softworld.dk

Hvor er Photoshop bedre i forhold til InDesign?

Photoshop er så stort et program, at nogle folk mener, at man kan og bør lave alt i Photoshop. Oprindeligt blev Photoshop brugt til at justere billeder, men gennem årene har programmet udviklet sig til at kunne:

 

  • Udvikle design og grafik til både online og offline
  • Design og prototyper til hjemmesider
  • Banner-reklamer
  • Video-grafik og .gif’er
  • Justere billeder til print

For blot at nævne nogle af de områder, hvor du kan bruge Photoshop”

Ved visse (læs mange) opgaver kan det bedre betale sig at bruge eksempelvis Illustrator eller InDesign.

Men hvornår skal man bruge hvad?

Du bør for eksempel ikke lave logoer i Photoshop, eftersom logoer tit kræver at de skal kunne skaleres op i størrelse mange gange. Programmet er heller ikke perfekt, hvis du skal redigere store mængder tekst med mange typografiske elementer, som du kan i InDesign.

Her kommer en ganske kort opsummering af hovedpunkterne, hvor Photoshop er bedre end InDesign.

PS: Hvis du vil se, hvor InDesign har flere fordele end Photoshop, så læs med her.

Hvor er Photoshop bedre i forhold til InDesign? Her er de to vigtigste fordeler:

blog-layers21. Lag (layers) fungerer bedre i Photoshop

Lag-panelet fungerer bare langt bedre i Photoshop end i InDesign. En af de største fordele ved at bruge Photoshop er, at du kan se dine effekter, mens du tilføjer dem og du kan se dem igen og igen senere i dit arbejde.

Det er også muligt at bygge kompleksitet ind i sine lag ved hjælp af Blending Modes og Justeringslager. Det er lidt sværere i InDesign.

2. Photoshop giver langt større kontrol

Photoshop giver en langt større kontrol over redigeringsprocessen, når du skal redigere grafik. Lad os sige, at du sad med et bogprojekt og skulle udarbejde en forside til en bog. Så kunne du nemt tilføje et Filter eller Justeringslag til dit billede og med det samme se din valgte effekt.

Det er lidt sværere i InDesign, hvor du oftest er tvunget til at hoppe over i Photoshop og redigere originalbilledet eller ændre linket.

Men hensyn til teksteffekter har du også et større råderum, eftersom det er muligt at behandle tekst som et billede, som du kan tilføje skygger og andre effekter på.

Photoshop og InDesign fungerer ofte bedst i et godt samspil med hinanden
Programmerne er i udgangspunktet udviklet til hver sine brugsområder, men som grafiker har man tit brug for både Photoshop og InDesign til at løse en given grafisk opgave. 

I dette blogindlæg har vi samlet en infografik der sammenligner nogle af brugsområderne til Photoshop og InDesign.

Softworld DK

Denne kreative blog drives af Softworld, som er en Adobe Certified Training Provider og international udbyder med fokus på grafisk design og digitale medier. Vores dygtige skribenter har en bred og dybdegående teknisk og kreativ erfaring, så du er sikker på at få indholdsrige indlæg fra eksperter med fingeren på pulsen og samlet ét sted.

Hold dig opdateret på nyt fra de kreative brancher

Tilmeld dig Softworlds nyhedsbrev og få eksperternes bedste tips til grafisk design, kreativitet og digitale medier.

Seneste blogindlæg