3 ugers uddannelsesforløb, der giver 5 ECTS point

I samarbejde med Copenhagen Business Academy tilbyder vi et 3-ugers ECTS-givende uddannelsesforløb inden for Videokommunikation.

Næste forløb er med opstart 2. marts 2020 med kursusdage den 9. og 16. marts og afsluttes med eksamen den 20. marts. Imellem kursusdagene er der selvstudie og eksamensforberedelse.

Det er muligt at tilmelde sig og lade sin arbejdsgiver betale og er du ledig, kan du ansøge din A-kasse eller dit jobcenter. Du kan skrive dig op og reservere en plads nedenfor.

Videokommunikation: 5 ECTS

På dette 3 ugers intensive forløb i Videokommunikation lærer du moderne teknikker og færdigheder til at kunne udarbejde Video til professionel brug.

Forløbet giver dig viden om planlægning, optagelse og redigering af video til brug i virksomheder og organisationer. Du kan efter forløbet udarbejde video til markedsføring, produktpræsentationer, interviews og andet kommunikations- og informations materiale, hvor budskabet skal ud med levende billeder.

Trenden i markedet på både sociale medier, video platforme som Vimeo og YouTube samt på private og offentlige virksomheders hjemmesider er entydig og klar.

Brugerne ønsker let fordøjelig information, det skal være hurtigt og præcist, og derfor er video i øjeblikket et foretrukket medie. Efterspørgslen vil stige markant.

En forbrugerrapport udført af Cisco spår, at videoindhold vil stå for mere end 80% af al webtrafik i løbet af 2019. Så det er højaktuelt at være en del af denne udvikling.

Her er nogle fakta om forløbet:

 • Der vil være 3 dage med undervisning. Her stiller vi professionelt udstyr til rådighed
 • Forløbet afsluttes med eksamen efter 7-trins skalaen, den sidste dag. Beståelse giver 5 ECTS point
 • Du skal forvente ca. 5 timers selvstudie 4 dage pr. uge. Du modtager materiale på kursets første dag
 • Du skal sikre dig, at du har en bærbar, der kan køre Premiere Pro. Den bør være max 3 år gammel og have minimum 8 GB RAM

Detaljeret indhold på forløbet

Lær at opsætte Premiere Pro til videoredigering

Vi har fokus på video-sekvenser på 1-3 minutters varighed til digital distribution. Så programmet skal indstilles til dette.

Lær simple redigeringsteknikker

Du lærer at klippe i video-materiale, sætte flere klip sammen, arbejde med krydsklip og indsætte skilte, logoer og grafik.

Lær at instruere små videoer og få tips til optageteknik

Dette gør dig i stand til enten selv at optage med simple midler eller briefe en video-fotograf eller andre.

Lær at importere video-materiale

Du lærer at forstå formaternes og kvalitetens vigtighed for det mulige endelige resultat. Dermed får du viden til at kunne kvalitetsvurdere materialet.

Lær at eksportere til digital distribution

Lær om eksport i hensigtsmæssige formater til videokanaler som YouTube og hjemmesider.

Lær at styre lyden

I de tilfælde hvor du f.eks. har flere forskellige optagelser med forskellig lydstyrke, er det nødvendigt at ensarte lyd-niveauet og evt. fjerne støj fra optagelsen.

Tilmelding

Hvis du er ledig, kan du søge om at få forløbet betalt af din a-kasse eller dit jobcenter.

Er du i arbejde eller er selvstændig, så er det muligt at få forløbet betalt af en arbejdsgiver. Du vælger blot den mulighed, der passer dig nedenfor.

Reserver din plads (virksomhed)

Du kan tilmelde dig forløbet med opstart den 2. marts 2020 ved at klikke på bestillingsknappen nedenfor og udfylde dine informationer på næste side.

DKK 12.205 ekskl. moms

Reserver din plads (jobcenter)

Du kan tilmelde dig forløbet med opstart den 2. marts 2020 ved at udfylde formularet nedenfor.Pris (jobcenter) 

Er du ledig, kan du ansøge din A-kasse eller dit jobcenter om støtte til forløbet. Videokommunikation (5 ECTS) koster kr. 12.205,-.

Er du i arbejde?

Er du ansat i en virksomhed eller er selvstændig, så er det muligt at lade din arbejdsgiver betale. For virksomheder og privatpersoner koster forløbet kr. 12.205,- ekskl. moms.

Kursussted
De 3 kursusdage samt eksamen holdes på adressen:
Softworld A/S, Borgergade 20, 3. sal. 1300 København K.

Kursusdatoer
Den 2., 9. & 16. marts 2020. Eksamen afholdes den 20. marts 2020.

Vær den første som får besked, når der kommer nye kursusdatoer:
Send en email til kursus@softworld.dk så giver vi dig besked, når der oprettes et nyt hold.

Undervisning & mødetid
Der er undervisning en gang om ugen i 3 uger, hver mandag. Undervisningen starter kl. 09:00 og slutter kl. 15.

ECTS og eksamen
Kurset afsluttes med en mundtlig prøve, hvor du præsenterer et praktisk produkt i form af en redigeret video baseret på udleveret materiale.

De tekniske og æstetiske valg skal forklares, således at man kan begrunde, hvorfor og hvordan man har redigeret videoen på den givne måde. Du får 5 ECTS point ved bestået eksamen.

Krav til computer og udstyr
Vi stiller en PC til rådighed på de 3 undervisningsdage. For at kunne udføre selvstudie og eksamensopgave skal du dog også selv have en bærbar, der er kraftig nok til at håndtere videoredigering med Premiere Pro. Du vælger selv, om du også vil bruge din bærbar på undervisningsdagene.

Denne computer bør være max. 3 år gammel og have minimum 8GB RAM. Du får stillet en Premiere Pro licens til rådighed under hele forløbet.

Selvstudie
Du skal forvente ca. 5 timers selvstudie 4 dage pr. uge. Du modtager materiale på kursets første dag.

Pris (jobcenter) 
Er du ledig, kan du ansøge din A-kasse eller dit jobcenter om støtte til forløbet. Videokommunikation (5 ECTS) koster kr. 12.205,-.

Er du i arbejde?
Er du ansat i en virksomhed eller er selvstændig, så er det muligt at lade din arbejdsgiver betale. For virksomheder og privatpersoner koster forløbet kr. 12.205,- ekskl. moms.

Tilmelding
Du kan reservere din plads under fanen ’tilmelding’.

Transport og parkering
Du kan finde information om ankomstmuligheder og parkering på dette link.

Spørgsmål og mere information
Du kan alltid skrive til os på kursus@softworld.dk eller ringe til os på telefon 7020 8055 for at få svar på dine spørgsmål omkring forløbet.

Forplejning
Fuld forplejning (frokost, kaffe, the, sodavand, snacks og frugt) er inkluderet på de 3 kursusdage samt eksamensdagen.

Undervisningssprog
Undervisningen foregår på dansk. Da programmet og meget hjælpemateriale er på engelsk, skal du være forberedt på, at dele af forløbet kræver, at du kan sætte dig ind i tekniske engelske termer.

DatoEmneRessourcerLæringsmål
2/3Introduktion og historiefortælling med video som medie. Præsentation af forløbet samt underviser. Herefter går vi i gang med de første øvelser.Vi arbejder med to materiale sæt. Et opgavesæt på dansk, der udleveres som hæfte. Derudover er der en referencebog på engelsk, der udleveres digitalt. Denne indgår som en frivillig del af forløbet.Case 1-4 i opgavehæftet. De cases, man ikke når, er hjemmearbejde til næste gang.
Selvstudie
9/3Klipning og redigering af videoindhold med Adobe Premiere Pro. Optageteknik og praktiske øvelser med mobil-kamera.Case 1-4 skal være gennemført i opgavehæftet – gerne hvor hver case er repeteret 2-3 gange. Det anbefales, at man læser i Classroom in a Book for at opnå bedre resultater til eksamen.Case 5-8 i opgavehæftet. De cases, man ikke når, er hjemmearbejde til næste gang.
Selvstudie
16/3Færdiggørelse, formater, eksport og kvalitetssikring af videoer til digitale formål.Case 1-8 skal være gennemført i opgavehæftet – gerne hvor hver case er repeteret 2-3 gange. Det anbefales at man læser i Classroom in a Book for at opnå bedre resultater til eksamen.

Eksamensopgave udleveres. Den består af forberedt videoer, der skal klippes sammen og redigeres til en færdig video.
Case 9-12 i opgavehæftet. De cases, man ikke når, er hjemmearbejde inden eksamen.
Selvstudie
20/3EksamenHele opgavehæftet skal være gennemført inden eksamen. De områder, hvor man støder på problemer, kan man ofte finde svar i Classroom in a Book.

Bemærk, i dagene 19.-21. november er instruktør klar som vejleder og kan svare på spørgsmål. Der er afsat 30 minutter pr. deltager
1, 2, 4, 6

Læringsmål:

 1. Det er målet at den studerende opnår viden om udarbejdelse af videoer ved anvendelse af softwaren Adobe Premiere Pro.
 2. Det er målet, at den studerende kan sammensætte en video baseret på optaget materiale og redigere den til professionelt brug for virksomheder og organisationer.
 3. Det er målet, at den studerende kender til metoder og får indsigt i teknikker, der gør det muligt at fortælle historier og budskaber igennem video som medie.

Viden og forståelse:

 1. Tilegner sig viden om og forståelse for praksis og metoder inden for videokommunikation, primært orienteret omkring mindre videoer på 1-3 minutter til digital distribution.
 2. Får indsigt i hvordan man håndterer video-materiale, redigerer det og eksporterer i gængse formater anvendt til hjemmesider og sociale medier.
 3. Forstår de forskellige komponenter i en video, herunder optagelse, tekniske hensyn såsom lyd og lys, redigeringsfasen og selve kommunikationen og historiefortællingen i en video.

Færdigheder:

 1. Kan vurdere kvaliteten i video-materiale og baseret på dette, planlægge og udføre en redigeringsproces af en video.
 2. Kan forstå de kommunikative aspekter i en video og at rækkefølge, budskaber og historien i videoen skal hænge sammen, for at det bliver en god video.

Eksamensform:

Mundtlig prøve. Et praktisk produkt skal præsenteres i form af en redigeret video baseret på udleveret materiale. De tekniske og æstetiske valg skal forklares, således at man kan begrunde, hvorfor og hvordan man har redigeret videoen på den givne måde.

Kompetencer:

 1. Kan udarbejde video, der anvendes som del-element til virksomheden eller organisationens øvrige kommunikation.
 2. Kan holde sig opdateret på området, idet udviklingen går hurtigt. Derfor vil den studerende få kendskab til, hvor ny viden på området kan opsøges.
michael-400

Michael Vrede // Adobe Certified Instructor

Michael Vrede har siden 2012 undervist i Premiere Pro og Adobe After Effects, hvor han er Adobe Certified Instructor, samt i Final Cut Pro X, hvor han er Certified Expert.

Michael har lang erfaring med post-production og udfører arbejde for en lang række af bureauer i ind- og udland, hvor en typisk opgave består i at bygge animationer op fra bunden, hvad end det er til reklamer, in-store advertising eller som broadcast og fiktion.

Fakta om forløbet

Trenden i markedet på både sociale medier, video platforme som Vimeo og YouTube samt på private og offentlige virksomheders hjemmesider er entydig og klar.

Brugerne ønsker let fordøjelig information, det skal være hurtigt og præcist, og derfor er video i øjeblikket et foretrukket medie. Efterspørgslen vil stige markant.

En forbrugerrapport udført af Cisco spår, at videoindhold vil stå for mere end 80% af al webtrafik i løbet af 2019. Så det er højaktuelt at være en del af denne udvikling.

Her er nogle fakta om forløbet:

 • Der vil være 3 dage med undervisning. Her stiller vi professionelt udstyr til rådighed
 • Forløbet afsluttes med eksamen efter 7-trins skalaen, den sidste dag. Beståelse giver 5 ECTS point
 • Du skal forvente ca. 5 timers selvstudie 4 dage pr. uge. Du modtager materiale på kursets første dag
 • Du skal sikre dig, at du har en bærbar, der kan køre Premiere Pro. Den bør være max 3 år gammel og have minimum 8 GB RAM

Detaljeret indhold på forløbet

Lær at opsætte Premiere Pro til videoredigering

Vi har fokus på video-sekvenser på 1-3 minutters varighed til digital distribution. Så programmet skal indstilles til dette.

Lær simple redigeringsteknikker

Du lærer at klippe i video-materiale, sætte flere klip sammen, arbejde med krydsklip og indsætte skilte, logoer og grafik.

Lær at instruere små videoer og få tips til optageteknik

Dette gør dig i stand til enten selv at optage med simple midler eller briefe en video-fotograf eller andre.

Lær at importere video-materiale

Du lærer at forstå formaternes og kvalitetens vigtighed for det mulige endelige resultat. Dermed får du viden til at kunne kvalitetsvurdere materialet.

Lær at eksportere til digital distribution

Lær om eksport i hensigtsmæssige formater til videokanaler som YouTube og hjemmesider.

Lær at styre lyden

I de tilfælde hvor du f.eks. har flere forskellige optagelser med forskellig lydstyrke, er det nødvendigt at ensarte lyd-niveauet og evt. fjerne støj fra optagelsen.

Tilmelding

Tilmelding

Hvis du er ledig, kan du søge om at få forløbet betalt af din a-kasse eller dit jobcenter.

Er du i arbejde eller er selvstændig, så er det muligt at få forløbet betalt af en arbejdsgiver. Du vælger blot den mulighed, der passer dig nedenfor.

Reserver din plads (virksomhed)

Du kan tilmelde dig forløbet med opstart den 2. marts 2020 ved at klikke på bestillingsknappen nedenfor og udfylde dine informationer på næste side.

DKK 12.205 ekskl. moms

Reserver din plads (jobcenter)

Du kan tilmelde dig forløbet med opstart den 2. marts 2020 ved at udfylde formularet nedenfor.Pris (jobcenter) 

Er du ledig, kan du ansøge din A-kasse eller dit jobcenter om støtte til forløbet. Videokommunikation (5 ECTS) koster kr. 12.205,-.

Er du i arbejde?

Er du ansat i en virksomhed eller er selvstændig, så er det muligt at lade din arbejdsgiver betale. For virksomheder og privatpersoner koster forløbet kr. 12.205,- ekskl. moms.

Praktisk info

Kursussted
De 3 kursusdage samt eksamen holdes på adressen:
Softworld A/S, Borgergade 20, 3. sal. 1300 København K.

Kursusdatoer
Den 2., 9. & 16. marts 2020. Eksamen afholdes den 20. marts 2020.

Vær den første som får besked, når der kommer nye kursusdatoer:
Send en email til kursus@softworld.dk så giver vi dig besked, når der oprettes et nyt hold.

Undervisning & mødetid
Der er undervisning en gang om ugen i 3 uger, hver mandag. Undervisningen starter kl. 09:00 og slutter kl. 15.

ECTS og eksamen
Kurset afsluttes med en mundtlig prøve, hvor du præsenterer et praktisk produkt i form af en redigeret video baseret på udleveret materiale.

De tekniske og æstetiske valg skal forklares, således at man kan begrunde, hvorfor og hvordan man har redigeret videoen på den givne måde. Du får 5 ECTS point ved bestået eksamen.

Krav til computer og udstyr
Vi stiller en PC til rådighed på de 3 undervisningsdage. For at kunne udføre selvstudie og eksamensopgave skal du dog også selv have en bærbar, der er kraftig nok til at håndtere videoredigering med Premiere Pro. Du vælger selv, om du også vil bruge din bærbar på undervisningsdagene.

Denne computer bør være max. 3 år gammel og have minimum 8GB RAM. Du får stillet en Premiere Pro licens til rådighed under hele forløbet.

Selvstudie
Du skal forvente ca. 5 timers selvstudie 4 dage pr. uge. Du modtager materiale på kursets første dag.

Pris (jobcenter) 
Er du ledig, kan du ansøge din A-kasse eller dit jobcenter om støtte til forløbet. Videokommunikation (5 ECTS) koster kr. 12.205,-.

Er du i arbejde?
Er du ansat i en virksomhed eller er selvstændig, så er det muligt at lade din arbejdsgiver betale. For virksomheder og privatpersoner koster forløbet kr. 12.205,- ekskl. moms.

Tilmelding
Du kan reservere din plads under fanen ’tilmelding’.

Transport og parkering
Du kan finde information om ankomstmuligheder og parkering på dette link.

Spørgsmål og mere information
Du kan alltid skrive til os på kursus@softworld.dk eller ringe til os på telefon 7020 8055 for at få svar på dine spørgsmål omkring forløbet.

Forplejning
Fuld forplejning (frokost, kaffe, the, sodavand, snacks og frugt) er inkluderet på de 3 kursusdage samt eksamensdagen.

Undervisningssprog
Undervisningen foregår på dansk. Da programmet og meget hjælpemateriale er på engelsk, skal du være forberedt på, at dele af forløbet kræver, at du kan sætte dig ind i tekniske engelske termer.

Flowplan
DatoEmneRessourcerLæringsmål
2/3Introduktion og historiefortælling med video som medie. Præsentation af forløbet samt underviser. Herefter går vi i gang med de første øvelser.Vi arbejder med to materiale sæt. Et opgavesæt på dansk, der udleveres som hæfte. Derudover er der en referencebog på engelsk, der udleveres digitalt. Denne indgår som en frivillig del af forløbet.Case 1-4 i opgavehæftet. De cases, man ikke når, er hjemmearbejde til næste gang.
Selvstudie
9/3Klipning og redigering af videoindhold med Adobe Premiere Pro. Optageteknik og praktiske øvelser med mobil-kamera.Case 1-4 skal være gennemført i opgavehæftet – gerne hvor hver case er repeteret 2-3 gange. Det anbefales, at man læser i Classroom in a Book for at opnå bedre resultater til eksamen.Case 5-8 i opgavehæftet. De cases, man ikke når, er hjemmearbejde til næste gang.
Selvstudie
16/3Færdiggørelse, formater, eksport og kvalitetssikring af videoer til digitale formål.Case 1-8 skal være gennemført i opgavehæftet – gerne hvor hver case er repeteret 2-3 gange. Det anbefales at man læser i Classroom in a Book for at opnå bedre resultater til eksamen.

Eksamensopgave udleveres. Den består af forberedt videoer, der skal klippes sammen og redigeres til en færdig video.
Case 9-12 i opgavehæftet. De cases, man ikke når, er hjemmearbejde inden eksamen.
Selvstudie
20/3EksamenHele opgavehæftet skal være gennemført inden eksamen. De områder, hvor man støder på problemer, kan man ofte finde svar i Classroom in a Book.

Bemærk, i dagene 19.-21. november er instruktør klar som vejleder og kan svare på spørgsmål. Der er afsat 30 minutter pr. deltager
1, 2, 4, 6
Læringsmål

Læringsmål:

 1. Det er målet at den studerende opnår viden om udarbejdelse af videoer ved anvendelse af softwaren Adobe Premiere Pro.
 2. Det er målet, at den studerende kan sammensætte en video baseret på optaget materiale og redigere den til professionelt brug for virksomheder og organisationer.
 3. Det er målet, at den studerende kender til metoder og får indsigt i teknikker, der gør det muligt at fortælle historier og budskaber igennem video som medie.

Viden og forståelse:

 1. Tilegner sig viden om og forståelse for praksis og metoder inden for videokommunikation, primært orienteret omkring mindre videoer på 1-3 minutter til digital distribution.
 2. Får indsigt i hvordan man håndterer video-materiale, redigerer det og eksporterer i gængse formater anvendt til hjemmesider og sociale medier.
 3. Forstår de forskellige komponenter i en video, herunder optagelse, tekniske hensyn såsom lyd og lys, redigeringsfasen og selve kommunikationen og historiefortællingen i en video.

Færdigheder:

 1. Kan vurdere kvaliteten i video-materiale og baseret på dette, planlægge og udføre en redigeringsproces af en video.
 2. Kan forstå de kommunikative aspekter i en video og at rækkefølge, budskaber og historien i videoen skal hænge sammen, for at det bliver en god video.

Eksamensform:

Mundtlig prøve. Et praktisk produkt skal præsenteres i form af en redigeret video baseret på udleveret materiale. De tekniske og æstetiske valg skal forklares, således at man kan begrunde, hvorfor og hvordan man har redigeret videoen på den givne måde.

Kompetencer:

 1. Kan udarbejde video, der anvendes som del-element til virksomheden eller organisationens øvrige kommunikation.
 2. Kan holde sig opdateret på området, idet udviklingen går hurtigt. Derfor vil den studerende få kendskab til, hvor ny viden på området kan opsøges.
Om underviseren
michael-400

Michael Vrede // Adobe Certified Instructor

Michael Vrede har siden 2012 undervist i Premiere Pro og Adobe After Effects, hvor han er Adobe Certified Instructor, samt i Final Cut Pro X, hvor han er Certified Expert.

Michael har lang erfaring med post-production og udfører arbejde for en lang række af bureauer i ind- og udland, hvor en typisk opgave består i at bygge animationer op fra bunden, hvad end det er til reklamer, in-store advertising eller som broadcast og fiktion.