Hvad kan Premiere Rush – Det nye videosoftware fra Adobe?

Siden lanceringen i efteråret 2018 er Adobe Premiere Rush blevet et populært videoprogram for folk, der skal bruge video og levende grafik til digitale og sociale medier.


Rush beskrives af mange som en “light” udgave
af det meget populære videoprogram Premiere Pro. Det er et moderne alt-i-ét program for folk, der skal producere videoer og levende grafik til sociale og digitale medier.

Den store forskel mellem de to programmer er at med Rush, så har Adobe skåret funktionaliteten ned til at indeholde lige præcis de funktioner, du skal bruge til produktion og redigering af video til digitale medier – uden at de mere avancerede indstillinger, som kan tage lang tid at lære i f.eks. Premiere Pro, fylder hele din brugerflade.

Netop ved at kombinere de bedste og vigtigste funktioner fra Premiere Pro, After Effects og Audition er Rush blevet et smart og intuitivt videoprogram med en brugerflade, der er nem at lære, men hvor de mest avancerede funktioner er skåret fra.

Rush-gif-1-drag-drop
Lav effekter, titler og overgange med nem klik-og-træk funktionalitet i Adobe Premiere Rush. 

Det, at Rush også kommer i en app-udgave til iPhone (og er planlagt til Android), viser, at Adobe vil gøre det nemt at producere og redigere video – også på farten.

Er du i forvejen bruger af et eller flere Creative Cloud-programmer vil du opdage, at du på ingen tid kommer godt i gang med Rush, da både brugerflade, paneler og værktøjer ligner det, du allerede kender i f.eks. Photoshop og Illustrator.
Videoredigering i Rush – et overblik over funktioner

Videoredigering i Rush er meget nemt og ligetil. Her vil vi beskrive de vigtigste funktioner og muligheder, du har i programmet – både på din computer og din iPhone.

Rush-gif-this-is-the-bomb
I Rush kan du også nemt tilføje titler og tekst til dine videoproduktioner. 

 • Træk-og-slip funktionalitet

  Nem træk-og-slip funktionalitet gør, at du hurtigt kan trække titler, animation, grafikker og effekter ind i din video de rigtige steder.

 • Magnetisk tidslinje

  Hvis du f.eks. trækker et nyt klip ned i tidslinjen, vil eventuelle eksisterende videoklip automatisk rykke plads og sørge for, at du ikke får “sorte huller” i din produktion eller manuelt skal flytte dine klip efterfølgende.

 • “Auto-duck” funktion

  Dette er en smart, indbygget funktion, der gør, at du med ét klik kan justere baggrundslyden ned, f.eks. hvis du har en voice-over på din video.

 • Mulighed for at publicere video direkte til digitale platforme

  Rush har indbygget funktionalitet til at publicere dine videoer på sociale netværk som f.eks. YouTube og Instagram.

 • Ændre formatet på din video med et par klik

  Har du brug for flere varianter af din video, f.eks. firkantet format, traditionelt videoformat eller noget helt tredje? Med Rush er det super nemt at ændre formatet på din video, så du kan eksportere forskellige versioner til f.eks. Facebook, hjemmeside og Instagram.

 • Optag og rediger video på din iPhone

  iPhone udgaven af Rush indeholder præcis den samme funktionalitet som desktop-versionen. Det betyder, at du kan optage med din iPhone og starte redigeringen direkte på telefonen. Skulle du have brug for at arbejde videre på f.eks. en stor skærm, kan du nemt fortsætte der du slap, på din computer.

 • Indbyggede Motion Graphics skabeloner og titler

  Rush kommer med et antal indbyggede færdiglavede skabeloner og titler, du kan bruge i dit projekt ved at trække dem direkte ind i tidslinjen. Hvis du har brug for endnu flere skabeloner, kan du nemt finde dem via tjenester som f.eks. Envato Elements og Adobe Stock.

Hvem kan bruge Rush?

Rush er til dig, der gerne vil producere video, film og levende grafik til sociale og digitale medier og ikke har tid eller ressourcer til at sætte dig ind i tunge programmer som After Effects og Premiere Pro.

Med Rush er værktøjer og funktioner skåret ned til lige dét, du skal bruge, men hvor du samtidig kan producere og redigere videoer med professionelt udseende.

En af de store fordele med Rush er, at programmet støtter brug af plugins og skabeloner, som er kompatible med Premiere Pro. Det gør, at du kan importere professionelle skabeloner som f.eks. titler, overgange, effekter og lyd og derefter bruge dem i dine produktioner.

Tip: Hos tjenester som f.eks. Adobe Stock og Envato Elements kan du finde hundredevis af professionelle skabeloner til bl.a. Rush, Premiere Pro og After Effects som du kan bruge i dine projekter.


At Rush også findes som en app til iPhone gør, at du kan skyde videoer med din iPhones kamera, redigere enten direkte i appen eller nemt importere til din computer og fortsætte derfra.

Rush samarbejder selvfølgelig også godt med de øvrige Adobe-programmer via biblioteker og import af grafikker, billeder og andet materiale.


Hvem skal ikke bruge Rush?

Hvis du arbejder med tunge videoproduktioner, hvor du har brug for udvidede og avancerede funktioner som f.eks. detaljeret styring af keyframes, redigering af lydspor eller design af titler og grafikker direkte i programmet, er Rush ikke at anbefale.

Rush’s store fordel er netop, at funktionaliteten er skåret ind til benet for at give brugeren en intuitiv og nem brugerflade. Det går så naturligt på bekostning af de avancerede muligheder, du får hos tungvægtere som f.eks. Premiere Pro, Final Cut og After Effects inden for videoproduktion og redigering.

Er du Premiere Pro bruger og vil få fuld kontrol over programmet? Du kan læse meget mere om Premiere Pro kurser her >> 

Er du klar til at prøve Rush?

Hvis du har et Creative Cloud abonnement kan du hente Rush allerede nu til din Mac, PC eller iPhone. Du kan også hente en gratis prøveversion på dette link.

Vi styrker dine grafiske, kreative og digitale kompetencer

På et kursus hos Softworld får du hands-on viden og undervisning i de mest populære grafiske og kreative programmer, emner og fagområder.

Kunstig intelligens

Udforsk tidsbesparende arbejdsgange med kunstig intelligens.

Adobe Illustrator

Lær at skabe dine egne illustrationer, logoer, ikoner og unikke grafikker.

Adobe InDesign

Lær at designe grafisk materiale og tryksager i det populære program.

WordPress

Lær at opbygge hjemmesider i det brugervenlige system.

Relaterede blogindlæg