infografik kursus

Infografik kursus

Skal du skabe interaktion på de sociale medier eller blot præsentere et kompliceret emne på interessant vis? Så er dette infografik kursus i Aarhus og København det helt rigtige for dig.

Med infografikker kan du nemt formidle kompleks information, som også er særligt delevenligt på de sociale medier. På dette hands-on kursus lærer du at planlægge og opbygge dine egne infografikker.

Vi dykker ned i layout og skitser med det fokus, at få det helt rigtige visuelle udtryk i dine infografikker.

Du får indsigt i, hvorfor infografikker bliver en større og større del af vores generelle kommunikation, men vi arbejder også praktisk så du designer infografikker og skabeloner som du kan benytte dig af fremadrettet.

Vi vil sammen se på både gratis og billige programmer, som du kan bruge til at lave dine egne infografikker. Vi kigger overordnet på de programmer og løsninger der findes, for at udvikle infografikker, og dykker ikke ned i et bestemt program.

Det er både muligt at arbejde med Adobe-pakken – men vi kigger også på alternative online løsninger. Det betyder, at du selv vælger, hvilket program der er det rigtige for dig.

Du behøver ikke at have en grafisk uddannelse for at få fuldt udbytte af dette kursus. På kurset kan du også medbringe dine egne arbejdsopgaver og få løst eventuelle problematikker du tidligere har haft i forbindelse med at visualisere dine budskaber.

Hvad lærer du på kurset?

Nedenfor kan du læse mere om, hvilke emner vi gennemgår på kurset. Klik på overskrifterne for at læse mere.

Lær at fortælle en historie

Det meste information går hen over hovedet på os. Her er infografikker en smart måde at fortælle en historie, der er visuelt underbygget, som underholder, samtidig med at den underviser.

Infografikker er samtidig noget, der bliver delt i stor stil på Facebook, LinkedIn, Pinterest og Instagram samt andre sociale medier. Lær om hvornår en infografik ”virker”, og hvordan man opbygger sin grafik med klassiske modeller for historiefortælling, så din målgruppe naturligt bliver draget mod din information og let kan danne et overblik.

Research, eksempler og round table panel

Der findes et væld af fremragende infografikker i forskellig stil og til forskellige formål.

Få inspiration til hvad der får infografikker til at virke i brugerens øjne. Vi kigger bl.a. på Behance, Google og Pinterest og diskuterer i fælles forum, hvad der gør en infografik god. Her kan du byde ind med din erfaring i en form for round table panel.

Få skabeloner med hjem

Vi giver dig adgang til en række skabeloner, så du kan få glæde af allerede fremstillede layouts. Du kan gøre dem til dine egne ved at justere dem og stadig få fuld glæde af den originale tankegang bag skabelonen.

Undgå en af de store tidsrøvere, hvor du starter med et tomt ark og uden en idé. Den fase er tidskrævende – derfor vil du få stor glæde af at komme flyvende fra start.

Grafiske elementer, typografi og farver

Vi gennemgår få visuelle kneb, og vi ser især på, hvordan du kan præsentere tal og tunge data med simple grafer og diagrammer. Vi kigger på en række populære farvekombinationer i et online perspektiv.

Typografien er oftest blandt de vigtigste elementer til at formidle information, og du får en guide til en række gode skrifttyper, der virker digitalt. Du har måske erfaring med typografi fra print, men der gælder andre spilleregler, når din infografik skal distribueres på tværs af flere digitale medier.

Vælg dit favoritsoftware

Der kræves ingen særlig grafisk erfaring eller Adobe erfaring for at deltage. Du kan bruge InDesign, Illustrator og Photoshop til infografik. Men du kan også vælge en af de mange online programmer, hvor du hurtigt og nemt kan udvikle infografik.

Vi gennemgår tjenester som blandt andet Piktochart, Canva og Visme, som er ganske udmærkede bud på simple infografik værktøjer.

Komplet pakke

Efter deltagelse har du både et kendskab til at indsamle data, bruge dem visuelt og fremstille infografikker til flere formål. Du har delt og fået inspiration fra dine kreative kolleger i branchen.

Du går fra workshoppen fyldt med inspiration og ser muligheder i allerede eksisterende skabeloner til at bygge infografikker – endda uafhængigt af et særligt software.

Praktisk information

Varighed
2 dage fra kl. 9–16

Fuld forplejning
Frugt, kaffe, the, sodavand, snacks og frokost er inkluderet alle dage.

Computer
Vi gør en computer klar til dig. Du vælger blot, om du vil arbejde på PC eller Mac.

Find Softworld
Læs mere om ankomstmuligheder i København og Aarhus på dette link.

Kommende datoer

Aarhus02. & 03. februar 2021
København 09. & 10. marts 2021
Aarhus01. & 02. juli 2021
København 05. & 06. juli 2021
København 28. & 29. september 2021

Instruktør på kurset

Jimmy-400

Jimmy Machon
Adobe Certified Instructor

Jimmy Machon er selvstændig kreativ designer og har været en populær Softworld instruktør siden 2007. Kunder som Lego, Aller, Egmont, Bestseller og Pandora har haft glæde af Jimmys kreative kurser.


Gudmundur-400

Guðmundur Rúnar Kristjánsson
Adobe Certified Instructor

Guðmundur har over 20 års designerfaring. Han har arbejdet på store projekter og har erfaring med film, reklamer, fotografi, digital design, app udvikling og hvordan det hele bindes sammen til en helhed.


Hvorfor bruge Softworld?

100% tilfredshedsgaranti
sikrer, at du får det fulde udbytte

6 måneders e-mail support
inkluderet efter alle kurser

Adobe- og Apple certificeret
som det eneste kursuscenter i Danmark

Mere end 20 års erfaring
indenfor undervisning og kompetenceløft

Modtag vores nyhedsbrev og hent en guide til digital grafik

Hent en guide til digital grafik

I denne lyn-guide til digital grafik får du blandt andet tips til rigtige filstørrelser, en UX design checkliste, tips til gode online ressourcer samt vigtige layout guidelines.

TILMELD OG HENT LYN-GUIDEN

Har du spørgsmål?

Vi sidder klare ved telefon og mail. Skriv eller ring til os for at få svar på dine spørgsmål:

Skræddersyede kurser

Planlæg et specialkursus med et indhold tilpasset jeres produktion.

Sammen med en af vores kvalificerede instruktører kan I nemt planlægge varighed, datoer, lokation og en agenda, der passer jeres specifikke behov for undervisning.

Det siger andre deltagere om kurserne

Jeg kom på kurset med et ønske om at lære 2 funktioner men gik derfra fyldt op med mere, mere. Jeg kan absolut bruge det jeg lærte på kurset i mit daglige arbejde.

Instruktøren var rolig og tålmodig og havde god tid til at dykke ned i vores individuelle behov, hvilket var udover al forventning.

— Daniel, After Effects Rutineret

Jeg kan bestemt bruge det jeg har lært på kurset i mit daglige arbejde. Jeg havde ikke prøvet programmet før og nu kan jeg komme godt igang.

Underviseren var virkelig god til at lære fra sig og var nem at forstå og skarp til sit fag. Maden var god, lokalerne var fine og alt virkede, som det skulle. Jeg glæder mig til at komme igen

– Jesper, Illustrator Basis kursus

Det som jeg har lært på kurset kan jeg virkelig bruge i mit daglige arbejde. Det var et utrolig spændende og meget relevant kursus.

Underviseren var en super interessant formidler og gjorde dagen meget spændende og lærerig. Det var iøvrigt en rigtig fin koordination af kurset. Stor ros herfra.

— Anne Grethe, fotokursus

Vores samarbejdspartnere

adobe
apple
teknologisk
Grakom og Softworld
publiqare
humac
woodwing
crayon