WordPress kurser

Kompetencegivende WordPress kurser med ekspertundervisere. Et kursus i WordPress er til dig, der vil opsætte hjemmesider og digitale løsninger i et af verdens mest populære CMS.

Det får du hos softworld

Vores instruktører er Adobe certificerede med lang praktisk erfaring i programmerne. Det er din garanti for viden og undervisning i højeste kvalitet.

Vi har tilfredshedsgaranti på alle vores kurser. Det sikrer, at du får fuldt udbytte af dine kurser. 

Vi har mange års erfaring med kompetenceudvikling af medarbejdere i danske og internationale virksomheder.

Du finder vores moderne kursusfaciliteter centralt i Aarhus og København.

Frokost, snacks og drikkevarer er inkluderet alle kursets dage.

WordPress kurser i København og Aarhus

Du kan deltage på et kursus i WordPress i både København og Aarhus. På de forskellige kursussider kan du se, hvilke datoer du kan tilmelde dig, og du kan nemt booke din plads på et kursus via vores onlinebestilling.

WordPress Basis kursus

4.9/5

Dette WordPress kursus er til dig, der skal lære at arbejde med responsive hjemmesider i WordPress.

WordPress Rutineret kursus

4.3/5

På WordPress Rutineret bygger du videre på din viden og bliver skarp til design og layout, så du kan bygge flotte landingsider og designs.

Skræddersyet kursus i WordPress

5/5

Planlæg et skræddersyet WordPress kursus med et indhold, der er 100% tilpasset virksomhedens produktion.

Få overblikket over WordPress – ofte stillede spørgsmål

Hvad er WordPress?

Lær wordpress

Mange har hørt om WordPress – men hvad er det egentlig for en størrelse? Det gør vi dig klogere på her.

WordPress er et af verdens mest populære Content Management System (CMS), eller indholdsstyresystem, på dansk. Det betyder, at du med WordPress nemt kan oprette, organisere og administrere forskelligt indhold som en hel hjemmeside, landingssider, blogindlæg, billeder, videoer og meget mere. 

WordPress startede med at være en populær platform for bloggere, eftersom systemet nemt gør det muligt at oprette artikler og blogindlæg, og publicere det direkte på nettet.

Sidenhen har WordPress udviklet sig til at blive en avanceret platform for hjemmesider til både små og store virksomheder, organisationer, freelancere og andre, der skal være tilstede på online medier. Brugervenligheden i WordPress er en af de store grunde til, at systemet er blevet så populært. 

WordPress er gratis og open source, hvilket betyder at du frit kan installere platformen og begynde at bruge systemet. Det kræver dog, at du har et domæne (f.eks. ditnavn.dk) og en webhost løsning, hvor din WordPress-hjemmesides filer kan ligge. Dette kan du nemt købe hos udbydere som f.eks. Azehosting, Simply.com, Kinsta.com og mange andre. 

Hvad er Temaer og Plugins?

WordPress er særlig smart på grund af deres brug af temaer og tilføjelser (Themes og Plugins på engelsk). Det betyder, at du enten vælger et færdigt tema fra en udvikler, eller koder et tema selv. Dette tema vil så udgøre selve rammen til din hjemmeside og her kan du styre farver, fonte og layout. 

Der findes både gratis og betalte temaer du kan benytte, så din hjemmeside får det helt rette look, uden at du selv skal kode det fra bunden. På sider som Themeforest og Envato Elements kan du vælge mellem tusindvis af temaer med udseende og funktionalitet, der passer dit hjemmesideprojekt. 

Plugins er WordPress’ store force. Har du brug for en kalenderfunktion der viser, hvilke dage du er tilgængelig for dine kunder? Skal du have et stort billedbibliotek på din side, hvor brugerne kan søge efter specifikke emner? Måske skal du have et medlemsområde, hvor dine brugere kan logge ind? Du kan finde både gratis og betalte plugins til alle tænkelige brugsområder. 

Skal du have en webshop integreret i på din WordPress-hjemmeside sp har du brug for et plugin, der lader dig opsætte produkter, ordrestyring, email-kvitteringer og betalinger. Her findes der også en række plugins, der gør det nemt at opsætte en webshop på få timer. 

Brugerfladen i WordPress er meget intuitiv og nem at navigere i. Med få klik kan du installere færdige temaer med det design, du gerne vil have, og du kan tilføje Plugins, der har særlig funktionalitet, som du gerne vil integrere på din hjemmeside.

Hvad kan du bruge WordPress til?

WordPress er særlig udviklet og optimeret til blogs og nyhedsartikler. Via et af de indebyggede temaer kan du for eksempel have en blog liggende online på under én time – så brugervenligt er systemet – særlig for nybegyndere. 

Men WordPress bruges også i høj grad til hjemmesider, landingssider og andre digitale løsninger. Den utrolige brugervenlighed gør, at en hjemmeside bygget i WordPress nemt kan administreres af medarbejdere uden teknisk baggrund – og ikke kun webudviklere og webdesignere. 

Du kan opsætte og udvikle alle slags typer hjemmesider i WordPress. Alt fra online porteføljer for fotografer og en virksomhedsside for en tandlæge, til professionelle webshops og medlemssider for store virksomheder og organisationer. 

Det kan du med WordPress

Hvem kan bruge WordPress?

WordPress’ store popularitet og nemme brugerflade gør, at systemet kan bruges af absolut alle. Er du nybegynder i WordPress så kan du ved hjælp af temaer få en simpel hjemmeside online.

En af de decideret største fordele ved at få bygget din hjemmeside i WordPress, er at du selv kan gå ind og tilføje, rette, slette og ændre i indhold på siden. Dette kan være en stor fordel for virksomheder, der gerne vil have muligheden for hurtigt at kunne publicere indhold og lave ændringer, uden at skulle forbi en webudvikler. 

Efterhånden som du bliver mere komfortabel i systemet kan du selv tilføje udvidet funktionalitet og lave rettelser til design og layout. Har du en smule kendskab til HTML og CSS så opnår du en endnu større kreativ frihed på din hjemmeside. 

WordPress kan med andre ord bruges af både nybegyndere uden teknisk erfaring samt mere erfarne brugere, der vil udnytte WordPress’ store fleksibilitet med tilpassede løsninger.

Hvad koster WordPress?

WordPress er bygget på det, der hedder Open Source, hvilket betyder, at det ikke koster noget for dig som bruger at installere systemet. Alle som vil kan udvikle Temaer og Plugins, der er kompatible med WordPress. Du kan f.eks. finde en række gratis plugins og temaer på nettet. Ønsker du udvidet funktionalitet og design, så kan et betalt tema være den bedste løsning. 

Du skal derimod typisk betale for et domæne til din hjemmeside samt et sted, hvor din hjemmesides filer skal opbevares. Dette kaldes en web host eller et webhotel, og der findes udbydere i mange forskellige prisklasser alt afhængig af, hvor mange brugere din hjemmeside vil have pr. måned, og hvor meget plads du har brug for. 

Hvad er forskellen på WordPress.com og WordPress.org ?

Hvad skal man bruge for at komme i gang med WordPress? Der findes to forskellige versioner af WordPress og de har hver i sær sine styrker og svagheder. Hvilken version af WordPress er den rette for dig? Her tager vi dig igennem de mest væsentlige forskelle.

Den måske største forskel på WordPress .com og WordPress .org er, at du med WordPress.com ikke behøver at købe ekstern hosting til dine hjemmesidefiler. Her bruger du nemlig WordPress’ egne servere, og skal kun koncentrere dig om at bygge din hjemmeside. Den største ulempe er, at du med .com versionen ikke har fuldt så meget frihed i design og funktionalitet. 

Med WordPress.com opretter du blot en bruger og kan gå i gang med at skrive indhold til en blog eller en simpel hjemmeside med det samme. Men skal du have mere avancerede muligheder skal du typisk betale for udvidet funktionalitet. 

WordPress.org er den “fulde version” af WordPress. Her downloader du en installationspakke med alle grundfilerne, og skal selv sørge for opsætningen hos en webhost. I dag findes der dog en række såkaldte 1-click installere, der gør det hele for dig med kun 1 klik. 

Med .org versionen får du derfor alle muligheder og kan selv styre temaer, plugins og funktionalitet. Du får med andre ord fuld frihed når du skal bygge din hjemmeside. 

Hvad er en responsive hjemmeside?

En responsive hjemmeside er en betegnelse for, at hjemmesiden ser godt ud samt fungerer optimalt på alle skærme. I dag bør alle hjemmesider være brugervenlige på tværs af platforme og kunne tilgås både fra en computer, en iPad og en smartphone.

Designer du en hjemmeside med WordPress så får du næsten garanteret også en responsive hjemmeside. De aller fleste moderne temaer og layouts du kan få i både gratis og betalte versioner, er alle optimeret mod flere skærme og enheder.

Find det rigtige WordPress kursus for dig

Skal du også komme godt fra start med WordPress? På vores WordPress kurser bliver du undervist af en ekspert med lang erfaring inden for webdesign og WordPress.

WORDPRESS Basis
Et kursus i WordPress Basis er til dig, der er helt nybegynder og vil komme godt, hurtigt og effektivt fra start. Du behøver ingen forudsætninger for at deltage på WordPress Basis.

LokationDato
København17. januar 2022
ledige pladser
Aarhus25. januar 2022
ledige pladser
København21. marts 2022
ledige pladser
Aarhus05. april 2022
ledige pladser
København17. maj 2022
ledige pladser
Aarhus04. juli 2022
ledige pladser
København06. juli 2022
ledige pladser
København20. september 2022
ledige pladser

WORDPRESS Rutineret
På et kursus i WordPress Rutineret lærer du alle de vigtigste værktøjer til at komme videre på mere avanceret niveau. 

LokationDato
København18. januar 2022
ledige pladser
Aarhus26. januar 2022
ledige pladser
København22. marts 2022
ledige pladser
Aarhus06. april 2022
ledige pladser
København18. maj 2022
ledige pladser
Aarhus05. juli 2022
ledige pladser
København07. juli 2022
ledige pladser
København21. september 2022
ledige pladser
Aarhus12. oktober 2022
ledige pladser
København23. november 2022
ledige pladser

Er du usikker på, hvilket WordPress kursus, du skal vælge?

Vi hjælper dig gerne med en uforpligtende snak om, hvilket niveau der er bedst for dig. Du kan ringe til os på telefon 7020 8055 og sende en email til kursus@softworld.dk for en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få nye faglige kompetencer.