5/5

Adobe Tilgængelige PDF filer Rutineret

Kom videre med tilgængelige PDF dokumenter og filer på dette Rutinerede kursus, hvor du lærer at bruge en række smarte plugins og værktøjer.

Udfyld formularen - Så finder vi en dato for dit nye kursus!

Er du vant til at arbejde med tilgængelighed, men har svært ved at komme i mål med en fejlfri PDF-fil, selvom du gør alle de ting du har lært i Word eller InDesign?

På dette kursus bygger vi videre på dine færdigheder inden for tilgængelige PDF filer. Vi viser dig, hvordan du med tre essentielle plugins kan gøre PDF-filer 100% tilgængelige for alle digitale brugere uden at tidsforbruget bliver for stort.

Du har sikkert oplevet, at tabeller og indholdsfortegnelser næsten altid indeholder fejl i forhold til tilgængelighed, når du tester op imod PDF/UA eller WCAG 2,1. Det er tidskrævende og stort set umuligt at rette alle typer fejl manuelt i Acrobat Pro efterfølgende.

Med Made To Tag plugin til InDesign og AxesPDF plugin til Word får du værktøjer, der ved korrekt brug mens du bygger din kildefil sikrer, at en masse fejl ikke opstår og at PDF-filen bliver så optimal som muligt. Derved undgår du efterarbejde.

På kurset gennemgår vi også AxesPDF QuickFix – et plugin, der kan hjælpe dig til at rette fejl i eksisterende PDF’er, så du lettere kan opnå tilgængelighed, også når du f.eks. ikke har adgang til kildefilen.

Alt i alt får du på dette kursus en stærk kombination af værktøjer, så du selv effektivt kan løse opgaven med at skabe tilgængelige PDF-filer frem for at skulle benytte diverse bureauer.

På kurset går vi i dybden med følgende værktøjer

 • Acrobat Pro værktøjer
  Du får overblik over, hvilke tilgængelighedsfejl Acrobat Pro kan bruges til at rette, når du ikke har kildefilen. Vi ser også på, hvornår Acrobat kommer til kort, så det er en fordel at bruge plugins til opbygning af fejlfri dokumenter.
 • Made To Tag plugin i InDesign
  Vi gennemgår Made To Tag plugin til InDesign, som gør det muligt at opbygge fejlfri tilgængelige PDF-filer direkte fra InDesign.
 • AxesPDF plugin til Word
  Vi kigger på AxesPDF for Word plugin, der reducerer de typiske fejl markant og gør det nemt at lave dine PDF-filer tilgængelige.
 • AxesPDF QuickFix
  Du lærer at bruge AxesPDF QuickFix, der kan rette en lang række fejl i eksisterende PDF-filer.

Kursets målgruppe

Kurset henvender sig til dig, der allerede arbejder med tilgængelighed, men gerne vil kunne følge opgaven helt i mål samtidig med, at dit arbejde bliver mere effektivt.

Dine forudsætninger

Deltagelse på Tilgængelige PDF filer Rutineret forudsætter, at du har deltaget på grundkurset Tilgængelige PDF filer Basis og/eller har en grundforståelse for tilgængelighed samt er bekendt med at rette fejl i Acrobat Pro.

Det vil du lære

Praktisk information

Du kan finde information om ankomstmuligheder og parkering hos Softworld i København og Aarhus på dette link.

Står du og mangler dit kursuscertifikat efter endt kursus? Så tøv ikke med at tage kontakt til os på +45 7020 8055 eller kursus@softworld.dk

Vi serverer croissanter og frisk frugt fra kl. 08.45 og i løbet af dagen er der pauser med læskedrikke, vand, kaffe og te. Der vil vare lidt sødt til eftermiddagskaffen. Frokosten foregår på én af de nærliggende caféer i området.

Vi sørger for at gøre en computer med relevant software klar til dig på kurset. Du vælger blot, om du ønsker at arbejde på Mac eller Windows, når du bestiller din plads. Ønsker du at tage din egen computer med, skal du sørge for, at du har det nødvendige software installeret i de nyeste versioner, og at din computer er gearet til programmet.

Vores instruktører er certificerede fra Adobe. Dette kombineret med, at de alle har brancheerfaring inden for relevante områder gør, at du som kursist er sikret undervisning af højeste kvalitet.

Vores kurser holdes som udgangspunkt fra kl. 9-16, medmindre særlige mødetider er aftalt med dig som kursist på forhånd.

På vores åbne holdkurser er undervisningssproget som udgangspunkt på dansk, medmindre andet er aftalt. Ønsker du et kursus på engelsk? Læs mere om vores skræddersyede kurser her.

Efter endt kursus tilbyder vi 6 måneders email-support, hvor du kan få svar på spørgsmål relateret til emnerne på kurset fra en af vores specialister og certificerede instruktører. For at gøre brug af supporten skal du blot sende dit spørgsmål til support@softworld.dk.
Vores tilfredshedsgaranti sikrer, at du får det fulde udbytte af din deltagelse på kurset. Skulle det vise sig, at kurset ikke lever op til dine forventninger, tilbyder vi en tilfredshedsgaranti. Det vil sige, at du kan deltage på det samme kursus igen med en anden instruktør, eller at du bliver placeret på et andet kursusniveau inden for samme program. Dette er din garanti for et fuldt udbytte hos Softworld.

Bliv en del af fællesskabet

Få nyheder fra den kreative branche. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor vores undervisere, eksperter og partnere deler ud af sin viden om grafisk design, kreativitet og digitale medier.

Andre spændende kurser

Udfyld formularen - Så finder vi en dato for dit nye kursus!