Del 3 af 4: Bliv en Video- og animationsartist, der kan det, de andre kigger efter

Mulighederne inden for video og animation er spækket med potentielle nye kompetencer, du let kan tilegne dig. Kompetencer, som mange faktisk går og efterspørger i dag.

Læs med her og se, hvordan du som Video- og animationsartist kan skabe en spændende udvikling.

Et helt nyt repertoire til dig og din virksomhed

Du behøver ikke nødvendigvis lave et helt nyt karriereskift, når du bliver en Video- og animationsartist.

Du kan bygge videre på din eksisterende værktøjskasse, der i forvejen sikkert er spækket med evner inden for kreativitet og design, der kan komme dig til gode i video og animation.

Som efterspørgslen stiger på lige præcis de her visuelle kompetencer, kan du tilføje et helt nyt repertoire af evner til din allerede velsmurte kreative faglighed.

Du får nye og spændende opgaver, og både du og din virksomhed kan udvikle sig i et effektivt, fortællende og visuelt medie.

Lad os uddybe det for dig herunder. 

Del 3 af 4: Video og animationsartist, der kan det, de andre kigger efter

Det lyder vildt og vidtrækkende at gå fra din nuværende position til at være den, andre kigger efter og spørger til, fordi du kan det nyeste i nye programmer til video og animation.

Men bare rolig, du kan sagtens nå dertil. For det første er det noget, du kan sætte i gang i dag og blive helt køreklar om 6-12 måneder. For det andet er det overskueligt og enkelt.

Der er meget momentum i efterspørgslen på små video- og animationsfilm. Uanset om det er reklame, et interview, en produktpræsentation eller endda en instruktion til anvendelse af et produkt.

Videofortælling er stærkt og effektivt

Mens billeder siger mere end 1000 ord, siger videoer det tidobbelte – mindst.
Videofortælling er stærkt og effektivt, fordi vi mennesker er visuelle og opfanger hurtigere videoer og animationer end tekst.

Mens du kan redigere og klippe i eksisterende materiale, giver animationer dig muligheden for at undgå kameraet, så du kan sidde ved din skærm og skabe den levende kommunikation, du ønsker.

Du kan skabe fortællinger i en uendelighed af muligheder, og du er allerede langt, hvis du i forvejen har Adobe kundskaber.

 

eksempel-animeret-infografikOvenfor ser du et eksempel på en infografik, der er animeret i After Effects

 

Udnyt din nuværende Adobe-viden

Vidste du, at du kan drage stor fordel af dine kompetencer i andre Adobe-programmer når du skal i gang med video og animation, hvis du i forvejen kan arbejde i Photoshop og/eller Illustrator?

Navigerer du måske allerede komfortabelt i Photoshop, så har du et godt udgangspunkt for at lære f.eks. Premiere Pro, Animate CC og After Effects eftersom mange værktøjer og funktioner går igen på tværs af programmerne.

Dine kompetencer fra din eksisterende kreative værktøjskasse kan dermed let overføres til dit nye repertoire i video og animation – kundskaber som markedet lige nu efterspørger i stor grad.

Lad os give dig 3 eksempler:

1) Photoshop og After Effects

Gode gamle blending options i Photoshop kaldes layer styles i After Effects og kan nemt overføres fra en .psd-fil direkte til dit After Effects projekt. Disse layer styles kan herefter animeres eller bruges i en motion graphics produktion.

Du kan nemlig animere gamle kendinge fra Photoshop, som f.eks. Drop shadow og Bevel, i din video/animation.

Desuden er dine Photoshop-dokumenter 100% dynamiske, så dit arbejde automatisk opdateres fra Photoshop til After Effects.

2) Photoshop og Premiere Pro

Når du skal redigere video og film i Premiere Pro er der ofte også brug for grafik, titler og andre effekter.

Premiere Pro “snakker” selvfølgelig også godt sammen med Photoshop og her kan du også importere .psd-filer med dine layers, effekter og andet – direkte ind i Premiere Pro.

3) Illustrator og After Effects

Har du allerede godt styr på Illustrator? Starter du After Effects programmet op, kan du også skabe liv og bevægelse i dine figurer, ikoner og illustrationer.

Ved første øjekast kan After Effects brugerfladen virke uoverskuelig. Men eftersom du lærer programmet at kende, vil du også opdage at mange af værktøjerne, du kender fra Illustrator, også findes i After Effects.

Nu kan du bare også producere animation og levende grafik med dine illustrationer.

after-effects-eksempel
Her ser du et eksempel på styring af layers i After Effects, der minder meget om, hvordan det virker i Photoshop


Har du mod på at gå i gang med video og animation?

At gå i gang med video og animation behøver ikke være uoverskueligt og tidskrævende.

Har du allerede et Creative Cloud abonnement kan du frit downloade programmerne til din computer og herefter vælge en af de indebyggede skabeloner i f.eks. After Effects for at prøve kræfter med brugerfladen og importere din egen grafik fra Illustrator.

Vi styrker dine grafiske, kreative og digitale kompetencer

På et kursus hos Softworld får du hands-on viden og undervisning i de mest populære grafiske og kreative programmer, emner og fagområder.

Kunstig intelligens

Udforsk tidsbesparende arbejdsgange med kunstig intelligens.

Adobe Illustrator

Lær at skabe dine egne illustrationer, logoer, ikoner og unikke grafikker.

Adobe InDesign

Lær at designe grafisk materiale og tryksager i det populære program.

WordPress

Lær at opbygge hjemmesider i det brugervenlige system.

Relaterede blogindlæg