softworld.dk

Nyt fra Adobe: Content-Aware Crop Tool til Photoshop CC!

Den 21. juni udrullede Adobe en lang række opdateringer (og ikke mindst forbedringer) til deres Photoshop CC. Her får du et overblik over en af dem – Content-Aware Crop Tool!

Selvom det ikke er uden for normen, at der kommer nye tiltag i Photoshop, så er denne omgangs release alligevel et af de fedeste i lang tid! Der er ikke kun blevet lavet småforbedringer denne gang nemlig, men derimod kommer markante forbedringer til et af de helt basale værktøjer. Husk også, at du på et Photoshop kursus kan lære at blive endnu mere effektiv i Photoshop.

Content Aware Crop Tool
Crop er langt fra en ny feature i Photoshop, og som sådan har det altid været et lækkert tool – om end et fuldkommen grundlæggende et af slagsen. Crop har dog fået en tiltrængt reboot, og er nu blevet udstyret med en algoritme, som analysere området du er ved at klippe til eller rette op, og så automatisk udfylder ”tomme” områder, så det passer til omkringliggende pixels. Denne algoritme kender vi allerede fra spot-healing osv., men den har i lang tid været et savn i Crop processen. Se bare herunder:

Før:

for-contentaware

Efter:

efter-content-aware

 

Det bedste ved det hele er, at den nye feature ikke kræver en længere, anderledes proces, end den vi er vandt til, men derimod blot kræver et enkelt klik!

Når du har rettet dit billede op, som du ellers ville have gjort, slår du blot den nye feature til (se rød pil på ”efter” billedet), og så vil den nye Content-Aware tilføjelse selv gøre resten af arbejdet.

Dette er dog blot én af de forbedringerne, der er blevet tilføjet. På videoen nedenfor kan du se hele videoen fra Photoshop selv om de nye tilføjelser:

 

 

YouTube video

 

Softworld DK

Denne kreative blog drives af Softworld, som er en Adobe Certified Training Provider og international udbyder med fokus på grafisk design og digitale medier. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Hold dig opdateret på nyt fra de kreative brancher

Tilmeld dig Softworlds nyhedsbrev og få eksperternes bedste tips til grafisk design, kreativitet og digitale medier.

Seneste blogindlæg