5/5

Adobe Tilgængelige PDF filer Basis

På dette kursus lærer du at udarbejde tilgængelige PDF-filer, der følger lovkravene, uanset om dit udgangspunkt er InDesign, Word eller Excel.

På dette kursus lærer du at opbygge fuldt tilgængelige PDF-filer, der kan læses op af en skærmlæser, uanset om dit udgangspunkt er InDesign, Word eller Excel.

Digitale PDF-dokumenter skal være tilgængelige for alle. På dette kursus får du helt styr på de officielle krav til tilgængelighed samt hvordan dokumenterne opleves for brugere med synshandicap.

En skærpet lov omkring tilgængelighed stiller krav til offentlige institutioner og organers digitale dokumenter, websteder og mobilapplikationer.

Tilgængelighed handler også om, at dine PDF-filer skal struktureres sådan, at tekst og information kan blive læst op af et skærmlæserprogram i en logisk rækkefølge. Tabeller skal f.eks. struktureres på den helt rigtige måde, så de ikke bliver læst op i en forkert rækkefølge og bliver misforstået.

På dette Tilgængelige PDF filer kursus får du tips til det bedst mulige forarbejde og effektive arbejdsgange, samt hvordan du bedst kan udføre rettelser i eksisterende dokumenter.

Dit udbytte:

  • Du kommer hele vejen omkring tilgængelige PDF filer og hvad det betyder for design og opsætning af dokumenter
  • Du kan sørge for, at jeres tilgængelige PDF-filer følger lovkravene
  • Du får styr på opmærkning, tags, læserækkefølge og meta-tekst
  • Du får tips til at udføre ændringer på en effektiv måde i eksisterende PDF filer
  • Du lærer at kontrollere din PDF’s tilgængelighed

Kursets målgruppe

Dette kursus er for dig, der skal udarbejde PDF-dokumenter, der er tilgængelige og følger lovkravene til offentlige organers digitale websteder.

Relaterede kurser

Er du allerede i gang med tilgængelighed og vil lære endnu flere workflow-optimerede arbejdsgange? Se kurset Tilgængelige PDF filer Rutineret »

Skal du i gang med InDesign? Se alle InDesign kurser på dette link »

Det vil du lære

Kom godt fra start med et grundig forarbejde

Tilgængelige PDF-dokumenter kræver et grundigt forarbejde i kildefilen, hvad enten du arbejder i Word, Excel, InDesign eller Acrobat. Forarbejdet er altafgørende for slutresultatet og i forhold til, hvad det kræver at gøre en PDF tilgængelig så den opfylder lovkravene.

Forskellige udgangspunkter og muligheder

Hvilke muligheder findes der for at gøre en eksisterende PDF-fil tilgængelig? På kurset lærer du at benytte Acrobats værktøjer til opmærkning for tilgængelighed. Du får også tips til alternative værktøjer for opmærkning af PDF-dokumenter, der allerede er produceret.

Opmærkning og tagging

På kurset lærer du at arbejde med tags, læserækkefølge, alternativ tekst, metadata, opmærkning af tabeller, indholdsfortegnelser, lister og meget mere. Du lærer også, hvordan du tilføjer og styrer disse elementer både i en færdigproduceret PDF, eller hvis du arbejder med kildefilen i InDesign, Word eller Excel.

Layout og rettelser

Visse typer layout kan skabe uforudsete problemer, når en PDF-fil skal leve op til lovkravene. På kurset gennemgår vi, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med opsætning af layout. Du får også tips til effektive arbejdsgange – hvis f.eks. en tilgængelig PDF er blevet færdiggjort, men der efterfølgende kommer rettelser eller tilføjelser til dokumentet.

Test og kontrol af tilgængelighed

En vigtig del i arbejdet med tilgængelige PDF-filer er kontrolarbejdet af, om en PDF rent faktisk er tilgængelig og følger lovkravene. Der findes forskellige software til dette formål og vi kigger på nogle af dem, du kan bruge til Mac og/eller PC. Du lærer også at bruge Acrobats egen tilgængelighedskontrol.

Forskellige niveauer for tilgængelighed

Der findes forskellige niveauer og standarder for tilgængelighed. På kurset gennemgår vi forskellen på f.eks. WCAG 2.0 og PDF/UA og du lærer, hvordan du opbygger dine PDF-filer med den rigtige standard, der følger lovkravene.

Praktisk information

Du kan finde information om ankomstmuligheder og parkering hos Softworld i København og Aarhus på dette link.

Står du og mangler dit kursuscertifikat efter endt kursus? Så tøv ikke med at tage kontakt til os på +45 7020 8055 eller kursus@softworld.dk

Vi serverer croissanter og frisk frugt fra kl. 08.45 og i løbet af dagen er der pauser med læskedrikke, vand, kaffe og te. Der vil vare lidt sødt til eftermiddagskaffen. Frokosten foregår på én af de nærliggende caféer i området.

Vi sørger for at gøre en computer med relevant software klar til dig på kurset. Du vælger blot, om du ønsker at arbejde på Mac eller Windows, når du bestiller din plads. Ønsker du at tage din egen computer med, skal du sørge for, at du har det nødvendige software installeret i de nyeste versioner, og at din computer er gearet til programmet.

Vores instruktører er certificerede fra Adobe. Dette kombineret med, at de alle har brancheerfaring inden for relevante områder gør, at du som kursist er sikret undervisning af højeste kvalitet.

Vores kurser holdes som udgangspunkt fra kl. 9-16, medmindre særlige mødetider er aftalt med dig som kursist på forhånd.

På vores åbne holdkurser er undervisningssproget som udgangspunkt på dansk, medmindre andet er aftalt. Ønsker du et kursus på engelsk? Læs mere om vores skræddersyede kurser her.

Efter endt kursus tilbyder vi 6 måneders email-support, hvor du kan få svar på spørgsmål relateret til emnerne på kurset fra en af vores specialister og certificerede instruktører. For at gøre brug af supporten skal du blot sende dit spørgsmål til support@softworld.dk.
Vores tilfredshedsgaranti sikrer, at du får det fulde udbytte af din deltagelse på kurset. Skulle det vise sig, at kurset ikke lever op til dine forventninger, tilbyder vi en tilfredshedsgaranti. Det vil sige, at du kan deltage på det samme kursus igen med en anden instruktør, eller at du bliver placeret på et andet kursusniveau inden for samme program. Dette er din garanti for et fuldt udbytte hos Softworld.

Bliv en del af fællesskabet

Få nyheder fra den kreative branche. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor vores undervisere, eksperter og partnere deler ud af sin viden om grafisk design, kreativitet og digitale medier.

Andre spændende kurser

Udfyld formularen - Så finder vi en dato for dit nye kursus!