Forside » Kursusoversigt » InDesign » InDesign Rutineret kursus
indesign rutineret

InDesign Rutineret kursus

Bliv mere rutineret i InDesign på 2 dage i Aarhus og København. På dette kursus lærer du at optimere dit workflow og får gode tips til at gøre dine projekter mere kreative og spændende kombineret med effektive arbejdsmetoder, der sparer tid og øger din produktivitet.

Kom med på 2 inspirerende dage og få dybere kendskab til mange af de effektive og tidsbesparende metoder, der er til rådighed i InDesign.

På kurset får du også udleveret PDF-materiale med oversigt over nogle af de gennemgåede eksempler suppleret med en kollektion af videoer, du kan bruge som repetition af kursets vigtigste emner.

Kurset er tilrettelagt sådan, at ca. 75% af kursusindholdet er defineret med det indhold, du ser her. Den øvrige del af kurset baserer sig på den interesse og de arbejdsopgaver, du og de øvrige deltagere har. Du får også mulighed for inspiration og sparring på tværs af holdet og ser, hvordan andre InDesign brugere løser deres opgaver.

For at deltage anbefaler vi, at du arbejder med InDesign til dagligt og kender til de grundlæggende funktioner i programmet.

Er du begynder i InDesign eller vil i gang med programmet?
Læs mere om kurset InDesign Basis ->>

Hvem er kurset til?
Dette kursus er til grafikere, designere og andre, der arbejder med InDesign til dagligt og vil lære flere nye og smarte værktøjer og teknikker i programmet.

Hvad lærer du på kurset?

Nedenfor kan du læse mere om, hvilke emner vi gennemgår på kurset. Klik på overskrifterne for at læse mere.

Opsæt dit dokument rigtigt

Opsæt dit dokument smart fra start! Vi kigger på Mastersider, grundlinjenet, spalter, sidetal og lag, som vi udnytter til at styre layout med mulighed for variation samt hurtig placering af tekst og grafik.

Større dokumenter

I større dokumenter og bøger bør der være minimum en indholdsfortegnelse – og den må altså ikke oprettes manuelt.

Ved at lære InDesigns funktioner omkring indholdsfortegnelser, indeks og krydshenvisninger undgår du meget spildtid, hvis der ændres i tekster, sideantal eller rækkefølgen i dine dokumenter. Og, så får du oven i købet en interaktiv PDF ud af det!

Bogfunktion

Arbejder du med store dokumenter, så er InDesigns bog funktion et uundværligt værktøj. Med funktionen kan du holde styr på adskillige InDesign dokumenter, som evt. er oprettet af flere brugere, og med bog funktionen synkronisere disse, så layoutet er ens gennem alle dokumenter.

Du ser også smarte metoder til hurtigt at indsætte, formatere og opdatere dit Word-dokument i InDesign.

GREP Styles

Du kan gøre brug af avanceret formatering, hvis du f.eks. har specifikke ord, der skal formateres på samme måde hver gang. Det kan også være, at titler og firmanavne ikke må deles, og så kan du også anvende GREP Styles her.

Dette er bare to praktiske eksempler på GREP Styles, som kan spare dig for meget tid. Du lærer, hvordan du sætter det op, så du opnår en meget effektiv bearbejdning af tekster.  

Biblioteker

Creative Cloud har fælles biblioteker, så emner, der gemmes her, kan genbruges i alle dine InDesign dokumenter – og mange af dem kan deles med f.eks. Illustrator og Photoshop.

Har du brug for fælles emner som standard-farver, tekstformater og ens grafik på tværs af dine Adobe programmer, så er biblioteker lige noget for dig. Vi viser dig de smarte funktioner, du har til rådighed med din Creative Cloud.

Nested Styles

Gør brug af InDesigns mulighed for at auto-formatere tekster. Hvis du har scenarier, hvor du f.eks. ønsker flere formateringer indbygget i ét format, så er Nested Styles det helt rigtige værktøj.

Det er meget anvendeligt til prislister, tabeller eller andre ensartede opsætninger.

Formater med format

Det er ikke kun tekstformater, der er yderst brugbare i InDesign, programmet har jo også objekt-formater, der giver spændende muligheder omkring dine grafiske elementer.

Med få klik kan du få et ensartet udseende på faktabokse, billedrammer – og endda tekstrammer. Vi viser dig, hvordan du udnytter formaterne mest effektivt.

Tabeller

Overskuelighed er et must i fagbøger og tekniske dokumenter, og her er tabeller en god metode til at visualisere data for læseren.

InDesigns tabel-funktioner er her velegnet til en grafisk flot opsætning af tekst og billeder, du enten skaber fra bunden i programmet eller ved genbrug af data fra Excel-dokumenter.

Opsætning af InDesign

Der er utallige muligheder for at ændre på InDesigns opsætning, så du kan tilpasse programmet lige til dit behov og slippe for, gang på gang, at ændre på de samme indstillinger, mens du arbejder. Vi gennemgår de mest interessante og smarte muligheder for brugeropsætning af InDesign.

Dine forudsætninger

For at deltage på kurset anbefaler vi, at du har deltaget på vores InDesign Basis kursus eller er bruger af InDesign og kender de grundlæggende funktioner i programmet godt.

På kurset får du udleveret en PDF med de gennemgåede eksempler. Vi arbejder med værktøjer og funktioner fra den nyeste version af Creative Cloud, hvilken du bør have adgang til for at få mest ud kurset. Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 70 20 80 55, hvis du har spørgsmål til kurset.

Praktisk information

Varighed
2 dage fra kl. 9–16

Fuld forplejning
Frugt, kaffe, the, sodavand, snacks og frokost er inkluderet alle dage.

Computer
Vi gør en computer klar til dig. Du vælger blot, om du vil arbejde på PC eller Mac.

Find Softworld
Læs mere om ankomstmuligheder i København og Aarhus på dette link.

Kommende datoer

Aarhus09. & 10. februar 2021
København 23. & 24. februar 2021
København 20. & 21. april 2021
Aarhus03. & 04. maj 2021
København 12. & 13. juli 2021

Instruktør på kurset

Sten-400

Sten Olsen
Adobe Certified instructor

Sten er specialist i InDesign, Illustrator, Photoshop og Acrobat. Han har skrevet en række bøger og artikler om grafisk design samt undervist virksomheder i over 18 år.


Britta

Britta Grønning
Adobe Certified Instructor

Britta har med sin store grafiske erfaring i flere år været tilknyttet Softworld og hun er Certified instructor i InDesign, Photoshop og Illustrator.


Det siger andre deltagere om kurserne

Jeg kom på kurset med et ønske om at lære 2 funktioner men gik derfra fyldt op med mere, mere. Jeg kan absolut bruge det jeg lærte på kurset i mit daglige arbejde.

Instruktøren var rolig og tålmodig og havde god tid til at dykke ned i vores individuelle behov, hvilket var udover al forventning.

— Daniel, After Effects Rutineret

Jeg kan bestemt bruge det jeg har lært på kurset i mit daglige arbejde. Jeg havde ikke prøvet programmet før og nu kan jeg komme godt igang.

Underviseren var virkelig god til at lære fra sig og var nem at forstå og skarp til sit fag. Maden var god, lokalerne var fine og alt virkede, som det skulle. Jeg glæder mig til at komme igen

– Jesper, Illustrator Basis kursus

Det som jeg har lært på kurset kan jeg virkelig bruge i mit daglige arbejde. Det var et utrolig spændende og meget relevant kursus.

Underviseren var en super interessant formidler og gjorde dagen meget spændende og lærerig. Det var iøvrigt en rigtig fin koordination af kurset. Stor ros herfra.

— Anne Grethe, fotokursus

Skræddersyede kurser

Planlæg et specialkursus med et indhold tilpasset jeres produktion.

Sammen med en af vores kvalificerede instruktører kan I nemt planlægge varighed, datoer, lokation og en agenda, der passer jeres specifikke behov for undervisning.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klare ved telefon og mail. Skriv eller ring til os for at få svar på dine spørgsmål:

Hvorfor bruge Softworld?

100% tilfredshedsgaranti
sikrer, at du får det fulde udbytte

6 måneders e-mail support
inkluderet efter alle kurser

Adobe- og Apple certificeret
som det eneste kursuscenter i Danmark

Mere end 20 års erfaring
indenfor undervisning og kompetenceløft

Vores samarbejdspartnere

adobe
apple
teknologisk
Grakom og Softworld
publiqare
humac
woodwing
crayon