softworld.dk

DaVinci Resolve – populært videosoftware til professionel colorgrading

Mængden af videoredigeringsprogrammer vokser med lynets hast og det kan være lidt af en jungle at finde den rette software – det gælder både for den garvede professionelle klipper og nybegynderen.

I dette blogindlæg får du en introduktion til DaVinci Resolve – et af programmerne på markedet, der skiller sig ud ved at have en solid gratis version, der modtager ros blandt både brugere og anmeldere.

Hvorfor er DaVinci Resolve så populært? Hvad kan det? Og hvordan sammenligner det sig med branche- og brugerfavoritten Premiere Pro?

Læs med her, og bliv klogere på, om DaVinci Resolve er noget for dig!

Hvad kan DaVinci Resolve?

Da DaVinci Resolve så dagens lys, var det udelukkende et colorgrading software. Programmet blev derfor primært brugt af fotografer og videoproducenter, der specifikt ville arbejde med colorgrading i dybden.

DaVinci Resolve fra Blackmagic har en simpel brugerflade med nem træk-og-slip funktionalitet via timeline

I de senere år har DaVinci Resolve dog udviklet sig til at være et software, der har mange af de klassiske videoredigeringsfeatures.

Du kan f.eks. med få klik nemt trimme og klippe i dit videomateriale. Tidslinjen er, som du kender den fra andre videoprogrammer, og viser desuden, hvad der sker med dit materiale, når du forlænger, tilføjer eller beskærer klip.

I programmets editor tab findes også en lang række visual effects, som er nemme at tilføje til tidslinjen. Det er tilmed muligt at arbejde med relativt simple animationer ved hjælp af keyframes.

Professionel colorgrading af video og fotoserier

DaVinci Resolve overgår Premiere Pro i ét vigtigt henseende. Det er nemlig et af de bedste programmer på markedet til professionel colorgrading og farvestyring i videoer og fotoserier –og er f.eks. meget brugt af fotografer og videoartister.

DaVinci Resolve er en af de bedste gratis videoprogrammer på markedet og henvender programmet sig primært til fotografer eller videoproducenter, der arbejder med colorgrading af levende billeder.

Hvis du vil arbejde med colorgrading på et professionelt plan, er DaVinci Resolve altså det helt rette program for dig.

Programmets colorgrading features er, kort sagt, nogle af de allerbedste på markedet, og giver dig mulighed for at arbejde med billeder og farver i dybden.

Gratis version

Noget af det allerbedste ved DaVinci Resolve er, at programmet er helt gratis. Faktisk har flere anmeldere udråbt DaVinci Resolve til at være verdens bedste gratis redigeringssoftware.

Det er – til ingens overraskelse – muligt at købe en udvidet version af DaVinci Resolve, der har en række ekstra features. Gratisversionen har dog for de fleste rigeligt med værktøjer og redigeringsmuligheder.

DaVinci Resolve vs. Premiere Pro

Den seneste version af DaVinci Resolve er blevet populær hos både brugere og anmeldere. Men hvor godt fungerer den i forhold til Premiere Pro, der af mange opfattes som branchestandarden indenfor videoredigering?

DaVinci har mange af de features, der skal bruges til simpel videoredigering. Når det kommer til tungere redigeringsarbejde, kommer programmet dog til kort. Her kan DaVinci Resolve endnu ikke følge med Premiere Pros brugervenlighed og uendelig mange features og værktøjer.

Generelt mangler DaVinci Resolve noget på brugervenlighed i forhold til Premiere Pro, og samtidig vil garvede videoproducenter mangle nogle af de avancerede features som Premiere Pro er kendt for.

YouTube video

Bør du bruge DaVinci Resolve?

DaVinci Resolve har mange af de features, der skal til for at lave simpel videoredigering. Skal du blot producere små, enkle videoer og er dit budget ikke til at investere i dyr videosoftware, kan DaVinci Resolve være en rigtig god løsning for dig.

Hvis du arbejder med større videoredigeringsprojekter, vil Premiere Pro stadig være et af de bedste valg af software grundet programmets mange muligheder.

Sådan kommer du i gang med DaVinci Resolve

DaVinci Resolve kan godt tage lidt tid at blive bekendt med. Særligt de forskellige colorgrading/correction tools kræver øvelse og indføring. Hos Softworld har du mulighed for at tage et kursus, hvor du lærer colorgrading med gratisversionen af DaVinci Resolve.

På kurset vil du komme i dybden med programmets mange colorgrading-værktøjer og du vil lære at give dine videoer og billedserier et professionelt look. Desuden vil du også blive bekendt med hele programmets brugerflade og lærer redigeringsværktøjerne at kende.

Softworld DK

Denne kreative blog drives af Softworld, som er en Adobe Certified Training Provider og international udbyder med fokus på grafisk design og digitale medier. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Hold dig opdateret på nyt fra de kreative brancher

Tilmeld dig Softworlds nyhedsbrev og få eksperternes bedste tips til grafisk design, kreativitet og digitale medier.

Seneste blogindlæg