Når man designer en ikon-serie, er der en lang række ting, man bør overveje og tage op til efterretning.
Jeg har forsøgt at destillere processen for ikon design i Illustrator CC ned til en række tips, som du kan følge og blive inspireret af (forhåbentlig!).
1. Udforskning
Det første trin er at udforske de forskellige muligheder for de koncepter man gerne vil visualisere. Det handler om at finde metaforer og repræsentationer, der fungerer bedst. Her er Google en fantastisk hjælp.
I forbindelse med et infografik-kursus havde jeg besluttet mig for at designe en ikon-serie for koncepterne data, historie, design, værd at dele, formal, research og budskab.
Her er en skitse fra det første idé-genereringsstadie. Her er det tilladt at afprøve åndssvage idéer, også selvom man ved, at de nok ikke kommer til at fungere:
2. Valg af Stil og Farvepalette
Jeg opstillede mine Tegnebrætter (Artboards) i Illustrator og placerede skitserne på et lag for sig, med sænket opacitet, så jeg kunne se, hvad jeg lavede, når jeg arbejdede ovenpå.
Jeg besluttede mig for en farvepalette og for, at jeg gerne ville designe nogle simple ikoner med fyld. Det var vigtigt, at de kunne fungere alene og som del af en gruppe, og de skulle ikke have nogen cirkulær baggrund.
Processen kan du se i videoen nedenunder, hvor der er skruet op for hastigheden (Men det behøvede jeg nok ikke nævne ☺ ):
Video:
Tip! En god pointe er, at det er vigtigt at designe sine ikoner samtidig, i samme dokument, så de alle får samme feel, balance og harmoni imellem sig.
3. Eksport og Levering
Eftersom hvert ikon var designet på et Tegnebræt for sig, var det simpelt at sige Fil – Eksportér – Eksportér til Skærme og eksportere i . SVG (idéelt til web), PNG eller hvad der nu måtte være aktuelt.
Og nedenfor er det endelige resultat. De er enkle, men med ikon design er mottoet Keep it simple, stupid på sin plads. Det er vigtigere, de er lette at afkode frem for, at de får dig til at tisse i bukserne af visuel overstimulering.