softworld.dk

Tilgængelige PDF filer Basis

4.2/5
På dette kursus lærer du at udarbejde tilgængelige PDF-filer, der følger lovkravene, uanset om dit udgangspunkt er InDesign, Word eller Excel.

Opsæt PDF-filer, der følger lovkravene omkring tilgængelighed med et 2-dages Tilgængelig PDF kursus

På dette kursus lærer du at opbygge fuldt tilgængelige PDF-filer, der kan læses op af en skærmlæser, uanset om dit udgangspunkt er InDesign, Word eller Excel.

Digitale PDF-dokumenter skal være tilgængelige for alle. På dette kursus får du helt styr på de officielle krav til tilgængelighed samt hvordan dokumenterne opleves for brugere med synshandicap.

En skærpet lov omkring tilgængelighed stiller krav til offentlige institutioner og organers digitale dokumenter, websteder og mobilapplikationer.

Tilgængelighed handler også om, at dine PDF-filer skal struktureres sådan, at tekst og information kan blive læst op af et skærmlæserprogram i en logisk rækkefølge. Tabeller skal f.eks. struktureres på den helt rigtige måde, så de ikke bliver læst op i en forkert rækkefølge og bliver misforstået.

På dette Tilgængelige PDF filer kursus får du tips til det bedst mulige forarbejde og effektive arbejdsgange, samt hvordan du bedst kan udføre rettelser i eksisterende dokumenter.

Dit udbytte:

  • Du kommer hele vejen omkring tilgængelige PDF filer og hvad det betyder for design og opsætning af dokumenter
  • Du kan sørge for, at jeres tilgængelige PDF-filer følger lovkravene
  • Du får styr på opmærkning, tags, læserækkefølge og meta-tekst
  • Du får tips til at udføre ændringer på en effektiv måde i eksisterende PDF filer
  • Du lærer at kontrollere din PDF’s tilgængelighed

Kursets målgruppe

Dette kursus er for dig, der skal udarbejde PDF-dokumenter, der er tilgængelige og følger lovkravene til offentlige organers digitale websteder.

Relaterede kurser

Er du allerede i gang med tilgængelighed og vil lære endnu flere workflow-optimerede arbejdsgange? Se kurset Tilgængelige PDF filer Rutineret.

Skal du i gang med InDesign? Se alle InDesign kurser på dette link

Video: Bliv klogere på, hvad du lærer på kurset


YouTube video

 

Kommende kursusdatoer

LokationDato
København 14. & 15. juni 2023
ledige pladser
Aarhus19. & 20. september 2023
ledige pladser
København 24. & 25. oktober 2023
ledige pladser
tilgængelige pdf filer

Kursusbestilling

Varighed 2 dage kl. 9-16
Klippekort 2 klip
Pris kr. 9.995 ekskl. moms

Du skal blot vælge ønsket sted og dato ovenfor og udfylde dine informationer for at bestille din plads på kurset. Ingen betaling er påkrævet nu. Du modtager en faktura, når dit kursus er bekræftet. 

Find svar på dine spørgsmål omkring frokost, computer, afbestilling og meget mere på denne side »

Det får du med:

indhold
Det vil du lære på Tilgængelige PDF filer Basis

Kom godt fra start med et grundig forarbejde

Tilgængelige PDF-dokumenter kræver et grundigt forarbejde i kildefilen, hvad enten du arbejder i Word, Excel, InDesign eller Acrobat. Forarbejdet er altafgørende for slutresultatet og i forhold til, hvad det kræver at gøre en PDF tilgængelig så den opfylder lovkravene.

Forskellige udgangspunkter og muligheder

Hvilke muligheder findes der for at gøre en eksisterende PDF-fil tilgængelig? På kurset lærer du at benytte Acrobats værktøjer til opmærkning for tilgængelighed. Du får også tips til alternative værktøjer for opmærkning af PDF-dokumenter, der allerede er produceret.

Opmærkning og tagging

På kurset lærer du at arbejde med tags, læserækkefølge, alternativ tekst, metadata, opmærkning af tabeller, indholdsfortegnelser, lister og meget mere. Du lærer også, hvordan du tilføjer og styrer disse elementer både i en færdigproduceret PDF, eller hvis du arbejder med kildefilen i InDesign, Word eller Excel.

Layout og rettelser

Visse typer layout kan skabe uforudsete problemer, når en PDF-fil skal leve op til lovkravene. På kurset gennemgår vi, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med opsætning af layout. Du får også tips til effektive arbejdsgange – hvis f.eks. en tilgængelig PDF er blevet færdiggjort, men der efterfølgende kommer rettelser eller tilføjelser til dokumentet.

Test og kontrol af tilgængelighed

En vigtig del i arbejdet med tilgængelige PDF-filer er kontrolarbejdet af, om en PDF rent faktisk er tilgængelig og følger lovkravene. Der findes forskellige software til dette formål og vi kigger på nogle af dem, du kan bruge til Mac og/eller PC. Du lærer også at bruge Acrobats egen tilgængelighedskontrol.

Forskellige niveauer for tilgængelighed

Der findes forskellige niveauer og standarder for tilgængelighed. På kurset gennemgår vi forskellen på f.eks. WCAG 2.0 og PDF/UA og du lærer, hvordan du opbygger dine PDF-filer med den rigtige standard, der følger lovkravene.

gratis viden og inspiration

Guides, tutorials og videoer til grafisk design

Vores undervisere og specialister er eksperter inden for deres fagområder. Du kan gå på opdagelse i vores vidensunivers i form af artikler, guides og videoer – og tilmelde dig vores nyhedsbrev for seneste nyt fra den kreative branche.
nyhedsbrev

Få seneste nyt fra den kreative branche

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor vores undervisere, eksperter og partnere deler ud af sin viden om grafisk design, kreativitet og digitale medier.
dit udbytte

Det får du med i dit kursus hos Softworld

Certificerede instruktører

Din instruktør på kurset er certificeret. Det er din garanti for, at du får undervisning i højeste kvalitet.

Opgavefiler på dansk

På kurset får du adgang til kursusmateriale og opgavefiler på dansk.

Fuld forplejning

Du får fuld forplejning med frokost, kaffe, the, sodavand, frugt og snacks alle dage.

100% tilfredshedsgaranti

Du skal være sikret et fuldt udbytte af dit kursus. Derfor tilbyder vi tilfredshedsgaranti.

ofte stillede spørgsmål

Praktisk information

Få mere information og find svar på dine spørgsmål omkring kurset. Du kan altid skrive til os på kursus@softworld.dk eller ringe til os på 7020 8055 for at høre mere.
Kurset holdes som udgangspunkt fra kl. 9–16 med mindre særlige mødetider er aftalt med dig som kursist på forhånd.

Vi sørger for at gøre en computer med relevant software klar til dig på kurset.

Ønsker du at tage din egen computer med, skal du sørge for, at du har det nødvendige software installeret i de nyeste versioner, og at din computer er gearet til kurset og programmet. Kontakt os endelig, hvis du ønsker at høre mere.

På vores åbne holdkurser er undervisningssproget som udgangspunkt på dansk med mindre andet er aftalt. Ønsker du et kursus på engelsk? Læs mere om vores skræddersyede kurser.

Vores åbne kurser inkluderer fuld forplejning de dage, du er på kursus. Forplejning indbefatter frokost, kaffe, the, sodavand, frugt og snacks i løbet af dagen.
Efter endt kursus tilbyder vi 6 måneders email-support, hvor du kan få svar på spørgsmål relateret til emnerne på kurset fra en af vores specialister og certificerede instruktører. For at gøre brug af supporten skal du blot sende dit spørgsmål til support@softworld.dk.
Når du evaluerer dit kursus på kursets sidste dag, modtager du samtidigt et kursusbevis. Mangler du dit kursusbevis? Skriv til os på kursus@softworld.dk, så udsteder vi et nyt til dig.
Vores tilfredshedsgaranti sikrer, at du får det fulde udbytte af din deltagelse på kurset. Skulle det vise sig, at kurset ikke lever op til dine forventninger, tilbyder vi en tilfredshedsgaranti.

Det vil sige, at du kan deltage på det samme kursus igen med en anden instruktør, eller at du bliver placeret på et andet kursusniveau inden for samme program. Dette er din garanti for et fuldt udbytte hos Softworld.
find softworld

Besøg os centralt i København og Aarhus

Vores kurser holdes i moderne kursusfaciliteter centralt i København og Aarhus. Læs mere om ankomstmuligheder og find vej til Softworld via linket nedenfor.

Softworld København

Borgergade 20, 1300 København K

Softworld Aarhus

Bødker Balles Gård 19, 8000 Aarhus C

Find Softworld