softworld.dk

6 trin der styrker din kreative karriere

Mange af os bruger over halvdelen af vores vågne timer på arbejdet eller arbejdsrelateret aktiviteter. Vi er ofte på, tager telefonen på skæve tidspunkter og besvarer mails og beskeder.

Så arbejdet fylder meget, især i en branche hvor du – måske som mange andre – har valgt det mere af interesse og engagement end af nød og pligt.

I en branche, hvor der arbejdes med visuel formidling og kommunikation, kan ens indsats være svær at måle. Er det mængden af produktion eller kvaliteten af dit arbejde, der skaber den egentlige værdi for den virksomhed, du er ansat i?

6 trin der styrker din kreative karriere 

1 ) Skab større værdi for alle omkring dig

Gennemslagskraft er noget, vi alle ønsker. For med øget gennemslagskraft skal vi anstrenge os mindre for at opnå det, vi vil. Vi alle har vores egne prioriteter. Så når du kommer med dine ønsker til andre, skal du være opmærksom på, at dit ønske blot er en lille del af deres øvrige prioriteter.

Så for at få andre til at gøre det, du ønsker, skal du i høj grad have positioneret dig selv til det. Med andre ord, har du gjort dig fortjent til, at dine ønsker har høj prioritet hos dem. Det er derfor, du skal skabe værdi for alle omkring dig.

Når du har gjort det, er det lettere for dig, at få dem med på dine prioriteter. Jo flere du kan få med på dine prioriteter, desto større gennemslagskraft får du.

2) Ær dit ord

En af de ting der ofte giver os vanskeligheder er, når vi siger “ja” til noget, som vi faktisk var i tvivl om, vi kunne levere. Det er vigtigt, at du bygger et personligt brand omkring dig selv, hvor du ærer dit ord. Hvis du bliver bedre til at sige “nej” eller kommunikere hvorfor, ting ikke kan lade sig gøre, så vil du i virkeligheden opbygge større respekt omkring dig.

Hemmeligheden ligger i alt det, vi ikke gør, og ikke i alt det vi gør. For vi kommer ofte til at gætte, hvad andre mon ønsker af os og så arbejder vi benhårdt på at opfylde vores eget gætteri. Bliver du opfattet som en troværdig og stabil kilde for andre, vil du sikre dig de bedste karrieremuligheder.

3) Øg din indtægt

Har du gjort mere, end du blev betalt for? Vi har desværre den tendens, at vi overvurderer værdien af vores handlinger. Vi tror, at bare vi møder til tiden og gør vores arbejde, er det nok. Men det er det ikke. Først skal du tænke på, at det du gør skal igennem en andens filter, før det kvalificeres.

Et godt stykke arbejde fra din side, kan blot være din mening. Men fra din arbejdsgiver eller chefs side, så er det bare ikke det rigtige, du gør. Det er noget, vi alle har prøvet. At vores bedste ikke var godt nok. Men hvordan øger du dine evner til at levere det bedste? Det kræver et mindset, hvor du ændrer nogle perspektiver.

Du arbejder for dig selv. Alt hvad du gør, er for din egen karrieres skyld. Når dine interesser møder din chefs interesser, så har I et værdifællesskab og et godt samarbejde. Den harmoni kan du bygge op bevidst og få mere i løn af det.

4) Få mere tid

Arbejder du nok på dine egne interesser? TV, aviser, film, sport og meget andet underholdning er fint. Men tager det for meget af din tid? Hvis du bygger en god balance op i hvornår, du bruger tid på andres liv og hvornår, du bruger tid på dit eget, så vil du kunne få frigivet noget tid – ofte mere tid – end du troede var tilgængeligt.

Den tid kan du bruge til at bygge videre på din karriere. Tage det studie du har brug for, læse de bøger der udvikler dig, investere den tid i at lære nyt, så du holder dig på forkant hele tiden.

Det er ofte ikke tid, vi mangler men en retning. Når du først har fået etableret et mål og en retning, så vil du have et større formål med at få frigivet tid, som bruges til at opnå de mål, du drømmer om.

5) Din dårlige samvittighed er god

Vi alle har forskellige værdier og formål med det vi gør. Til at starte med, så er det muligt at acceptere, at andre ikke har samme syn som dig. Det er godt at acceptere det, for så skal du ikke bruge energi på at lade dig irritere over andre. Det sparer dig for spildt opmærksomhed på noget, du alligevel ikke kan ændre.

Brug din dårlige samvittighed som et minde om, at du faktisk besidder et potentiale, der endnu ikke er kommet til sin ret. Dårlig samvittighed er individuelt, vi får det alle over noget forskelligt. Brug den som en løftestang til at komme videre og ikke en negativ spiral, som tager modet, selvtilliden eller arbejdsglæden fra dig.

Ved at gøre dette vil du kunne agere som en korkprop, der får en hurtig dukkert, men hurtig er oppe på overfladen igen.

6) Ryd op i relationer

Det er vigtigt, at du kortlægger dine relationer. At rydde op i sine relationer giver altid fornyet overblik og energi. Du har sikkert nogle tidsrøvere i dit liv. Nogle aktiviteter eller omgangskredse du bevæger dig i, men som du egentlig ikke synes giver dig værdi. Men ved at forblive i disse relationer mister du muligheden for at bevæge dig hen mod det, som virkelig giver dig værdi.

Vi har ofte en tendens til at have relationer i samme samfundslag som os selv eller med mennesker, der har brug for vores hjælp. For vi er gode mennesker og vil gerne hjælpe. Men hvis du vil vokse, skal du være mere sammen med dine forbilleder, dem du beundrer, og bruge mere tid på dem. De succesfulde mennesker du kender, skal du komme tættere på, de kan fungere som en løftestang for din karriere.

Softworld DK

Denne kreative blog drives af Softworld, som er en Adobe Certified Training Provider og international udbyder med fokus på grafisk design og digitale medier. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Hold dig opdateret på nyt fra de kreative brancher

Tilmeld dig Softworlds nyhedsbrev og få eksperternes bedste tips til grafisk design, kreativitet og digitale medier.

Seneste blogindlæg