Forside » Kurser » Microsoft Office » Office kursus for Grafikere og designere
Office for Grafikere kursus

Office kursus for Grafikere og designere

Dette hands-on kursus i Aarhus og København er for grafikere og designere, der vil have fuld kontrol over design og layoutarbejdet til Office-programmerne Word, PowerPoint og Excel.

På blot 1 dag lærer du smarte værktøjer og arbejdsprocesser, så du kan arbejde effektivt med Office programmerne, når du udfører visuelle og kreative opgaver i tråd med virksomhedens visuelle guidelines.

Microsoft har begrænsninger i forhold til Adobe programmerne, når det kommer til layout-arbejdet. Ofte resulterer det i tidskrævende arbejdsprocesser med Word-, Excel- og PowerPoint dokumenter og det resulterer i, at det visuelle udtryk i Office dokumenterne slet ikke er i stil med virksomhedens øvrige markedsførings- og kommunikationsmateriale.

På kurset lærer du at bygge skabeloner i Word, overføre grafik fra Adobe programmerne og sammensætte visuelle præsentationer i PowerPoint. Du lærer også at opsætte smarte diagrammer i Excel og eksportere dem i PDF-format, så du kan bruge dem på tværs af dine øvrige programmer.

Hvem passer kurset til?

– Grafikere, der vil have fuld kontrol over design og layout i Office-programmerne
– Designere med ansvar for virksomheder og kunders visuelle udtryk på tværs af dokumenter
– Grafikere og designere, der udarbejder skabeloner til Office-programmerne
– Medarbejdere, der udarbejder dokumenter til virksomhedens ansigt udadtil

Hvad lærer du på kurset?

Nedenfor kan du læse mere om, hvilke emner vi gennemgår på kurset. Klik på overskrifterne for at læse mere.

Brug af Tema i Microsoft Office-programmerne

I de nyere versioner af Microsoft programmerne styres de overordnede linjer vedr. farver og skrifttyper via Temaer. I forbindelse med opbygning af skabeloner er det derfor vigtigt, at temaer defineres korrekt så det sikrer et ensartet design.

Styring af grafiske elementer, skrifttyper og farveskemaer

På kurset lærer du at bruge en række tidsbesparende værktøjer for at sikre et professionelt udseende og undgå, at f.eks. tekstopstillinger ødelægges, når du indsætter illustrationer, grafer og billeder. Lær at definere egne typografier og tilpas skabeloner, så brugerne automatisk opbygger illustrationer, grafer, tabeller m.v. inden for de definerede visuelle retningslinjer.

Visuelle elementer i PowerPoint-præsentationer

Lær at arbejde effektivt med grafiske elementer og visuelt design i PowerPoint. Du bliver komfortabel med PowerPoints billedværktøjer og grafiske værktøjer, så du kan opsætte professionelle slides og lærer, hvordan grafik og diagrammer fra Excel kan integreres direkte i PowerPoint.

Diagrammer og tilpasning af layout i Excel

Du lærer, hvordan man opstiller forskellige standard diagrammer samt tilpasser layout ud fra de mange standardfunktioner, der findes i Excel, så du får præcis det layout, du ønsker. Du lærer også, hvordan et opbygget layout kan gemmes som template, så du nemt kan anvende det til efterfølgende diagrammer.

Placering af logo, margener, sidefod og sidehoved

Her er det de overordnede linjer for dokumentet, der tilrettes, således at logo placeres korrekt, samt henvendelsesadresse, sidetal m.v. Lær hvordan du arbejder med præcise placeringer af elementer i forhold til f.eks. papirkant.

Skabeloner og skrifttyper i Word

På kurset lærer du at opbygge Word skabeloner med korrekt opsætning af font, skydning m.v. korrekt fra starten. Både i forhold til din designmanual, men også så det bliver brugervenligt at anvende for andre.

Overfør grafer og diagrammer til Illustrator

Det er muligt at udarbejde grafer og diagrammer i f.eks. Illustrator, men i Excel har du langt flere muligheder. Til gengæld er det visuelle udtryk ikke altid, som du ønsker det i Excel. Derfor skal du ofte kunne kombinere Excel og Illustrator for at få et rigtig godt resultat. Vi arbejder ikke med Illustrator på kurset men viser dig, hvordan du får det importeret fra Excel til Illustrator, så du kan redigere videre i dit Adobe miljø.

Design og opsætning af forside, indholdsfortegnelse og bilag

I forbindelse med skabeloner til rapporter, referater m.v. kan det være nyttigt at skabelonen er forhåndsdefineret med layout omkring indholdsfortegnelser, bilag m.v. Du lærer, hvordan du indarbejder brugerdefinerede referencer, der enkelt opdateres i indholdet.

Praktisk information

 • Varighed

  1 dag fra kl. 9–16
 • Forplejning

  Frugt, kaffe, the, sodavand, snacks og frokost er inkluderet alle dage.
 • Computer

  Vi gør en computer klar til dig. Du vælger blot, om du vil arbejde på PC eller Mac, og hvilket sprog du ønsker softwaret på, når du booker din plads.
 • Find Softworld

  Læs mere om parkering og ankomstmuligheder til Softworld i København og Aarhus på dette link.

Instruktør på kurset

Ole-G-400

Instruktør Ole Grønhøj

Ole Grønhøj har arbejdet professionelt med Microsoft Office-programmerne siden 1997, og har 20 års erfaring. Udover et højt fagligt niveau indenfor Outlook, Word, Excel, PowerPoint og OneNote, arbejder Ole også med de pædagogiske aspekter indenfor præsentationsteknik og effektivitet.

Det får du med i kurset

 • E-mail support

  Efter endt kursus tilbyder vi 6 måneders e-mail support, hvor du kan få svar på spørgsmål relateret til emnerne på kurset.
 • 100% tilfredshedsgaranti

  Vores tilfredshedsgaranti sikrer, at du får det fulde udbytte af din deltagelse på kurset.
 • Fleksible betingelser

  Vi har fleksible betingelser for flytning, ændring eller afbestilling af kursus.
 • Kursusbevis

  Når du har gennemført kurset, modtager du et bevis på din deltagelse og de nye færdigheder, du har opnået.

Hvorfor bruge Softworld?

100% tilfredshedsgaranti
sikrer, at du får det fulde udbytte

6 måneders e-mail support
inkluderet efter alle kurser

Adobe- og Apple certificeret
som det eneste kursuscenter i Danmark

Mere end 20 års erfaring
indenfor undervisning og kompetenceløft

Modtag vores nyhedsbrev og hent en guide til digital grafik

Hent en guide til digital grafik

I denne lyn-guide til digital grafik får du blandt andet tips til rigtige filstørrelser, en UX design checkliste, tips til gode online ressourcer samt vigtige layout guidelines.

TILMELD OG HENT LYN-GUIDEN

I vores nyhedsbreve sender vi dig invitationer til events, information om nye kurser og workshops samt ny viden og inspiration fra den kreative branche. 

Det siger deltagerne på vores kurser

Jeg kan klart mærke en forskel i mit arbejde, efter jeg har været på kursus hos Softworld.

Jeg har brugt tilbuddet om 6 måneders support efter kurset et par gange, og der kommer hurtigt svar. Den virker optimalt.

– Henriette, Skive College

Formen på kurserne er rigtig god. Der er ikke for mange kursister. Og det fungerer rigtig fint, at der er lagt en slagplan fra underviserens side.

Men der er også plads til, at vi kan afvige lidt fra den afhængig af kursisternes interesser og behov.

– Jesper, Jyllandsposten

Skræddersyede kurser

Planlæg et specialkursus med et indhold tilpasset jeres produktion.

Sammen med en af vores kvalificerede instruktører kan I nemt planlægge varighed, datoer, lokation og en agenda, der passer jeres specifikke behov for undervisning.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klare ved telefon og mail. Skriv eller ring til os for at få svar på dine spørgsmål:

Vores samarbejdspartnere

adobe
apple
teknologisk
Grakom og Softworld
publiqare
humac
woodwing
crayon