softworld.dk

Find din personlige stil i Illustrator

Er du træt af, at dine tegninger i Illustrator ser så computer-skabte ud?

Du har masser af muligheder for at producere grafik, der ser håndtegnet ud. Du kan nemlig relativt nemt skabe din helt egen tegnestil – selvom dine illustrationer er skabt på en computer.

Sådan kan du give dine illustrationer et personlig præg

Med lidt træning og bedre kendskab til Illustrators kreative funktioner kan du designe fængende illustrationer helt på linje med ”traditionelle” værker skabt med blyant og pensler.

Det er blevet populært at bevæge sig væk fra computerskabte, manipulererede og sammenkopierede fotografier og vende tilbage til de lette og ”flade” illustrationer, der bliver lettere opfanget og sanset af modtageren.

Eksempelvis er Infografikker allerede blevet mere simple i deres udseende, og Illustrator er jo lige programmet til at skabe den type grafik. Så hvorfor ikke give dine grafikker et personligt præg?

Skal du i gang med Illustrator på et højere niveau? Bliv endnu skarpere med et Illustrator Rutineret Kursus >>

Tips til at give dine Illustrator-produktioner et særpreg

Du kan skabe personlige illustrationer, der ikke ser ud til ”bare” at være produceret på computeren. Det kan du med Illustrators pensler og forskellige tegneværktøjer, en række spændende effekter og flere nye muligheder.

I eksemplet herunder har vi til venstre tegnet en pære med Illustrators Penne-værktøj. Ved at ændre stregerne med Width-tool, på dansk Bredde-værktøjet, ser den midterste pære pludselig ud som om, at den er tegnet med en blækpen. Hvis pæren benyttes i en infografik er den både letforståelig og personlig.

Ai-rutineret-02

Herunder har vi tegnet en traktor, igen med Penne-værktøjet. Stregerne til højre har derefter fået tilføjet en effekt. Ligner det noget, der er tegnet på en computer?

Ai-rutineret-03

Eller hvad med et lagkagediagram udsat for et par Illustrator pensler?

Ai-rutineret-04

Vil du lære mere om pensler, effekter og andre kreative funktioner i Illustrator?

På et kursus i Illustrator Rutineret kan du bl.a. gå i dybden med mange af Illustrators muligheder for at skabe personlige illustrationer.

Vi kigger på effekter og symboler samt hurtige og effektive måder at arbejde på i programmet. Vi kigger også på nogle af de smarte nyheder, du måske ikke har opdaget endnu, der både gør hverdagen lettere og mere kreativ.

Illustrator kurser

Skal du i gang med Illustrator eller lære at arbejde i programmet på et højere niveau? Find dit næste Illustrator kursus hos Softworld.

Softworld DK

Denne kreative blog drives af Softworld, som er en Adobe Certified Training Provider og international udbyder med fokus på grafisk design og digitale medier. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Hold dig opdateret på nyt fra de kreative brancher

Tilmeld dig Softworlds nyhedsbrev og få eksperternes bedste tips til grafisk design, kreativitet og digitale medier.

Seneste blogindlæg