softworld.dk

Cinemagraphs – væk dine stillbilleder til live i Photoshop

Med Cinemagraphs kan du vække dine stillbilleder til live og give dine grafiske kreationer et ekstra pift.

Hvad er Cinemagraphs?

Kort fortalt er Cinemagraphs helt almindelige stillbilleder, hvor et af elementerne på billedet er animeret, så det bevæger sig i et loop og skaber et levende billede.

Begrebet “Cinemagraph” blev skabt i 2011 af fotograferne Kevin Burg og Jamie Beck, der startede en ny trend og et nyt digitalt billedsprog med deres levende modebilleder (du kan se eksempler på deres arbejde på denne side).

cinemagraph-park

Hvad kan du bruge Cinemagraphs til?

En række store brands bruger Cinemagraphs til at tiltrække opmærksomhed på forskellige digitale platforme, og specielt på de sociale medier.

I videoen nedenfor kan du se en række flotte eksempler på Cinemagraphs, som Shutterstock har til salg i sin online database:

YouTube video

I grafisk øjemed er der også uanede muligheder for kreativ brug af Cinemagraphs. Det kan for eksempel være en diskret, men bevægelig baggrund til din hjemmeside, som skaber dybde og et flot visuelt udtryk.

cinemagraph-relax

Kursus: Skab kreative Cinemagraphs med Photoshop
Cinemagraphs kan nemt laves i Photoshop, og du kan komme med på et af vores Photoshop  kurser hos Softworld.

Softworld DK

Denne kreative blog drives af Softworld, som er en Adobe Certified Training Provider og international udbyder med fokus på grafisk design og digitale medier. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Hold dig opdateret på nyt fra de kreative brancher

Tilmeld dig Softworlds nyhedsbrev og få eksperternes bedste tips til grafisk design, kreativitet og digitale medier.

Seneste blogindlæg