3 tip: Top dine kreative færdigheder med video og animation

Overvejer du – som mange andre af dine kreative kollegaer i branchen – at tilføje nye grafiske formater til dit repertoire?

I dette blogindlæg får du 2 tip til, hvordan du kan supplere dine kreative evner med video og animation. Lær blandt andet om motion graphics og videoredigering samt hvordan du sparer produktionstid ved at bruge skabeloner og grafiske elementer.


1. Lær at producere animation og motion graphics

Animation og video er det nye ”sort” indenfor digital grafik og design, og mulighederne er mange. Men hvilke former for animation findes der, og hvor kan du bruge animation og video?

Animationer kan bruges til bannere, animerede infografikker, explainer videoer og interaktiv grafik. Fælles for de forskellige typer af animationer er, at de fungerer godt på tværs af digitale platforme og inddrager og engagerer brugerne meget mere end hvad almindelig grafik er i stand til.

Hvordan inddrages animation i dit arbejde?

Arbejder du med kommunikation, marketing, SoMe eller grafisk design, så er der forskellige måder at inddrage animation på.

Som grafiker og designer kan du, ved f.eks. at lære After Effects, skabe liv i dine grafikker og designelementer og dermed producere helt nye former for interaktiv og levende grafik.

Hvis du arbejder med kommunikation, digitalt indhold eller sociale medier, kan du få grafiske elementer fra en designer og selv sætte det sammen til engagerende indhold, der er delevenligt på tværs af mange digitale platforme.

Sådan er det heldigvis ikke længere. I takt med at brugen af sociale medier stiger for hvert år, ser mange virksomheder også det store potentiale i at kommunikere til sine målgrupper via videoer.

Videoindhold behøver ikke længere være produceret i Hollywood-format
Små videoer, der viser glimt fra en virksomheds daglige gøren og laden via f.eks. interviews med medarbejdere og kunder eller en stemningsrapport fra et event, er alle med til at styrke virksomhedens kontakt til sine kunder og målgrupper.

For at lave den gode video skal du:

  1. Kende grundlæggende teknikker som f.eks., hvordan du optimerer lyd og billede.
  2. Vide hvilke kameravinkler, du skal bruge, inden du tager din smartphone op af lommen for f.eks. at filme virksomhedens seneste produktlancering.

De mange nyere videoprogrammer giver dig basis-klippemuligheder til de små videoer, men skal du igang med en større produktion, får du også avanceret funktionalitet.

Vil du vide mere?

På Softworlds Premiere Pro kurser lærer vi dig at mestre et af verdens mest populære videoredigeringsprogrammer.

Fordelen med Premiere Pro er, at der ikke er begrænsninger for, hvad du kan gøre med din video.

Ulempen er dog, at de mange muligheder kræver noget tid og øvelse at sætte sig ind i.

Derfor har Adobe lanceret videoprogrammet Premiere Rush, der er skåret ned til den vigtigste funktionalitet, og du kan nemt arbejde med færdige skabeloner, du selv kan redigere i.

På et videokursus med Premiere Rush lærer du ikke bare at bruge Premiere Rush. Du lærer også relevant teknik og teori for hvordan du mest effektivt kan planlægge dine videoproduktioner fra start til slut.

2. Brug skabeloner til video og animation – og spar tid

Mange kreative medarbejdere oplever den stigende tendens med, at der stilles krav til større effektivitet og at der skal produceres mere på kortere tid.

Så hvordan sørger du for, at der er plads til kreativitet og kvalitet, når alt skal effektiveres?

Hent  færdige skabeloner og grafiske elementer online

I de sidste par år er der kommet en række professionelle online udbydere på banen, som grafikeren, designeren eller marketing- og kommunikationsmedarbejderen kan få stor glæde af.

Her henter du nemlig færdige skabeloner og grafiske elementer til arbejde, som du sammensætter til dit formål, uden at stå for den grafiske produktion fra bunden.

Envato Elements og Adobe Stock er eksempler på online udbydere, hvor du får adgang til bl.a. tusindvis af motion graphics-skabeloner, infografik elementer og anden grafik,  som du frit kan bruge i dine produktioner uden at designe det selv først.

Netop som med animation er færdige videoskabeloner, du selv kan tilpasse, også meget populært. Envato Elements, Videohive m. fl. tilbyder også disse typer skabeloner.Hos f.eks. udbydere som Envato Elements (ovenfor) kan du hente skabeloner og grafik, der kickstarter dine produktioner og sparer dig for en masse tid. 

Vi styrker dine grafiske, kreative og digitale kompetencer

På et kursus hos Softworld får du hands-on viden og undervisning i de mest populære grafiske og kreative programmer, emner og fagområder.

Kunstig intelligens

Udforsk tidsbesparende arbejdsgange med kunstig intelligens.

Adobe Illustrator

Lær at skabe dine egne illustrationer, logoer, ikoner og unikke grafikker.

Adobe InDesign

Lær at designe grafisk materiale og tryksager i det populære program.

WordPress

Lær at opbygge hjemmesider i det brugervenlige system.

Relaterede blogindlæg