5/5

Infografik

Skal du skabe interaktion på sociale medier eller præsentere et kompliceret emne på interessant vis? Så er dette infografik kursus i Aarhus og København det rigtige for dig.

Udfyld formularen - Så finder vi en dato for dit nye kursus!

På dette infografik kursus lærer du at planlægge og opbygge dine egne infografikker. Med infografikker kan du formidle tal, data og anden kompleks information, der også er særligt delevenligt på de sociale medier.

Vi dykker ned i layout og skitser med det fokus, at få det helt rigtige visuelle udtryk i dine infografikker.

Du får indsigt i, hvorfor infografikker bliver en større og større del af vores generelle kommunikation, men vi arbejder også praktisk, så du designer infografikker og skabeloner, som du kan benytte dig af fremadrettet.

Vi vil sammen se på en række gratis og betalte programmer. Vi kigger overordnet på nogle gode programmer og løsninger til at udvikle infografikker og dykker dermed ikke ned i et bestemt program.

Det er både muligt at arbejde med Adobe-pakken – men vi kigger også på alternative online løsninger. Det betyder, at du selv vælger, hvilket program der er det rigtige for dig.

Dit udbytte

  • Du kan producere informative og iøjnefaldende infografiker til digitale medier
  • Du kan fortælle en historie med flotte visuelle virkemidler
  • Du kan udvælge grafiske elementer, som effektivt formidler data
  • Du kan producere kreative infografikker ved hjælp af skabeloner
  • Du har overblikket over forskellige programmer til design af infografik

Kursets målgruppe

Du behøver ikke at have en grafisk uddannelse for at få fuldt udbytte af dette kursus. Kurset henvender sig til alle, der arbejder med kommunikation og design til digitale medier og som vil kunne tilføje infografikker til sin visuelle værktøjskasse.

Det vil du lære

Fortæl en visuel historie med infografik

Infografikker en smart måde at fastholde din målgruppe ved at fortælle en historie, der er visuelt underbygget og som underholder, samtidig med at den underviser modtageren. På kurset kigger vi på, hvordan du opbygger en infografik ved at benytte klassiske modeller for historiefortælling.

Find og vælg dit favoritsoftware

Du kan bruge Adobe programmerne InDesign, Illustrator og Photoshop til infografik. Men du kan sagtens også vælge en af de mange online programmer, hvor du hurtigt og nemt kan udvikle infografik. Vi gennemgår tjenester som blandt andet Piktochart, Canva og Visme, som er ganske udmærkede bud på simple men effektive infografik-værktøjer.

Skab infografikker der fungerer på sociale medier

Visuelt flotte infografikker er et af de typer indhold, der bliver delt i stor stil på Facebook, LinkedIn og Instagram. På kurset lærer du, hvornår en infografik “virker” og skaber værdi for dine læsere.

Grafiske elementer og farver

På kurset gennemgår vi en række visuelle kneb, og vi ser især på, hvordan du kan præsentere tal og tunge data med simple grafer og diagrammer. Vi kigger på en række populære farvekombinationer i et online perspektiv.

Kreativ typografi

Typografien er oftest blandt de vigtigste elementer til at formidle information, og du får en guide til en række gode skrifttyper, der virker digitalt. Du har måske erfaring med typografi fra print, men der gælder andre spilleregler, når din infografik skal distribueres på tværs af flere digitale medier.

Research, eksempler og round table panel

Der findes et væld af fremragende infografikker i forskellig stil og til forskellige formål. Få inspiration til hvad der får infografikker til at virke i brugerens øjne. Vi kigger bl.a. på Behance, Google og Pinterest og diskuterer i fælles forum, hvad der gør en infografik god. Her kan du byde ind med din erfaring i en form for round table panel.

Praktisk information

Du kan finde information om ankomstmuligheder og parkering hos Softworld i København og Aarhus på dette link.

Står du og mangler dit kursuscertifikat efter endt kursus? Så tøv ikke med at tage kontakt til os på +45 7020 8055 eller kursus@softworld.dk

Vi serverer croissanter og frisk frugt fra kl. 08.45 og i løbet af dagen er der pauser med læskedrikke, vand, kaffe og te. Der vil vare lidt sødt til eftermiddagskaffen. Frokosten foregår på én af de nærliggende caféer i området.

Vi sørger for at gøre en computer med relevant software klar til dig på kurset. Du vælger blot, om du ønsker at arbejde på Mac eller Windows, når du bestiller din plads. Ønsker du at tage din egen computer med, skal du sørge for, at du har det nødvendige software installeret i de nyeste versioner, og at din computer er gearet til programmet.

Vores instruktører er certificerede fra Adobe. Dette kombineret med, at de alle har brancheerfaring inden for relevante områder gør, at du som kursist er sikret undervisning af højeste kvalitet.

Vores kurser holdes som udgangspunkt fra kl. 9-16, medmindre særlige mødetider er aftalt med dig som kursist på forhånd.

På vores åbne holdkurser er undervisningssproget som udgangspunkt på dansk, medmindre andet er aftalt. Ønsker du et kursus på engelsk? Læs mere om vores skræddersyede kurser her.

Efter endt kursus tilbyder vi 6 måneders email-support, hvor du kan få svar på spørgsmål relateret til emnerne på kurset fra en af vores specialister og certificerede instruktører. For at gøre brug af supporten skal du blot sende dit spørgsmål til support@softworld.dk.
Vores tilfredshedsgaranti sikrer, at du får det fulde udbytte af din deltagelse på kurset. Skulle det vise sig, at kurset ikke lever op til dine forventninger, tilbyder vi en tilfredshedsgaranti. Det vil sige, at du kan deltage på det samme kursus igen med en anden instruktør, eller at du bliver placeret på et andet kursusniveau inden for samme program. Dette er din garanti for et fuldt udbytte hos Softworld.

Bliv en del af fællesskabet

Få nyheder fra den kreative branche. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor vores undervisere, eksperter og partnere deler ud af sin viden om grafisk design, kreativitet og digitale medier.

Andre spændende kurser

Udfyld formularen - Så finder vi en dato for dit nye kursus!