Forside » Kursusoversigt » Digitale Medier » Podcast Produktion
podcast kursus

Podcast Produktion

På dette Podcast kursus i København og Aarhus bliver du gjort klogere på podcast som medie.

Du får de praktiske værktøjer samt al den fornødne viden du har brug for, så du kan komme i gang med din egen podcast-produktion.

Vil du gerne med på bølgen og lære, hvordan man bruger lyd, stemmer og musik til at skabe iørefaldende fortællinger? Så tilegn dig radiofoniske værktøjer og del din stemme med resten af verden.

Podcast-mediet er i rivende udvikling og vi danskere lytter som aldrig før til medrivende samtaler og fortællinger, mens vi laver morgenkaffen, er på vej til arbejde eller løber en tur.

Efter kurset vil du være i stand til at arbejde med alle faser, der ligger i en podcast-produktion – lige fra planlægning til publicering. Du får fingrene ned i mediet og vi kommer rundt om alle aspekter, også det tekniske, så du er i stand til at producere din egen podcast.

Hvem er kurset til?
Dig som ønsker at kommunikere via Podcast, men er i tvivl om, hvordan du kommer i gang
Dig der arbejder med kommunikation, journalistik eller markedsføring
Dig som ikke nødvendigvis har nogen journalistisk erfaring
Dig der sidder på bureau eller i en intern organisation

Tilmeld dig et Podcast kursus i dag og kom godt fra start med din produktion.

Hvad lærer du på kurset?

Nedenfor kan du læse mere om, hvilke emner vi gennemgår på kurset. Klik på overskrifterne for at læse mere.

Podcast-formatet

Du får dybdegående indsigt i podcast-formatet med særligt fokus på, hvad der virker og ikke virker. Vi tager afsæt i konkrete eksempler både fra ind- og udland, som vi lytter til, bliver inspireret af og lærer af.

Opbygning af podcast

Kurset giver overblik over, hvordan en podcast opbygges fra start til slut. Vi kortlægger processen fra ide til optagelse, redigering og upload på podcast-tjenester, så det bliver overskueligt, hvilke elementer, der er i spil.

Indhold

Du lærer, hvordan du laver kreativ idéudvikling til godt podcast-indhold. Vi gennemgår de redaktionelle og journalistiske værktøjer, der bør anvendes, når man arbejder med audiomediet.

Fortællerteknik

Vi træner fortælleteknik. Her har vi fokus på forskellen mellem lyd som medie og video som medie, da der er særlige forholdsregler, man skal være opmærksom på, når det visuelle element ikke er en del af fortællingen.

Stemme og værtstræning

Hvordan holdes pauser og hvorfor er det vigtigt at undgå “øh” og “øm”? Vi har fokus på detaljerne, så de podcasts du producerer har et højt kvalitetsniveau.

Teknisk opsætning

For at undgå typiske begynderfejl, laver vi en huskeliste over gode softwareprogrammer og teknisk udstyr, som er nødvendige for at producere en skarp podcast.

Vi ser også på, hvilke muligheder du har for at lave dit eget “lydstudie”. Du får gode råd til, hvilket udstyr du kan købe til din produktion og tre forskellige prisniveauer for en pakkeløsning.

Få din podcast ud til lytterne

Gør din podcast tilgængelig på dine lytteres foretrukne podcast-platform. Du bliver præsenteret for forskellige hostingmuligheder, hvordan du udgiver og promoverer din podcast samt hvordan du måler om din podcast er en succes.

Workshop

Der arbejdes i små grupper, hvor vi øver med konkrete cases efter et fælles oplæg. Her prøver du kræfter med den tillærte viden om podcast ved at optage og redigere din egen produktion. Der vil også være mulighed for at få feedback i plenum.

Praktisk information

Varighed
2 + 1 dag fra kl. 9–16

Fuld forplejning
Frugt, kaffe, the, sodavand, snacks og frokost er inkluderet alle dage.

Computer
Vi gør en computer klar til dig. Du vælger blot, om du vil arbejde på PC eller Mac, når du booker din plads.

Find Softworld
Læs mere om parkering og ankomstmuligheder til Softworld i København og Aarhus på dette link.

Kommende datoer

København 16., 17. & 25. marts 2021
Aarhus14., 15. & 22. april 2021
København 07., 08. & 21. oktober 2021
Aarhus09., 10. & 18. november 2021

Instruktør på kurset

Sidsel Nørgaard

Sidsel Kaae Nørgaard
Producent og journalist

Sidsel Kaae Nørgaard er selvstændig podcast-producent og uddannet journalist. Hun har arbejdet med live-radio i udlandet og er nu producer på flere podcasts for både danske medier, private og organisationer.


Det siger andre deltagere om kurserne

Jeg kom på kurset med et ønske om at lære 2 funktioner men gik derfra fyldt op med mere, mere. Jeg kan absolut bruge det jeg lærte på kurset i mit daglige arbejde.

Instruktøren var rolig og tålmodig og havde god tid til at dykke ned i vores individuelle behov, hvilket var udover al forventning.

— Daniel, After Effects Rutineret

Jeg kan bestemt bruge det jeg har lært på kurset i mit daglige arbejde. Jeg havde ikke prøvet programmet før og nu kan jeg komme godt igang.

Underviseren var virkelig god til at lære fra sig og var nem at forstå og skarp til sit fag. Maden var god, lokalerne var fine og alt virkede, som det skulle. Jeg glæder mig til at komme igen

– Jesper, Illustrator Basis kursus

Det som jeg har lært på kurset kan jeg virkelig bruge i mit daglige arbejde. Det var et utrolig spændende og meget relevant kursus.

Underviseren var en super interessant formidler og gjorde dagen meget spændende og lærerig. Det var iøvrigt en rigtig fin koordination af kurset. Stor ros herfra.

— Anne Grethe, fotokursus

Skræddersyede kurser

Planlæg et specialkursus med et indhold tilpasset jeres produktion.

Sammen med en af vores kvalificerede instruktører kan I nemt planlægge varighed, datoer, lokation og en agenda, der passer jeres specifikke behov for undervisning.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klare ved telefon og mail. Skriv eller ring til os for at få svar på dine spørgsmål:

Hvorfor bruge Softworld?

100% tilfredshedsgaranti
sikrer, at du får det fulde udbytte

6 måneders e-mail support
inkluderet efter alle kurser

Adobe- og Apple certificeret
som det eneste kursuscenter i Danmark

Mere end 20 års erfaring
indenfor undervisning og kompetenceløft

Vores samarbejdspartnere

adobe
apple
teknologisk
Grakom og Softworld
publiqare
humac
woodwing
crayon