I denne oversigt har vi udvalgt de mest populære Adobe programmer og gennemgår, hvad de giver dig af muligheder.
Nogle af programmerne har du nok allerede godt styr på. Men ved du f.eks., hvad du skal bruge Adobe XD og Character Animator til?
Du får overblik over, hvad du kan med programmerne: InDesign, Photoshop, Illustrator, Premiere Pro, Premiere Rush, After Effects, Adobe XD, Character Animator og Animate CC.
Du har måske overvejet at kaste dig over billederedigering, udarbejdelse af marketing materiale til events og sociale medier eller har en drøm om at springe ud i at producere video, animation eller Motion Graphics.
Hvis du leder efter et kreativt værktøj til at give dine idéer liv, er Adobes Creative Cloud uden tvivl noget for dig – uanset hvad dine arbejdsopgaver måtte være.
1. InDesign – grafik og layout
InDesign er print- og mediebranchens foretrukne program til produktion af digitale og trykte publikationer.
Med InDesign får du avancerede værktøjer og funktionalitet, så du kan producere tryksager i høj kvalitet og med et professionelt resultat.
Det kan du bruge InDesign til
Skal du i gang med at producere brochurer, flyers, plakater eller måske et helt magasin eller en bog?
Så vil du helt sikkert gerne lære InDesign at kende. Du kan producere interaktive e-bøger, grafiske flyers, præsentationer og meget mere.
En af programmets mange fordele er, at du sikrer, at dine dokumenter opsættes korrekt, så de kan sendes til et trykkeri.
Se også:
-
Lynguide til InDesign med en certificeret ekspert [VIDEO]
-
Introduktion til InDesign [GUIDE]
-
2-dages InDesign Basis kursus i København & Aarhus [KURSUS]
2. Photoshop – redigering og kreativitet
Det er ikke uden grund, at udtrykket ’at photoshoppe’ er blevet et alment udtryk, når der refereres til et billede, som er blevet redigeret.
Nogle vil måske gå så langt som at kalde det for verdens bedste software til billederedigering.
Men Photoshop er ikke kun til billedbehandling. Du kan nemlig også producere små animationer og videoer – programmet er ofte involveret i mange typer af kreative projekter.
Det kan du bruge Photoshop til
Du kan bruge Photoshop til billedbehandling, retouchering (f.eks. fjerne uønskede elementer i et billede), udarbejdelse af grafisk materiale, GIF-animationer, UX og UI design, visualisering af produkter og meget, meget mere.
Nedenfor kan du se en 3 minutters introduktionsvideo til Photoshop:
Se også:
3. Illustrator – vektorgrafik
Der er en ret stor sandsynlighed for, at de fleste web- og mobilgrafikker, du scroller forbi på nettet, er produceret i Illustrator.
Det populære vektorprogram bliver anvendt af designere, grafikere og kunstnere over hele verden.
Den største forskel på grafik produceret i Illustrator i forhold til f.eks. Photoshop er, at med Illustrator skaber du vektorgrafik.
Det betyder, at din grafik kan skaleres til ubegrænsede størrelser uden at miste kvalitet. Det gør grafikken særlig venlig som grafik til trykte medier.
Det kan du bruge Illustrator til
Hvis du skal designe logoer, ikoner, håndtegnede illustrationer, produktemballage eller andre vektorbaserede grafikker, vil du ikke gå galt i byen med Illustrator.
Programmet fungerer også perfekt med Wacom-tegneplade eller en iPad Pro. Har du flair for tegning, vil du derfor med Illustrator opnå fuld kreativ frihed med digitale illustrationer.
Nedenfor er der en 4 minutters introduktionsvideo til dig, som er helt ny i programmet og gerne vil i gang.
Lær mere:
-
Bliv klogere på Illustrator med en lynguide på 4 dele [VIDEO]
-
Se mere om Softworlds certificerede Illustrator kurser her
4. Premiere Pro – videoredigering
Med Premiere Pro får du et videoredigeringsprogram, hvor du uden begrænsninger kan udfolde dig kreativt med produktion af video og film – både til små videoer på sociale medier, men også til større filmproduktioner.
Premiere Pro er et intuitivt videoredigeringsprogram og kender du allerede f.eks. Photoshop eller InDesign, vil du opleve, at du hurtigt vender dig til brugerfladen.
Det kan du bruge Premiere Pro til:
Programmet foretrækkes af Adobe-brugere, der skal producere, klippe og redigere film og video med professionelle resultater. Du kan producere video til sociale medier og arbejde med lyd, effekter, overgange og avancerede visuelle teknikker, der giver dine videoer en wow-effekt.
Her er funktionaliteten skåret ned til det, du minimum skal bruge for at producere små videoer til sociale og digitale medier.
Dermed bliver kravende til din læringskurve mindre, men resultatet er stadig, at du kan producere videoer med et professionelt udseende.
Se en 4 minutters introduktionsvideo til Premiere Pro:
5. After Effects – Animationer og visuelle effekter
Spørger du Adobe selv, siger de ”Der er ikke noget, du ikke kan skabe med After Effects” og det er også sandt.
Lige meget om du vil animere et logo, fjerne et objekt fra et videoklip, starte en brand eller få det til at regne, har du mulighed for det.
Når det er sagt, er det også vigtigt at nævne, at After Effects uden tvivl er et af de mest komplekse programmer i Creative Cloud universet. Dette betyder, at ligegyldigt hvor mange års erfaring du har i programmet, vil der altid være en afkrog af muligheder og funktioner, du endnu ikke har udforsket.
Det kan du bruge After Effects til
Med After Effects kan du få det meste til at ske. Du kan lave alt fra animationer, levende grafikker, præsentationer, storytelling og explainer-videoer til avancerede special effects og store videoproduktioner.
After Effects bruges også som et supplement til videoproduktion i Premiere Pro.
Du kan f.eks. producere professionelle overgange, titler, bevægelig grafik og meget mere, som du importerer til din tidslinje i Premiere Pro.
Der findes også en række færdige skabeloner og effekter, som du kan købe på nettet og tilpasse til din egen brug.
Dette gør f.eks., at marketingmedarbejdere og andre uden årelang erfaring i programmet stadig kan producere professionel og levende content til digitale og sociale medier.
Video: Introduktion til After Effects på 4 minutter
Lær mere:
-
After Effects for Grafikere – sådan kommer du i gang [VIDEO]
-
Kom godt fra start i After Effects: 3-dages grundkursus
6. Adobe XD – UX design og digitale prototyper
XD står for ’Experience Design’. Som navnet antyder, er Adobe XD et værktøj, der er lavet til at arbejde med brugeroplevelsesdesign og prototyper. Med Adobe XD kan du relativt hurtigt producere en prototype af et websidedesign, en mobil-app eller et spil – blot for at nævne nogle eksempler.
Det kan du bruge Adobe XD til:
Skal du udvikle design og layouts til digitale medier og platforme, så får du med Adobe XD et program, der er i stand til at visualisere dine idéer.
Særligt muligheden for at bygge interaktive og fuldt funktionelle prototyper er værdifuldt for dig, der skal udvikle og præsentere et design eller en idé – f.eks. for en kunde. Programmet giver dig også mulighed for at brugerteste en digital løsning inden, der bruges tid og penge på kodning.
Se en introduktion til Adobe XD her
7. Animate CC – interaktivt indhold og animationer
Animate CC er et program, der er koncentreret omkring produktion af interaktive animationer, der kan eksporteres som HTML5-kode. Dette format gør det nemt at implementere dine produktioner på websider, i apps og lignende.
Det kan du bruge Animate til
Med Animate CC kan du designe levende bannerannoncer, interaktive animationer og infografikker. Du kan også producere små spil, quiz’er og andre interaktive elementer.
Der har været en eksplosion i efterspørgslen efter bevægelig grafik de senere år, hvorfor Animate i disse dage er på manges læber.
Muligheden for at publicere din Animate produktion på digitale platforme som HTML5-kode gør, at Animate skiller sig ud fra andre animationsprogrammer som f.eks. After Effects.