softworld.dk

InDesign kurser

Bliv dygtig til produktion af grafisk materiale på et InDesign kursus, hvor du lærer at bruge et af verdens mest populære kreative programmer.

Med vores Adobe certificerede InDesign kurser får du hands-on undervisning i produktion af plakater, flyers, bøger, magasiner og andet grafisk materiale.

Adobe InDesign kursus københavn

Find dit InDesign kursus – for begyndere og let-øvede

Skal du i gang med design af brochurer, rapporter, flyers, e-bøger og nyhedsbreve? Så er Adobe InDesign det helt rigtige program at kende.

Hos Softworld kan du lære InDesign både på begynder og let-øvet niveau. Find dit InDesign kursus i København og Aarhus i kursusoversigten her.

5/5
På dette InDesign kursus kommer du lynhurtigt i gang med det populære grafiske program på kun 2 dage med en certificeret instruktør.
4.5/5
Bliv mere rutineret og lær InDesign på 2 dage i Aarhus og København. Få tips til at gøre dine projekter mere kreative og effektive.
4.2/5
På dette kursus lærer du at udarbejde tilgængelige PDF-filer, der følger lovkravene, uanset om dit udgangspunkt er InDesign, Word eller Excel.
4/5
Kom videre med tilgængelige PDF dokumenter og filer på dette Rutinerede kursus, hvor du lærer at bruge en række smarte plugins og værktøjer.

Om Softworlds InDesign kurser

På et 2-dages Basis InDesign kursus lærer du alt, hvad du skal bruge, for at komme godt fra start i programmet. På kurset bliver du fortrolig med brugerfladen og de mest brugte værktøjer.

På et 2-dages InDesign Rutineret kursus bygger du videre på din grundlæggende kendskab til InDesign og du lærer smarte og mere avancerede arbejdsmetoder i programmet.

4-dages forløbet InDesign fra Begynder til Mester er til dig, der skal hele vejen omkring InDesigns funktioner, så du kan gå i gang med grafisk layout med det samme. InDesign fra Begynder til Mester er godkendt på Positivlisten, så er du ledig, kan du få kurset godkendt fra dit Jobcenter (læs mere her).

Få overblikket over InDesign – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvad er InDesign?
 2. Hvad kan du bruge InDesign til?
 3. Hvad koster InDesign?
 4. Hvem kan bruge InDesign?
 5. Hvad er forskellen på InDesign og Photoshop?
 6. Sådan vælger du det rigtige InDesign kursus

Hvad er InDesign?

indesign kurser

Hvis du, som mange andre, er i tvivl om, hvad InDesign er og hvad programmet kan bruges til, så læs med her.

Vi går i dybden med, hvad du kan bruge InDesign til samt kigger på, hvornår du bør bruge InDesign fremfor andre grafiske programmer som feks. Photoshop og Illustrator.

InDesign er et af verdens mest anvendte programmer for grafikere og andre, der skal udarbejde grafik og layout til print og skærme. Det er et af Adobes mest populære grafiske programmer og bruges både i reklamebureauer og in-house grafiske afdelinger.

Med InDesign kan du producere layout og grafik til både online og tryk, f.eks. magasiner, blade og bøger.

InDesign er fantastisk til layout og flersidet opsætning. Du kan derfor benytte programmet til at skabe alt fra visuelle årsrapporter til flotte, mangesidet kataloger. InDesign egner sig desuden både til at skabe layouts til digitalt indhold og print.

Programmet har derudover også nogle værktøjer, som mange kender fra Photoshop og Illustrator. Du kan dermed også arbejde med simpel redigering af grafik og billeder i InDesign, men du får det bedste resultat, hvis du kombinerer InDesign med de øvrige grafiske Adobe-programmer.

Det kan du bruge Adobe InDesign til

InDesign bliver ofte brugt til at lave flyers, brochurer, præsentationer, bøger og andet reklamemateriale. Ved at bruge InDesign kan du producere gennemført og professionelt grafisk materiale.

InDesign er et layout- og opsætningssoftware, som nemt kan integrere dine filer fra Photoshop og Illustrator. Det betyder blandt andet, at du både kan arbejde med vektorgrafik og pixel-baserede billeder. Mange grafiske designere bruger derfor alle tre programmer i deres produktion af grafisk materiale.

Det kan du lave i InDesign:

 • Flyers, brochurer og plakater til reklamemateriale
 • Bøger, e-bøger og rapporter
 • Præsentationer og whitepapers
 • Bannere og online marketing materiale
 • Brevpapir, visitkort og produktkataloger
 • Kalendere og gavekort
 • Restaurantmenuer
 • CV og ansøgning
 • Magasiner og invitationer

Hvad koster InDesign?

InDesign indgår i Adobe Creative Cloud, hvor du kan købe et samlet abonnement på de mest populære Adobe-programmer. Du kan også købe et individuelt abonnement på Adobe InDesign.

I tabellen nedenfor kan du se priseksempler på forskellige Adobe-pakker.

Adobe tilbyder forskellige prisniveauer og abonnementer. Du kan vælge mellem abonnementer til studerende, lærere, virksomheder, skoler og universiteter.  Du kan læse mere om abonnementer hos Adobe her.

Du kan downloade en gratis prøveversion på dette link.

InDesign priseksempler 2022:

PakkePris
InDesign (privatpersoner)kr. 186,25 DKK / måned inkl. moms
Alle programmer (virksomheder)kr. 520,00 DKK / måned ekskl. moms
Alle programmer (privatpersoner)kr. 462,50 DKK / måned inkl. moms
Studerende og lærerekr. 151,25 DKK / måned inkl. moms

Hvem kan bruge InDesign?

InDesign bliver anvendt af grafikere, designere og medarbejdere, der arbejder med kommunikation og marketing. Derudover bliver programmet anvendt af Art Directors, redaktører, journalister og andre, der har brug for selv at kunne producere visuelt materiale til online og offline medier og platforme.

Mange kreative medarbejdere kan med fordel kombinere InDesign med andre populære Adobe-programmer som Photoshop og Illustrator, og hermed opnå fuld frihed i deres grafiske arbejde.

Er du kreativ freelancer, så kan du anvende InDesign til at løse grafiske opgaver for dine kunder. At navigere i InDesigns brugerflade er nemt at lære, hvis bare du afsætter tid til at øve dig i programmet.

Hvad er forskellen på InDesign og Photoshop?

InDesign og Photoshop er begge programmer fra Adobe, der lader dig producere grafisk materiale til print og online medier. Men de to programmer har hver især en række styrker, der gør dem mere egnet til visse typer grafik end andre.

Hvor du med InDesign primært arbejder med opsætning af materiale til print og trykte medier, er Photoshop typisk bedst til billedbehandling og grafisk produktion.

Lad os sige, at du er i gang med opsætning af en brochure i InDesign og i den forbindelse skal du bruge nogle billeder. Disse laver du typisk i Photoshop, hvor du kan beskære, redigere og optimere billederne inden, du sætter dem ind i dit InDesign-dokument. Du kan også beskære billeder direkte i InDesign, men i Photoshop får du endnu flere udvidede muligheder for at indsætte effekter, farver og grafiske elementer.

Hvad siger kursister om InDesign-kurserne?

Mit InDesign-kursus var over al forventning. Jeg kan bruge det hele med det samme – det var meget lærerigt og inspirerende. Jeg er vild med kasser, rammer og regler, så programmet taler så meget til mig. Jeg er allerede blevet lidt fortrolig med basisindstillingerne i programmet og fået mange aha-oplevelser.

Underviseren var super inspirerende, havde en virkelig god undervisningsstemme og kunne svare på alle vores dumme spørgsmål. Super forplejning og gode lokaler.

– Belinda, Vejle Kommune

Instruktøren var over al forventning – en instruktør jeg vil huske. Vi fik en masse god viden om InDesign og om, hvordan det kan bruges med andre programmer.

Underviseren var veloplagt, motiverende og god til at undervise. Der var hele tiden mulighed for at stille spørgsmål og spørge om hjælp.

– Frederikke, Salling Group

Sådan vælger du det rigtige InDesign-kursus

Skal du på kursus i InDesign men er du usikker på, hvilket kursus og niveau, der er det rigtige for dig? Vi har forskellige InDesign-kurser, der passer til dit behov og dine forudsætninger.

InDesign-kurser på forskellige niveauer

Er du nybegynder i InDesign, så sørger vi for, at du bliver godt klædt på til at finde rundt i brugerfladen og lærer programmets vigtigste værktøjer.

Er du allerede en erfaren bruger i InDesign, kan du lære mere avancerede funktioner og blive endnu mere effektiv i dit daglige arbejde.

InDesign Basis

Et kursus i InDesign Basis er til dig, der er nybegynder i programmet og skal sikre, at du kommer 100% godt fra start. Du behøver ingen forudsætninger for at deltage på et InDesign Basis kursus.

InDesign Rutineret

Et kursus i InDesign Rutineret er til dig, der har et grundlæggende kendskab til programmet. Du behøver ikke være superbruger, men du kender de vigtigste værktøjer og kan finde rundt i brugerfladen.

InDesign Fra begynder til Mester

InDesign: Fra Begynder til Mester – Adobe Certificeret kursus er til dig, der vil blive helt komfortabel i InDesign. Ved at kombinere et kursus i Basis og Rutineret klæder vores certificerede instruktør dig på til at blive en mester i InDesign.

Er du usikker på, hvilket InDesign kursus, du skal vælge?

Vi hjælper dig gerne med en uforpligtende snak om, hvilket niveau der passer dig bedst. Du kan ringe til os på telefon 7020 8055 og sende en email til kursus@softworld.dk for en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få nye faglige kompetencer.

Kommende kurser i InDesign Basis:

 

LokationDato
Aarhus15. & 16. november 2022
København 22. & 23. november 2022
København 09. & 10. januar 2023
Aarhus17. & 18. januar 2023