Forside » Kursusoversigt » Illustrator » Illustrator Rutineret kursus
lær illustrator

Illustrator Rutineret kursus

Bliv mere rutineret i Illustrator på 2 dage i Aarhus og København. På dette kursus løfter du dine Illustrator færdigheder til et helt nyt niveau og lærer effektive teknikker og værktøjer fra en certificeret Illustrator ekspert.

Dette hands-on kursus er til dig, der ønsker at få bedre kontrol over dine kreationer i Illustrator.

Du får gode tips til at gøre dine illustrationer mere kreative og spændende, kombineret med effektive arbejdsmetoder, der sparer tid og øger din produktivitet, og vi kigger også på smarte og hurtige genveje.

At arbejde i Illustrator på højt niveau kræver, at du f.eks. kender til symboler og de grafiske formater, som giver dig mulighed for at gennemføre større justeringer af former og farver på tværs af gentagne objekter i samme dokument. Det har vi bl.a. fokus på her.

Kom med på 2 inspirerende dage og få dybere kendskab til mange af de kreative, effektive og tidsbesparende metoder, der faktisk er til rådighed i Illustrator, der gør dit daglige arbejde med programmet lettere – og sjovere.

For at deltage anbefaler vi, at du arbejder med Illustrator til dagligt og kender til de grundlæggende funktioner i programmet.

Er du begynder i Illustrator eller vil i gang med programmet?
Læs mere om kurset Illustrator Basis >>

Hvad lærer du på kurset?

Nedenfor kan du læse mere om, hvilke emner vi gennemgår på kurset. Klik på overskrifterne for at læse mere.

Opsætning af Illustrator – Vigtigere end du tror

Der er utallige muligheder for at ændre på Illustrators opsætning, så du kan tilpasse programmet bedre til dit behov og slippe for at ændre på de samme indstillinger, mens du arbejder. I Illustrator kan du også definere dine egne værktøjskasser.

At du på den måde kan få alle de vigtiste værktøjer samlet foran dig er vigtigere end du tror. Det sparer dig for tid, når du arbejder, så du bliver mere effektiv. Vi viser dig hvordan.

Symboler og mønstre

Illustrator kan arbejde med symboler, hvilke er illustrationer, du kan benytte igen og igen. Ved at ændre disse til symboler sparer du tid, filstørrelse og får større kreative muligheder ved bl.a. at benytte Illustrators Symbol-værktøj.

Effekter og formater

Ønsker du, at dine illustrationer skiller sig ud for mængden? Med de mange effekter, der er til rådighed i programmet, kan du hurtigt ændre en middelmådig tegning til et kunstværk.

Bruger du ofte de samme effekter, så er det smart at gemme dem som grafiske formater, der, med et enkelt klik, kan tilføje flere visuelle elementer til din tegning.

Appearance-panelet

Appearance-panelet er et ofte overset, men smart panel, der giver mulighed for hurtigt at ændre på hele udseendet af en illustration. Det giver desuden mulighed for at tilføje flere streger til din illustration på en nem måde.

Biblioteker

Creative Cloud har fælles biblioteker, så emner, der gemmes her, kan genbruges i alle dine Illustrator dokumenter – og mange af dem kan deles med f.eks, InDesign og Photoshop.

Har du brug for fælles emner som standard-farver, tekstformater og ens grafik på tværs af dine Adobe programmer, så er biblioteker lige noget for dig. Vi viser dig de smarte funktioner, du har til rådighed med din Creative Cloud.

Din egen stil

Er du træt af, at dine tegninger ser så computer-skabte ud? I Illustrator har du masser af muligheder for at skabe illustrationer, der ser håndtegnede ud, og vi viser dig, hvordan du kan få din helt egen tegnestil – selvom den er skabt på en computer.

Design avancerede infografikker

Infografikker er populære, og med god grund. De lader dig præsentere data på en simpel og let forståelig måde. På kurset kigger vi på, hvordan du kan designe avancerede grafer og diagrammer med Illustrators smarte værktøjer til infografik.

Få fuld kontrol over farver

Adobes programmer indeholder masser af muligheder for at arbejde med og oprette farver. Har du behov for hurtigt at skabe farver, der harmonisk passer sammen, så er Illustrator dog det program, der giver dig de fleste muligheder. Vi gennemgår programmets smarte Color Guide panel og de muligheder, du har i dette panel.

Kender du de nyeste funktioner i Illustrator?

I de seneste opdateringer af Illustrator har vi fået flere nye smarte metoder at arbejde med. Eksempelvis er måden, der arbejdes med forløb ændret, så det er blevet meget nemmere at oprette avancerede forløb, og Penne-værktøjet er blevet forbedret betydeligt.

Vi viser dig de mest interessante nye funktioner, der gør din dagligdag mere effektiv og sjovere.

Dine forudsætninger

For at deltage på kurset anbefaler vi, at du har deltaget på vores Illustrator basis kursus eller er bruger af Illustrator og kender de grundlæggende funktioner i programmet godt.

Vi arbejder med værktøjer og funktioner fra den nyeste version af Creative Cloud, hvilken du bør have adgang til for at få mest ud af kurset. Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 70 20 80 55, hvis du har spørgsmål til kurset.

Unikt kursusmateriale på dansk

Kurset er tilrettelagt sådan, at ca. 75% af kursusindholdet er defineret med det indhold du ser her. Den øvrige del af kurset baserer sig på den interesse og de arbejdsopgaver, du og de øvrige deltagere har. Du får også mulighed for inspiration og sparring på tværs af holdet og ser, hvordan andre Illustrator brugere løser deres opgaver.

Praktisk information

Varighed
2 dage fra kl. 9–16

Fuld forplejning
Frugt, kaffe, the, sodavand, snacks og frokost er inkluderet alle dage.

Computer
Vi gør en computer klar til dig. Du vælger blot, om du vil arbejde på PC eller Mac.

Find Softworld
Læs mere om ankomstmuligheder i København og Aarhus på dette link.

Kommende datoer

København 02. & 03. marts 2021
Aarhus09. & 10. marts 2021
få pladser tilbage
København 01. & 02. juni 2021
Aarhus15. & 16. juni 2021
København 07. & 08. september 2021

Instruktør på kurset

Sten-400

Sten Olsen
Adobe Certified instructor

Sten er specialist i InDesign, Illustrator, Photoshop og Acrobat. Han har skrevet en række bøger og artikler om grafisk design samt undervist virksomheder i over 18 år.


kristian-k-400

Kristian Rasmussen
Adobe Certified Instructor

Kristian Rasmussen er selvstændig grafiker, illustratør og skønlitterær forfatter. Kristians spidskompetencer er indenfor Illustrator og InDesign samt visuelle kurser i grafisk design, layout, typografi og kreativitet.


Det siger andre deltagere om kurserne

Jeg kom på kurset med et ønske om at lære 2 funktioner men gik derfra fyldt op med mere, mere. Jeg kan absolut bruge det jeg lærte på kurset i mit daglige arbejde.

Instruktøren var rolig og tålmodig og havde god tid til at dykke ned i vores individuelle behov, hvilket var udover al forventning.

— Daniel, After Effects Rutineret

Jeg kan bestemt bruge det jeg har lært på kurset i mit daglige arbejde. Jeg havde ikke prøvet programmet før og nu kan jeg komme godt igang.

Underviseren var virkelig god til at lære fra sig og var nem at forstå og skarp til sit fag. Maden var god, lokalerne var fine og alt virkede, som det skulle. Jeg glæder mig til at komme igen

– Jesper, Illustrator Basis kursus

Det som jeg har lært på kurset kan jeg virkelig bruge i mit daglige arbejde. Det var et utrolig spændende og meget relevant kursus.

Underviseren var en super interessant formidler og gjorde dagen meget spændende og lærerig. Det var iøvrigt en rigtig fin koordination af kurset. Stor ros herfra.

— Anne Grethe, fotokursus

Skræddersyede kurser

Planlæg et specialkursus med et indhold tilpasset jeres produktion.

Sammen med en af vores kvalificerede instruktører kan I nemt planlægge varighed, datoer, lokation og en agenda, der passer jeres specifikke behov for undervisning.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klare ved telefon og mail. Skriv eller ring til os for at få svar på dine spørgsmål:

Hvorfor bruge Softworld?

100% tilfredshedsgaranti
sikrer, at du får det fulde udbytte

6 måneders e-mail support
inkluderet efter alle kurser

Adobe- og Apple certificeret
som det eneste kursuscenter i Danmark

Mere end 20 års erfaring
indenfor undervisning og kompetenceløft

Vores samarbejdspartnere

adobe
apple
teknologisk
Grakom og Softworld
publiqare
humac
woodwing
crayon