Forside » Kursusoversigt » Apple kurser » 101: macOS Support Essentials
apple deployment kursus

101: macOS Support Essentials

Kurset forbereder dig til at opnå status som Apple Certified Support Professional (ACSP). På kursets sidste dag, kan du tage den tilhørende eksamen i macOS 10.15 Catalina.

I løbet af kursets 3 dages uddannelse får du en dybdegående indsigt i problemhåndtering i macOS, og du bliver mere effektiv i forhold til fejlsøgning med de tilgængelige værktøjer. Kurset er udbytterigt, idet det er en kombination af undervisning og praktiske øvelser, der giver dig en værdifuld erfaring.

Kurset er for helpdesk-specialister, tekniske koordinatorer, serviceteknikere, teknisk personale og andre, der yder hjælp til Mac brugere eller anvender Mac i hele eller dele af virksomheden.

Du får dyb kendskab til de mange funktioner i macOS og bliver i stand til at klare mulige problemstillinger og fejlrettelser.

Certificering
På kurset sidste dag vil det være muligt at tage eksamen i macOS Support Essentials. Efter beståelse, vil du blive Apple Certificeret som ACSP (Apple Certified Support Professional). Dette er en personlig certificering og det dokumenterer, at Apple blåstempler din viden om deres teknologier.

NB: Certificeringen koster kr. 2.500 ex moms, og er ikke inkluderet i kursusprisen.
Beståelsesprocent: Beståelsesprocenten på certificeringen er ca. 85%
Antal spørgsmål: 100 spørgsmål
Tid: 150 minutter
Format: multiple chioce
• Man skal have 75% rigtige for at bestå.

Dette kursus kan også arrangeres på engelsk. Skriv til os på kursus@softworld.dk eller ring 7020 8055 for at høre om mulighederne. 

Hvad lærer du på kurset?

Installation

Forberedelse og partitionering af disken gennemgås. Du får herefter en grundig indføring i, hvordan macOS installeres og hvordan installationsloggen bruges til at bekræfte succesfuld installation. Derudover ser vi på konfiguration af macOS med assistent, opdatering af software og tips og teknikker til fejlsøgning ved installations-problemer.

Programmer og processer

Få én gang for alle overblik over hvilke programmer, der understøttes i macOS på programmer udviklet med forskellige udvikler API’er, konceptet omkring en UNIX proces, forholdet mellem programmer og processer, samt værktøjer til at overvåge og styre processer, programpræferencer og sidst, men ikke mindst, ser vi på Boot Camp.

Datastyring

Herefter lærer du, hvordan filsystemet er struktureret, præferencer, filtyper, der er unikke for macOS, spotlight, filarkiver og diskbilleder. Vi viser dig også, hvordan der ”backes up” og gendannes fra Time Machine.

Netværkskonfigurationer

Vi arbejder på simpel netværkskonfiguration, TCP/IP netværk, ethernet, AirPort, flere netværksforbindelser og ser på, hvordan man isolerer og fejlfinder netværkselementer.

Filsystemer

Vi gennemgår filsystemer, der understøttes af macOS, ejerskab og tilladelser for filer og mapper, diskværktøj og filreparationer og filstyring med kommando-linjen.

Brugerkonti

Du får den nødvendige viden til at oprette og administrere brugerkonti og administratorkonti, samt til at kunne håndtere sikkerhed som adgangskoder, hovednøglering og FileVault.

Netværkstjenester

Du lærer at oprette forbindelse til almindelige netværksressourcer, at arbejde med netværkskonti med bibliotekstjenester som AFP, SMB, SSH, FTP og WebDavforbindelser, samt Bonjour, NetBIOS, netværksbrowseren og vi viser dig derudover, hvordan man isolerer softwareproblemer fra netværksproblemer.

Deling af filer mellem Mac og Windows, deling af webdokumenter, skærmdeling, firewall såvel som teknikker til at isolere serverproblemer fra klient- og netværksproblemer gennemgås også her.

Dine forudsætninger

Det forudsættes, at du har basal viden om macOS og generel computerterminologi.

Praktisk information

Varighed
3 dage fra kl. 9–16

Fuld forplejning
Frugt, kaffe, the, sodavand, snacks og frokost er inkluderet alle dage.

Computer
Vi gør en computer klar til dig. Du får en Mac stillet til rådighed under kurset.

Find Softworld
Læs mere om parkering og ankomstmuligheder til Softworld i København og Aarhus på dette link.

Kommende datoer

Aarhus04., 05. & 06. maj 2021
Stockholm18., 19. & 20. maj 2021
København 25., 26. & 27. maj 2021
Helsinki08., 09. & 10. juni 2021
Oslo15., 16. & 17. juni 2021

Instruktør på kurset

Kenneth--

Kenneth Villadsen
Apple Certified Trainer

Kenneth er Apple Certificeret træner med årelang konsulent-erfaring indenfor iOS og Mac support samt deployment og har en dyb teknisk indsigt i Apples teknologier.


ulrik-hansen_avatar_1400056802-300x300

Ulrik Hansen
Apple Certified Trainer

Ulrik er Adobe Certified Trainer & Certified Sales Trainer og er en fremragende underviser i Apple salgstræning og Apple teknisk træning hos Softworld.

Hvorfor bruge Softworld?

100% tilfredshedsgaranti
sikrer, at du får det fulde udbytte

6 måneders e-mail support
inkluderet efter alle kurser

Adobe- og Apple certificeret
som det eneste kursuscenter i Danmark

Mere end 20 års erfaring
indenfor undervisning og kompetenceløft

Video: Se mere om kurset

Har du spørgsmål?

Vi sidder klare ved telefon og mail. Skriv eller ring til os for at få svar på dine spørgsmål:

Skræddersyede kurser

Planlæg et specialkursus med et indhold tilpasset jeres produktion.

Sammen med en af vores kvalificerede instruktører kan I nemt planlægge varighed, datoer, lokation og en agenda, der passer jeres specifikke behov for undervisning.

Det siger andre deltagere om kurserne

Jeg kom på kurset med et ønske om at lære 2 funktioner men gik derfra fyldt op med mere, mere. Jeg kan absolut bruge det jeg lærte på kurset i mit daglige arbejde.

Instruktøren var rolig og tålmodig og havde god tid til at dykke ned i vores individuelle behov, hvilket var udover al forventning.

— Daniel, After Effects Rutineret

Jeg kan bestemt bruge det jeg har lært på kurset i mit daglige arbejde. Jeg havde ikke prøvet programmet før og nu kan jeg komme godt igang.

Underviseren var virkelig god til at lære fra sig og var nem at forstå og skarp til sit fag. Maden var god, lokalerne var fine og alt virkede, som det skulle. Jeg glæder mig til at komme igen

– Jesper, Illustrator Basis kursus

Det som jeg har lært på kurset kan jeg virkelig bruge i mit daglige arbejde. Det var et utrolig spændende og meget relevant kursus.

Underviseren var en super interessant formidler og gjorde dagen meget spændende og lærerig. Det var iøvrigt en rigtig fin koordination af kurset. Stor ros herfra.

— Anne Grethe, fotokursus

Vores samarbejdspartnere

adobe
apple
teknologisk
Grakom og Softworld
publiqare
humac
woodwing
crayon