softworld.dk

Grafisk design og kommunikation med AI

AI, Artificial Intelligence, eller kunstig intelligens på dansk, er meget oppe i medierne for tiden. Der tales om, at alle grafikere, designere, journalister og andre kommunikationsfolk bliver erstattet af intelligent software, så vi enten bliver arbejdsløse eller skal finde helt nye jobfunktioner. Men er det nu også sandt?

Måden vi arbejder på bliver udfordret, når ny teknologi dukker op. Men samtidigt giver det også en masse muligheder, og med de muligheder bliver der skabt nye og anderledes jobbeskrivelser. Prøv at forestille dig hvad det vil betyde at kunne fjerne 10 timers grafisk produktion ved automatisering af banner størrelser ud fra AI – Eller automatiske forslag til lignende bannere ud fra det første originale banner baseret på jeres hjemmeside og tidligere indhold?

Hos Softworld afholder vi dagligt kurser med certificerede instruktører på tværs af visuelle samt funktionelle software og værktøjer til marketingafdelingen, derfor har vi fingeren på pulsen, og vi ser mange spændende muligheder i fremtiden. Vi ser de nye AI værktøjer, som et godt supplement til de arbejdsopgaver vi, og andre i kommunikationsbranchen, beskæftiger os med.

Som et konkret eksempel mere, hvorfor så ikke bede en AI om forslag til jeres årshjul? Her kan der faktisk dukke idéer op, du ikke selv havde fundet på, eller hvis du mangler et puf til at komme i gang med en artikel, hvorfor så ikke spørge en AI til råds? På den måde kan der sorteres i forslagene, og du kan bruge de bedste af dem som inspiration – Med redskaber der kan spare dig for tid, betyder det i sidste ende at du som den kreative instans kan lave endnu mere og bruge mere tid på selve konceptualiseringen.

Idéer til en ny café skabt af en AI
Idéer til en ny café skabt af en AI

Skal du have lavet 10 forskellige webbannere og instagram opslag og er løbet helt tør for kreativitet? Så få en AI til at komme med forslag, udvælg de bedste og arbejd selv videre med dem.

Bannere skabt af en AI, et godt udgangspunkt til at arbejde videre
Bannere skabt af en AI, et godt udgangspunkt til at arbejde videre

Som dygtig billedbehandler kan du sagtens fjerne uønskede elementer fra et foto, det tager naturligvis sin tid, men sådan er det jo… eller… du kunne jo få en AI til at gøre det på få sekunder og bruge tiden på sjovere opgaver?

En person fjernet af AI på få sekunder
En person fjernet af AI på få sekunder

Der er allerede en del AI værktøjer på markedet nu, nogle er gratis, nogle kræver abonnement, nogle er på Beta-stadiet, og igen andre værktøjer bliver integreret i programmer, du sikkert allerede arbejder med. Specielt hos Adobe er de i gang med at tilføje AI-funktioner i deres kendte og førende programmer, og de tilføjelser, vi allerede har afprøvet, er helt fantastiske, det bliver fremover meget nemmere at udføre de lidt mere komplicerede opgaver, hvilket igen giver tid til flere kreative og sjovere opgaver.

Som det var, for næsten 40 år siden, da man begyndte at lave grafisk design på en Macintosh, er det godt at være med fra starten, det gør det nemlig lettere at følge med i udviklingen, der med AI, som dengang, jo kun er begyndt – og så er det da også lidt sjovt, at være first-mover.

Vil du lære mere om AI og prøve det af?

På vores 1-dags AI-baseret grafisk design og kommunikations kursus vil du få smagsprøver på nogle af de AI værktøjer, vi synes er gode og allerede benytter hos Softworld, og du får god tid til at afprøve dem samtidig.

Softworld DK

Denne kreative blog drives af Softworld, som er en Adobe Certified Training Provider og international udbyder med fokus på grafisk design og digitale medier. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Hold dig opdateret på nyt fra de kreative brancher

Tilmeld dig Softworlds nyhedsbrev og få eksperternes bedste tips til grafisk design, kreativitet og digitale medier.

Seneste blogindlæg