softworld.dk

Introduktion til videomulighederne i Photoshop

Du kender Photoshop, har helt styr på billedjustering, filtre og effekter, du laver flotte kompositioner og ved alt om billeder til web og tryk.

Men du skal også ind imellem redigere en video til YouTube, Vimeo eller Facebook. Og du har ikke tiden til at blive video-ekspert lige nu.

Det behøver du nu heller ikke. Dit yndlingsprogram, Photoshop, kan jo også redigere video – og Photoshop kender du jo i forvejen!

I Photoshop kan du faktisk klippe i en video, lave overgange, tilføje filtre og effekter – og endda også musik og lyd. De mange spændende kreative muligheder, du allerede benytter i Photoshop, kan problemløst overføres til video.

Tidslinje og lag

Photoshops Timeline-panel er det vigtigste panel til redigering af video, herfra samler du både videoklip og stillbilleder, og dit velkendte Lag-panel er også en del af videoredigeringen.

Tekst kan også animeres fra Timeline-panelet, og ved at tilføje effekter og bevægelse, kan du lave kreative og spændende teksteffekter, helt som i en Hollywood-film.

billede-1

I Tidslinje-panelet samles videoklip, stillbilleder, tekster og lyd.

Ved at bruge justeringslag, Smart Objects og filtre kan din video få et helt andet udseende. Måske skal den ligne en gammel, slidt film, eller farvetemperaturen skal ændres for at give videoen et helt andet udtryk.
Retouch

Hvad nu, hvis der er en forstyrrende flyvemaskine i baggrunden af din video eller andre elementer, der generer helhedsindtrykket? Ikke noget problem, dem fjerner du da bare, for de mest benyttede værktøjer til retouch i Photoshop kan også bruges til video.

Du kan tilføje masker, dække områder i et klip af, justere på kun en del af et klip, kort sagt, metoder, du allerede benytter på dine Photoshop kompositioner, kan også anvendes i et videoklip.

billede-1

Her er to videoklip sat sammen i Photoshop og afspilles samtidigt.

Musik, speak og lydeffekter

Lydeffekter og underlægningsmusik er også let at tilføje og gør jo din video mere interessant og professionel. Photoshop tilbyder ganske vist kun få muligheder for lydredigering, til gengæld er de udmærkede, og også dette er meget nemt. Find blot en mp3-fil og importér den i Photoshop, justér på længden, lydstyrken eller lad lydfilen fade ind eller ud, som du ønsker.

Direkte fra Photoshop kan du slutteligt eksportere den færdige video til det ønskede format, og her er et hav at vælge imellem, helt fra YouTube-kvalitet til Broadcast-kvalitet.

Photoshop er ikke oprindeligt bygget til videoredigering, selvom muligheden har været i programmet i snart 10 år, så derfor er det ikke det hurtigste program til rendering af den færdige video, og det er ikke her, du skal lave den næste Oscar-nominerede film.

Men har du engang imellem behov for at redigere en lille stump video, så er Photoshop altså et yderst velegnet program.

Skal du også i gang med Photoshop?
Photoshop-gr-600x400Hos Softworld kommer du rigtig fra start i programmet på kun 2 dage med kursus i København og Aarhus. Du deltager med andre kollegaer fra den kreative branche og bliver undervist af en af vores certificerede Adobe eksperter med mange års praktisk erfaring i programmet.

Se alle vores Photoshop kurser på dette link

Sten O.

Sten er instruktør i Softworld, konsulent og coach i den grafiske branche med en fortid i reklameindustrien. Sten startede som kommerciel kunstner, og hans talent som tegner har senere givet ham arbejde som Grafisk designer, Art Director og Kreativ Coach. Sten er specialist i Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop og Adobe Acrobat. Han har skrevet bøger og artikler om grafisk design samt undervist virksomheder i over 18 år.

Hold dig opdateret på nyt fra de kreative brancher

Tilmeld dig Softworlds nyhedsbrev og få eksperternes bedste tips til grafisk design, kreativitet og digitale medier.

Seneste blogindlæg