softworld.dk

UX Design – Sæt din bruger i centrum

User Experience design handler om rejsen man sender brugeren på. Lige fra de møder din side til de gennemfører et køb, skaber et lead eller opnår et andet ønsket mål.

Den gode brugeroplevelse i UX Design

En god brugeroplevelse skaber intuitive navigationsværktøjer for din bruger, der bunder i genkendelige elementer og placeringer fra alle de andre sider, som dine brugere ellers besøger.

Det betyder ikke, at dit design ikke kan skille sig ud, men at de konventioner, som dit design baserer sig på, ikke skal skille sig ud (medmindre din sides design er vigtigere end dine brugere).

UX Design handler om et enkelt og rent design

Derfor er Dieter Rams tiende bud på godt design, også gældende i moderne webdesign: ’Good design is as little design as possible’. Forstået som mindre ‘design’, men bedre – fordi det tvinger en webside til at koncentrere sig om de mest væsentlige aspekter, og ikke bebyrde en oplevelse med uvæsentlige detaljer. Det handler om et enkelt og rent design, fokuseret på brugeren.

For få år siden handlede godt webdesign om at fylde ens webside til bristepunktet med nye features – som Flash animationer, ukonventionelle menuer.Vi stolede mere på smag og holdning end logik, og vi følte os forpligtet til at bruge alle de her funktioner som moderne browsere tillod os.

Nogle gange var resultatet fantastisk, andre gange gik det ud over brugeroplevelsen. Men det har heldigvis ændret sig

Brugeren står i centrum i moderne design

Ført an af Microsofts UX design af deres mobile styresystem, er der sket et kulturmæssigt mætningsbrud i brugeroplevelsesdesignet, som hurtigt er sivet ned til det moderne webdesign.

I dag står brugeren i centrum af alle moderne designprojekter.

Vi bygger produkter på hvad vi ved om vores brugere, også når det står i kontrast til egne holdninger – og overraskende skabes der bedre produkter. Hvordan er det muligt? Kort fortalt, gennem research og designkonventioner.

For at forstå hvordan research i sammenhæng UX design kan hjælpe dig med at designe flotte og funktionelle websider, er det værd at gennemgå brugerfortællinger og -scenarier, samt hvordan de kan indgå i en UX designproces.

Softworld DK

Denne kreative blog drives af Softworld, som er en Adobe Certified Training Provider og international udbyder med fokus på grafisk design og digitale medier. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Hold dig opdateret på nyt fra de kreative brancher

Tilmeld dig Softworlds nyhedsbrev og få eksperternes bedste tips til grafisk design, kreativitet og digitale medier.

Seneste blogindlæg