Forside » Kurser » Digitale Medier » Internet of Things – IoT Workshop
IoT kursus

Internet of Things – IoT Workshop

Giv dig selv et digitalt boost og bliv i stand til at udtænke IoT projekter, der løfter forretningspotentialet i virksomheden eller organisationen.

På denne to-dages workshop får du en grundig introduktion til, hvad IoT er, hvordan det virker rent praktisk, og du får udviklet en Proof of Concept løsning til din virksomhed.

Du har sikkert hørt om køleskabet, der giver dig besked via mobilen, når mælken er blevet for gammel. Hvis du har hørt historien i nyhederne, har journalisten også nævnt begrebet IoT (Internet of Things), og at det i fremtiden vil være muligt at forbinde stort set alt til internettets intelligente robotter.

Det er ikke bare et fjernt fremtidsscenarie. Der arbejdes allerede med IoT rundt omkring i landets virksomheder.

Intelligent micro-styring af energiforbrug via internettet, sikkerhed og navigation
Mange har svært ved at relatere IoT-tankegangen til egne produkter og ydelser. Der mangler kendskab til teknologi og de muligheder, der er for at udnytte et eventuelt IoT potentiale.

Meget af det foregår allerede i dag på produktionsniveau i mange virksomheder. Men vi har kun set begyndelsen af de muligheder, som IoT byder på.

For de virksomheder, som mestrer redskaberne, er IoT en konkret forretningsmulighed, der her og nu kan øge konkurrenceevnen med egne produkter. Så kom med på denne workshop og lær hvad Internet of Things åbner op for af muligheder.

Det lærer du på kurset

Nedenfor kan du læse mere om, hvilke emner vi gennemgår på kurset. Klik på overskrifterne for at læse mere.

Planlæg og arbejd med din egen IoT løsning

Workshoppens sigte er at gøre dig mere nysgerrig på potentialet ved anvendelse af IoT. Der er rig mulighed for at inddrage egen viden om netop din virksomhed og identificere et område, hvor IoT kan bringe værdi ind i hverdagen. Du bliver præsenteret for Pretotyping, som er et værktøj, der hurtigt syretester, om der er potentiale i en løsning – og som understøtter den videre planlægning.

Introduktion til IoT hardware

Derfor kommer du til at arbejde hands-on med dine ideer og/eller de projekter, vi har forberedt. Vi anvender Arduino platformen, hvor du får dit eget startkit med ”elektroniske dimser” at arbejde med. Arduino anvendes både af folkeskoler, gymnasier og højere læreanstalter. Det er en platform, som er designet til læring og er blevet den mest anvendte platform til IoT – både til læring og til udvikling af løsninger.

Introduktion til programmering

Du kommer til at arbejde med Sketch, som er det miljø, hvor du kan kode Arduino controlleren. Sproget der kodes i via Sketch er C. Et sprog der er godt at starte med, da det er forholdsvis simpelt. Samtidig er C et sprog, som du kan let kan udvide, da der er mange sprog, som er vokset ud fra C. Har du først kendskab til C, vil du derfor kunne genkende mange andre sprog.

Hvad får du ud af workshoppen?

Du får grundlæggende kendskab til ny teknologi og bliver klædt på til at vurdere idépotentiale samt vurdere de rigtige businesscases.

Lær at lave en RFID løsning

Du bruger sikkert allerede i dag RFID i en eller anden sammenhæng. Måske du har en brik til vaskehallen eller en brik, der låser døren op eller slår alarmen fra. I et af hands-on projekterne kan du arbejde med RFID løsning og f.eks. give adgang til din garage eller låse din cykel op. Du kan også lave en løsning, hvor dine gæster skal registrere sig, når de tager en kop kaffe – der er mange muligheder, som vi kigger på og arbejder med.

Identificering af de lavthængende IoT-muligheder i din virksomhed

For at udnytte IoT mulighederne kræver det kendskab til, hvad teknologien kan. Du opnår hands-on kendskab til teknologien bag, det klæder dig på til at tænke IoT muligheder og kombineret med kendskabet til din branche, får du nogle værktøjer til at kunne identificere og vurdere potentialet ved at bruge IoT teknologi.

Hvem henvender workshoppen sig til?

Workshoppen henvender sig til dig, der er nysgerrig på, hvad IoT kan bidrage med i din virksomhed.

Video: Se mere om kurset

Det siger deltagerne på vores kurser

Jeg kan klart mærke en forskel i mit arbejde, efter jeg har været på kursus hos Softworld.

Jeg har brugt tilbuddet om 6 måneders support efter kurset et par gange, og der kommer hurtigt svar. Den virker optimalt.

– Henriette, Skive College

Formen på kurserne er rigtig god. Der er ikke for mange kursister. Og det fungerer rigtig fint, at der er lagt en slagplan fra underviserens side.

Men der er også plads til, at vi kan afvige lidt fra den afhængig af kursisternes interesser og behov.

– Jesper, Jyllandsposten

Hvorfor bruge Softworld?

100% tilfredshedsgaranti
sikrer, at du får det fulde udbytte

6 måneders e-mail support
inkluderet efter alle kurser

Adobe- og Apple certificeret
som det eneste kursuscenter i Danmark

Mere end 20 års erfaring
indenfor undervisning og kompetenceløft

Skræddersyede kurser

Planlæg et specialkursus med et indhold tilpasset jeres produktion.

Sammen med en af vores kvalificerede instruktører kan I nemt planlægge varighed, datoer, lokation og en agenda, der passer jeres specifikke behov for undervisning.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klare ved telefon og mail. Skriv eller ring til os for at få svar på dine spørgsmål:

Vores samarbejdspartnere

adobe
apple
teknologisk
Grakom og Softworld
publiqare
humac
woodwing
crayon