Forside » Kurser » Web design og WordPress » UI og UX Prototyper med Adobe XD
ux design adobe xd

UI og UX Prototyper med Adobe XD

UX DESIGN MODUL 2  | SE MODUL 1 HER

Adobe XD er et stærkt program til design og visualisering af brugeroplevelser til web design, apps og interaktive løsninger.

På dette hands-on kursus lærer du UI og UX design i Adobe XD, så du kan bygge digitale og interaktive prototyper, UX designs og visuelle løsninger til hjemmesider, apps og meget mere.

Adobe XD indeholder flere værktøjer
, der ligner dem fra Illustrator, InDesign og Photoshop. Det gør det intuitivt og let genkendeligt at arbejde i. På kurset lærer du også smarte arbejdsprocesser i programmet samt at bruge plugins til at effektivere designprocessen.

Hvis du skal styrke dine professionelle færdigheder med brugeroplevelsesdesign (UX) og brugergrænseflade design (UI), så vil dette kursus lære dig de teknikker og teknologier, du skal have på plads.

I løbet af de 2 dage arbejder vi med designprocessen og værktøjerne i Adobe XD, dækker vigtige UI og UX designkoncepter, og du lærer, hvordan du designer og deler en færdig prototype ved hjælp af det aktuelle program, Adobe XD, alt imens effektivitet og smarte arbejdsgange også er i fokus.

Er du grafisk designer og ny indenfor det efterspurgte område ’User Experience Design’?
Så kan du med fordel deltage på kurset UX Design og digitale brugeroplevelser, hvor du får en grundig forståelse for de vigtige teoretiske og praktiske principper, der ligger bag et hvert godt design til digitale løsninger.

Det lærer du på kurset

Nedenfor kan du læse mere om, hvilke emner vi gennemgår på kurset. Klik på overskrifterne for at læse mere.

Overgang fra grafisk design til UX og UI

Grafisk design dækker mange forskellige områder. På kurset lærer vi dig, hvordan du bedst kommer i gang med UX begreberne, så du kan overføre dine grafiske færdigheder til design af visuelle og interaktive digitale løsninger.

Importer dine .PSD filer direkte ind i Adobe XD

Du kan importere dine Photoshop-filer direkte ind i Adobe XD, hvor de automatisk bliver konverteret til XD-kompatible filer. Dermed kan du hurtigt starte dit web- eller app design og lave en velfungerende og interaktiv prototype af dine Photoshop-designs.

Hvad skal du bruge Adobe XD til?

Vi kigger på de mange muligheder, der findes i det spændende program fra Adobe. Fra visuelt design af brugergrænseflader, brugeroplevelser flows og webdesign til fuldt funktionelle digitale prototyper – uden brug af kode.

Forstå alle værktøjer i Adobe XD

Som i de andre programmer, vi kender i Creative Cloud, er også Adobe XD tætpakket med muligheder og kun fantasien sætter grænser for, hvad vi kan designe i Adobe XD. Hvis du allerede arbejder i programmer som Photoshop, Illustrator og InDesign til daglig, vil du genkende værktøjer og funktioner såsom f.eks. penneværktøjet, lag og masker.

Design til forskellige skærmstørrelser

Responsivt design, der fungerer på forskellige skærmstørrelser og enheder, er i dag standard for alle nye web-, apps og digitale løsninger, der udvikles. På kurset får du styr på de responsive værktøjer i Adobe XD, så du nemt og effektivt kan designe til alle behov.

Effektivt samarbejde med Photoshop, Illustrator og Sketch

Lær hvordan du mest effektivt gør brug af eksisterende filer fra de andre grafiske programmer, du bruger. Du lærer at bruge optimale og effektive workflows i programmet, der sparer dig for en masse tid, når du arbejder med design i Adobe XD.

Udvidelse af XD ved hjælp af plugins

Som om de kraftfulde indbyggede værktøjer ikke var nok, så har du i Adobe XD såvel som i de andre Adobe-programmer også muligheden for at tilføre ekstra funktionalitet i form af plugins. På kurset får du overblikket over aktuelle plugins, der kan give dine workflows og designs det sidste ekstra finishing touch.

Hvem er kurset til?
For at du skal få det fulde udbytte af kurset, anbefaler vi, at du genkender dig selv i ét eller flere af punkterne nedenfor:

 • Du har deltaget på kurset UX Design og digitale brugeroplevelser
  og / eller
 • Du arbejder med webdesign / UX til daglig eller har basis kendskab til UX i professionel sammenhæng
 • Du har rig erfaring med webdesign samt kreativ udvikling af digitale løsninger

Praktisk information

 • Varighed

  2 dage fra kl. 9–16
 • Forplejning

  Frugt, kaffe, the, sodavand, snacks og frokost er inkluderet alle dage.
 • Computer

  Vi gør en computer klar til dig. Du vælger blot, om du vil arbejde på PC eller Mac, og hvilket sprog du ønsker softwaret på, når du booker din plads.
 • Find Softworld

  Læs mere om parkering og ankomstmuligheder til Softworld i København og Aarhus på dette link.

Instruktør på kurset

Gudmundur-400

Guðmundur Rúnar Kristjánsson

Guðmundur har over 20 års designerfaring. Han har arbejdet på store projekter og har erfaring med film, reklamer, fotografi, digital design, app udvikling og hvordan det hele bindes sammen til en helhed.

Det får du med i kurset

 • E-mail support

  Efter endt kursus tilbyder vi 6 måneders e-mail support, hvor du kan få svar på spørgsmål relateret til emnerne på kurset.
 • 100% tilfredshedsgaranti

  Vores tilfredshedsgaranti sikrer, at du får det fulde udbytte af din deltagelse på kurset.
 • Fleksible betingelser

  Vi har fleksible betingelser for flytning, ændring eller afbestilling af kursus.
 • Kursusbevis

  Når du har gennemført kurset, modtager du et bevis på din deltagelse og de nye færdigheder, du har opnået.

Hvorfor bruge Softworld?

100% tilfredshedsgaranti
sikrer, at du får det fulde udbytte

6 måneders e-mail support
inkluderet efter alle kurser

Adobe- og Apple certificeret
som det eneste kursuscenter i Danmark

Mere end 20 års erfaring
indenfor undervisning og kompetenceløft

Video: Se mere om Adobe XD

Modtag vores nyhedsbrev og hent en mini-guide til UX design

Hent en miniguide til UX design

I denne 28-siders mini-guide til UX design får du overblik over de vigtigste UX designprincipper og teknikker, så du kan bruge dem optimalt i dit daglige arbejde.

TILMELD OG HENT UX DESIGN GUIDEN

I vores nyhedsbreve sender vi dig fra tid til anden invitationer til seminarer og events, information om nye kurser samt ny viden og inspiration fra den kreative branche.

Hvad siger deltagerne?

Jeg kan klart mærke en forskel i mit arbejde, efter jeg har været på kursus hos Softworld.

Jeg har brugt tilbuddet om 6 måneders support efter kurset et par gange, og der kommer hurtigt svar. Den virker optimalt.

– Henriette, Skive College

Formen på kurserne er rigtig god. Der er ikke for mange kursister. Og det fungerer rigtig fint, at der er lagt en slagplan fra underviserens side.

Men der er også plads til, at vi kan afvige lidt fra den afhængig af kursisternes interesser og behov.

– Jesper, Jyllandsposten

Softworld har et rigtig højt niveau, og deres undervisere er super kvalificerede på samtlige af de kurser, jeg har været på.

Der er en rigtig god stemning, og det er et fint miljø.

– Ella, Postnord Frimærker

Skræddersyede kurser

Planlæg et specialkursus med et indhold tilpasset jeres produktion.

Sammen med en af vores kvalificerede instruktører kan I nemt planlægge varighed, datoer, lokation og en agenda, der passer jeres specifikke behov for undervisning.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klare ved telefon og mail. Skriv eller ring til os for at få svar på dine spørgsmål:

Vores samarbejdspartnere

adobe
apple
teknologisk
Grakom og Softworld
publiqare
humac
woodwing
crayon