mac os support essentials

101: macOS Support Essentials

Kurset forbereder dig til at opnå status som Apple Certified Support Professional (ACSP). På kursets sidste dag, kan du tage den tilhørende eksamen i macOS 10.13 High Sierra.

I løbet af kursets 3 dages uddannelse får du en dybdegående indsigt i problemhåndtering i macOS, og du bliver mere effektiv i forhold til fejlsøgning med de tilgængelige værktøjer. Kurset er udbytterigt, idet det er en kombination af undervisning og praktiske øvelser, der giver dig en værdifuld erfaring.

Kurset er for helpdesk-specialister, tekniske koordinatorer, serviceteknikere, teknisk personale og andre, der yder hjælp til Mac brugere eller anvender Mac i hele eller dele af virksomheden.

Du får et dybt kendskab til de mange funktioner i macOS og bliver i stand til at klare mulige problemstillinger og fejlrettelser.

Bestil en plads

DKK 18.995 ekskl. moms

Varighed

3 dage kl. 9-16

Indtast antal deltagere:
Vælg ønsket dato og sted ovenfor
 • 100% tilfredshedsgaranti
 • Fleksible betingelser for afbestilling og flytning

Det vil du lære

 • Installation

  Forberedelse og partitionering af disken gennemgås. Du får herefter en grundig indføring i, hvordan macOS installeres og hvordan installationsloggen bruges til at bekræfte succesfuld installation. Derudover ser vi på konfiguration af macOS med assistent, opdatering af software og tips og teknikker til fejlsøgning ved installations-problemer.


 • Programmer og processer

  Få én gang for alle overblik over hvilke programmer, der understøttes i macOS på programmer udviklet med forskellige udvikler API’er, konceptet omkring en UNIX proces, forholdet mellem programmer og processer, samt værktøjer til at overvåge og styre processer, programpræferencer og sidst, men ikke mindst, ser vi på Boot Camp.

 • Datastyring

  Herefter lærer du, hvordan filsystemet er struktureret, præferencer, filtyper, der er unikke for macOS, spotlight, filarkiver og diskbilleder. Vi viser dig også, hvordan der ”backes up” og gendannes fra Time Machine.

 • Netværkskonfigurationer

  Vi arbejder på simpel netværkskonfiguration, TCP/IP netværk, ethernet, AirPort, flere netværksforbindelser og ser på, hvordan man isolerer og fejlfinder netværkselementer.

 • Dine forudsætninger

  Det forudsættes, at du har basal viden om macOS og generel computerterminologi.

 • Filsystemer

  Vi gennemgår filsystemer, der understøttes af macOS, ejerskab og tilladelser for filer og mapper, diskværktøj og filreparationer og filstyring med kommando-linjen.

 • Brugerkonti

  Du får den nødvendige viden til at oprette og administrere brugerkonti og administratorkonti, samt til at kunne håndtere sikkerhed som adgangskoder, hovednøglering og FileVault.

 • Netværkstjenester

  Du lærer at oprette forbindelse til almindelige netværksressourcer, at arbejde med netværkskonti med bibliotekstjenester som AFP, SMB, SSH, FTP og WebDavforbindelser, samt Bonjour, NetBIOS, netværksbrowseren og vi viser dig derudover, hvordan man isolerer softwareproblemer fra netværksproblemer.

  Deling af filer mellem Mac og Windows, deling af webdokumenter, skærmdeling, firewall såvel som teknikker til at isolere serverproblemer fra klient- og netværksproblemer gennemgås også her.

 • Netværkstjenester

  Du lærer at oprette forbindelse til almindelige netværksressourcer, at arbejde med netværkskonti med bibliotekstjenester som AFP, SMB, SSH, FTP og WebDavforbindelser, samt Bonjour, NetBIOS, netværksbrowseren og vi viser dig derudover, hvordan man isolerer softwareproblemer fra netværksproblemer.

  Deling af filer mellem Mac og Windows, deling af webdokumenter, skærmdeling, firewall såvel som teknikker til at isolere serverproblemer fra klient- og netværksproblemer gennemgås også her.

Praktisk information

 • Varighed

  3 dage fra kl. 9-16
 • Computer

  Vi gør en computer klar til dig. Du får en Mac stillet til rådighed under kurset.
 • Forplejning

  Frugt, kaffe, the, sodavand, snacks og frokost er inkluderet alle dage
 • Support

  Efter endt kursus tilbyder vi indtil 6 måneders personlig e-mail support relateret til emnerne på kurset

Dato og sted

København26., 27. & 28. februar 2019
København07., 08. & 09. maj 2019
Aarhus14., 15. & 16. maj 2019
Aarhus13., 14. & 15. august 2019
København20., 21. & 22. august 2019

Video: Se mere om kurset

Instruktør på kurset

ulrik-hansen_avatar_1400056802-300x300

Ulrik Hansen

Ulrik er Adobe Certified Trainer & Certified Sales Trainer og er en fremragende underviser i Apple salgstræning og Apple teknisk træning hos Softworld.

Hvorfor bruge Softworld?

100% tilfredshedsgaranti
sikrer, at du får det fulde udbytte

6 måneders e-mail support
inkluderet efter alle kurser

Adobe- og Apple certificeret
som det eneste kursuscenter i Danmark

Mere end 20 års erfaring
indenfor undervisning og kompetenceløft

Skræddersyede kurser

Planlæg et specialkursus med et indhold tilpasset jeres produktion.

Sammen med en af vores kvalificerede instruktører kan I nemt planlægge varighed, datoer, lokation og en agenda, der passer jeres specifikke behov for undervisning.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klare ved telefon og mail. Skriv eller ring til os for at få svar på dine spørgsmål: