Forside » Kursusoversigt » Grafisk Software » PowerPoint skabelondesign kursus
powerpoint kursus

PowerPoint skabelondesign kursus

På dette PowerPoint kursus i Aarhus og København har vi fokus på, hvordan du implementerer et layout eller en visuel design-linje i PowerPoint.

På kurset lærer du at opnå det ønskede visuelle udtryk samt at designe PowerPoint skabeloner, der følger virksomhedens retningslinjer vedrørende design, fonte, farver, billeder m.v.

Som grafiker og designer kan det ofte være en udfordring at få helt kontrol over PowerPoint. Du er vant til Adobes brugerflade, og det kræver lidt omstilling at få layout-arbejdet til at fungere effektivt i PowerPoint.

På dette kursus lærer du, hvordan du får dine grafikker over fra Adobes univers, så de fungerer i PowerPoint samt de tekniske detaljer, der ligger i at få skabelonen til at fungere godt på tværs af versioner af PowerPoint og på både Mac og PC.

Fordi programmerne i Office-pakken generelt fungerer anderledes end mange af de programmer vi som grafikere bruger til daglig er dette kursus særligt værdifuldt for dig, der vil lære hvordan du effektivt overfører dit design og layout til PowerPoint-skabeloner og præsentationer.

Instruktøren på kurset er certificeret Microsoft ekspert og lærer dig desuden at opsætte PowerPoint skabeloner således, at brugere enkelt kan rette i og genbruge skabeloner til forskellig brug.

Du kan styre grafiske elementer som f.eks. billeder, logo og grafik sådan, at præsentationen beholder det rigtige visuelle udtryk, selvom andre skriver og retter i den.

Hvad lærer du på kurset?

Nedenfor kan du læse mere om, hvilke emner vi gennemgår på kurset. Klik på overskrifterne for at læse mere.

Fra Adobe til PowerPoint – Få din grafik korrekt ind i PowerPoint

På kurset giver vi dig opskriften på, hvordan du får grafik fra Illustrator, InDesign og Photoshop eksporteret korrekt over i PowerPoint. Vi arbejder ikke med Adobes programmer på selve kurset, men du får indblik i hvilke eksport formater, der fungerer bedst.

Du får desuden en ”mini-guide” med hjem, hvor du kan se, hvad du skal gøre med transparens, farveforløb og andre grafiske effekter, så det ser fornuftigt ud i PowerPoint.

Få styr på din typografiske værktøjskasse i PowerPoint

Et vigtigt element i design er brugen af en bestemt skrifttype/font, opsætning af størrelse, skydning og andre typografiske justeringer.

Det får du kontrol over, og du får en grundig gennemgang af, hvordan du i PowerPoint bedst sikrer, at præsentationerne efterfølgende arbejder med de rigtige fonte.

Styr hvilke farver andre brugere kan anvende i din skabelon

Lær hvordan du definerer et farveskema, således at brugerne automatisk opbygger illustrationer, grafer, tabeller m.v. der følger virksomhedens designguide.

Dette betyder, at du både selv får styr på anvendelse af farver i PowerPoint, men også at du kan kontrollere, hvilke farver andre automatisk har tilgængeligt i dine skabeloner.

Styr dit design i PowerPoint med Diasmaster

Et helt centralt værktøj til styring af design i PowerPoint skabeloner er brug af Diasmaster. Du får en grundig gennemgang af, hvordan du indarbejder jeres firma-layout i forhold til skrifttyper, farver, logo, opstilling m.v.

Brug Diaslayout og Temaer så alt ikke skal designes fra bunden

Med Diaslayout kan du frit definere forskellige typer af opstillinger i PowerPoint f.eks. i forhold til sammenligning af diagrammer, indsættelse af billeder og tekst m.v.

Med korrekt opsætning af Diaslayout og Tema kan brugerne ligeledes enkelt genbruge og kopiere slides fra gamle præsentationer og fortsat bevare korrekt design.

Få en grafisk værktøjskasse så du frit kan designe i PowerPoint

En naturlig del af PowerPoint er brug af illustrationer f.eks. til præsentation af processer, organisationsdiagram m.v.

Du ser hvilke muligheder, der er i programmet, og hvordan du evt. kan definere nogle særlige standarder for jeres organisation.

Lær at designe standard slides i skabeloner, så den visuelle linje overholdes

Når der oprettes nye slides i en præsentation, eller når skabelonen åbnes, er det muligt at guide brugerne til korrekt brug af skabelonen.

Lær disse tricks og gør det enkelt for brugerne at sammensætte særlige opstillinger, ved at definere standarder for slides, illustrationer, firmapræsentationer m.v.

Få styr på PowerPoint og design skabeloner til andre

Dette hands-on kursus består af to grundlæggende elementer. Du bliver komfortabel i PowerPoint og lærer programmet at kende, så du kan udarbejde det visuelle udtryk, du ønsker.

Dernæst lærer du at levere skabeloner til andre, der overholder designretningslinjer og styrer deres visuelle arbejde, så andre kan udarbejde egne præsentationer med dine skabeloner, som stadig ser godt ud.

Praktisk information

Varighed
1 dag fra kl. 9–16

Fuld forplejning
Frugt, kaffe, the, sodavand, snacks og frokost er inkluderet alle dage.

Computer
Vi gør en computer klar til dig. Du vælger blot, om du vil arbejde på PC eller Mac, og hvilket sprog du ønsker softwaret på, når du booker din plads.

Find Softworld
Læs mere om parkering og ankomstmuligheder til Softworld i København og Aarhus på dette link.

Kommende datoer

København 11. februar 2021
Aarhus25. februar 2021
København 03. juni 2021
Aarhus09. juni 2021
Aarhus07. oktober 2021

Instruktør på kurset

Ole-G-400

Ole Grønhøj
Microsoft Certified Instructor

Ole har arbejdet professionelt med Microsoft Office-programmerne siden 1997. Udover et højt fagligt niveau indenfor Outlook, Word, Excel, PowerPoint og OneNote, arbejder Ole også med de pædagogiske aspekter indenfor præsentationsteknik og effektivitet.


Hvorfor bruge Softworld?

100% tilfredshedsgaranti
sikrer, at du får det fulde udbytte

6 måneders e-mail support
inkluderet efter alle kurser

Adobe- og Apple certificeret
som det eneste kursuscenter i Danmark

Mere end 20 års erfaring
indenfor undervisning og kompetenceløft

Video: Se mere om kurset

Har du spørgsmål?

Vi sidder klare ved telefon og mail. Skriv eller ring til os for at få svar på dine spørgsmål:

Skræddersyede kurser

Planlæg et specialkursus med et indhold tilpasset jeres produktion.

Sammen med en af vores kvalificerede instruktører kan I nemt planlægge varighed, datoer, lokation og en agenda, der passer jeres specifikke behov for undervisning.

Det siger andre deltagere om kurserne

Jeg kom på kurset med et ønske om at lære 2 funktioner men gik derfra fyldt op med mere, mere. Jeg kan absolut bruge det jeg lærte på kurset i mit daglige arbejde.

Instruktøren var rolig og tålmodig og havde god tid til at dykke ned i vores individuelle behov, hvilket var udover al forventning.

— Daniel, After Effects Rutineret

Jeg kan bestemt bruge det jeg har lært på kurset i mit daglige arbejde. Jeg havde ikke prøvet programmet før og nu kan jeg komme godt igang.

Underviseren var virkelig god til at lære fra sig og var nem at forstå og skarp til sit fag. Maden var god, lokalerne var fine og alt virkede, som det skulle. Jeg glæder mig til at komme igen

– Jesper, Illustrator Basis kursus

Det som jeg har lært på kurset kan jeg virkelig bruge i mit daglige arbejde. Det var et utrolig spændende og meget relevant kursus.

Underviseren var en super interessant formidler og gjorde dagen meget spændende og lærerig. Det var iøvrigt en rigtig fin koordination af kurset. Stor ros herfra.

— Anne Grethe, fotokursus

Vores samarbejdspartnere

adobe
apple
teknologisk
Grakom og Softworld
publiqare
humac
woodwing
crayon