softworld.dk

Arbejd smartere i Photoshop med Smart Objects og Smart Filters

photoshop smart objects

Smart Objects er lige præcis det, de kaldes – smarte. Med Smart Objects i Photoshop får du uanede muligheder for at ændre på dine kompositioner, og du kan endda fortryde filtre, efter du har lukket et dokument.

Her i blogindlægget får du eksempler på Smart Filters oprettet vha. Smart Objects.

Hvis du i forvejen kender godt til Photoshop, men stadig føler, at du mangler flere tidsbesparende og smarte måder at arbejde på, så er der masser af gode tips og tricks at tage fat i.

Her får du et indblik i Smart Objects, men savner du endnu mere viden, kan du lære en række smarte arbejdsmetoder og værktøjer i Photoshop på Softworlds kurser i Photoshop.

Lad os vise dig eksemplerne på Smart Filters oprettet med Smart Objects.

Eksempel 1

I vores første eksempel har vi åbnet et billede i Photoshop. I lag-panelet vælger vi at konvertere det til et Smart Object.
Ps-rutineret-01-1
Der tilføjes nu et filter, i dette tilfælde er det filtret Diffuse Glow. I lag-panelet er der nu under laget kommet et Smart Filters lag.
Ps-rutineret-02-1Vi gemmer og lukker billedet.

Senere åbnes det igen, og Smart Filter laget er der stadig. Ved at klikke på teksten Filter Gallery kan vi nu ændre på indstillingen for filtret eller anvende et andet, og ved at klikke på ikonet til højre på laget, kan der ændres på Blending Mode og Opacitet.

Vi kan såmænd også slukke for filtret ved at klikke på øjet ud for Smart Filters laget (som med ”normale” lag) eller bare smide det i skraldespanden.

Herunder er Blending Mode ændret til Color Dodge.Ps-rutineret-03-1
Og her er opaciteten ændret til 60%.

Smart Filters laget er der faktisk også en maske, den hvide ramme, og det giver endnu mere interessante muligheder.

Eksempel 2

Her er et andet eksempel med et billede, der er konverteret til et Smart Object:

Smart objects Photoshop Softworld

Der tilføjes et filter, denne gang er det Color Halftone.

Smart Filters Photoshop Softworld

Vi aktiverer masken ved at klikke på rammen, og i billedet trækker vi så et forløb fra sort til hvidt. Resultatet er en udtoning fra det oprindelige billede til filtret, som du også kan se i masken på Smart Filters laget.

Smart Filters Photoshop Softworld

Vil du lære mere om Smart Objects?

På Softworlds certificerede Photoshop Rutineret kursus går vi i dybden med mere avancerede funktioner.

Sten O.

Sten er instruktør i Softworld, konsulent og coach i den grafiske branche med en fortid i reklameindustrien. Sten startede som kommerciel kunstner, og hans talent som tegner har senere givet ham arbejde som Grafisk designer, Art Director og Kreativ Coach. Sten er specialist i Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop og Adobe Acrobat. Han har skrevet bøger og artikler om grafisk design samt undervist virksomheder i over 18 år.

Hold dig opdateret på nyt fra de kreative brancher

Tilmeld dig Softworlds nyhedsbrev og få eksperternes bedste tips til grafisk design, kreativitet og digitale medier.

Seneste blogindlæg