Hvad er Expressions i After Effects – og hvordan bruger man dem?

Det er ikke tilfældigt, at Expressions i After Effects kaldes designerens hemmelige våben. For med Expressions, slipper du for at gentage de samme tasks igen og igen og du vil være i stand til at animere hurtigere og på et helt nyt niveau end før.

I det følgende kan du læse meget mere om, hvad Expressions i After Effects er og hvorfor du bør bruge dem.

Hvad er Expressions?

Expressions er Javascript kodesprog, du kan bruge til hurtigt at lave animationer i After Effects – både de mest grundlæggende grafiker og mere komplekse animationer.

Hvis du har arbejdet bare lidt med animationer i After Effects ved du, hvor lang tid det kan tage at arbejde med mange forskellige keyframes for at skabe selv en relativt enkelt animation.

Med Ekspressions slipper du for at bruge tid på at placere og justere et hav af keyframes og kan i stedet selv kode tidskrævende og besværlige animationer på kort tid.

expressions-ae

Ved at bruge Expressions kan du hurtigere skabe bevægelse i din animation (Foto: Adobe)

Sådan tilføjer du Expressions

Det er nemt at tilføje Expressions i After Effects. På Mac skal du blot holde Options nede og klikke på stopuret under den property, du vil ændre ( PC er det Alt-klik). Du vil nu se et vindue, hvor du kan tilføje Expressions.

Internettet bugner af koder klar til brug, og som du kan copy-paste direkte ind i Expressions vinduet afhængig af, hvad du vil animere. Sommetider vil det dog være nødvendigt at ændre på forskellige parametre for at tilpasse animationen så her kommer en dybere kendskab til værktøjet dig til gode.

I videoen ovenfor ser du en lille smagsprøve på, hvordan du bruger Expressions i After Effects.

Skal du lære at arbejde med Expressions? Lær mere på et After Effects Rutineret Kursus >>

Hvorfor bør du bruge Expressions?

Expressions gør altså arbejdet i After Effects mere effektivt, og udvider også samtidig grænserne for, hvad der er muligt. Du vil være i stand til at lave mere komplicerede effekter, end hvad der er muligt kun ved brug af keyframes.

Nogle af de mest brugte Expressions er kode, der får dine animationer til at hoppe, fade, vrikke fra side til side eller rotere – enkle animationer, der tager tid, når de skal laves med keyframes.

Du kan selvfølgelig også bruge Expressions til at skabe langt mere komplicerede animationer, som for mange ville være for tidskrævende eller komplicerede at animere kun med keyframes.

De vigtigste fordele med After Effects Expressions:

ae-expression-wiggleae-expression-loop

  • Bliv mere effektiv
    Med Expressions kan du skabe automatiske effekter som bounce og fade og spare masser af tid.
  • Skab animerede grafer og tabeller
    Brug Expressions for at animere tal og data til brug i f.eks. infografikker, tabeller og grafer.
  • Genbrug animationer
    Du kan gemme dine animerede Expressions og genbruge dem på tværs af dine grafiske produktioner.

Sådan kommer du i gang med Expressions

Mange bliver afskrækket af at skulle arbejde med kode. Men i det her tilfælde er det slet ikke nødvendigt – alle kan lære at bruge Expressions og det er et must at kende til dem, hvis du skal bruge After Effects i dit professionelle arbejde.

Det handler praktisk talt om at være i stand til at forstå en lille smule kode og sætte sig ind i, hvilke parametre der skal justeres for, at dine Expressions virker efter hensigten.

Det er dog en god idé at have lidt kendskab til After Effects og hvordan man arbejder med keyframes, før du giver dig i kast med Expressions. Men har du styr på programmets basale funktioner, er Expressions det næste naturlige skridt!

After Effects kurser

Hos Softworld vil du på et After Effects kursus blive introduceret til Expressions og lære mere om, hvordan du bruger og tilpasser dem.

Se alle After Effects kurser

Vi styrker dine grafiske, kreative og digitale kompetencer

På et kursus hos Softworld får du hands-on viden og undervisning i de mest populære grafiske og kreative programmer, emner og fagområder.

Kunstig intelligens

Udforsk tidsbesparende arbejdsgange med kunstig intelligens.

Adobe Illustrator

Lær at skabe dine egne illustrationer, logoer, ikoner og unikke grafikker.

Adobe InDesign

Lær at designe grafisk materiale og tryksager i det populære program.

WordPress

Lær at opbygge hjemmesider i det brugervenlige system.

Relaterede blogindlæg