Nyheder og opdateringer i Adobe Creative Cloud

adobe programmer

Adobe kommer løbende med en række forbedringer og opdateringer til bl.a. Photoshop, InDesign, Premiere Pro, Premiere Rush og Illustrator.

Her har vi samlet et overblik og en opsummering af nogle af de største og bedste opdateringer af de mest populære Creative Cloud-programmer.

photoshop-nyt

Nyheder i Photoshop

1. Opdatering af selection tool værktøjet

Object selection tool blev først gang introduceret tilbage i 2020-versionen af Photoshop. AI-værktøjet gjorde det enkelt at vælge et objekt ved blot at tegne en grov markering rundt om det.

I de nyere Photoshop opdateringer er Object Finder nu blevet tilføjet til Object Selection værktøjet som en ny tidsbesparende funktion.

Det smarte ved Object Finder er at værktøjet helt automatisk kan finde objekter i dit billede. Du kan derefter fremhæve et objekt ved at holde musemarkøren over det og klikke på objektet for at vælge det.

object-selection-2022

2. Maskér alle objekter på én gang

Ikke nok med at Photoshop automatisk kan finde objekter i dine billeder. Den seneste Photoshop-version inkluderer også en “Mask All Objects”-funktion, som automatisk genererer separate masker for hvert objekt, der registreres.

For at bruge funktionen skal du blot åbne et billede og og klikke på Layer > Mask All Objects. I videoen nedenunder kan du se et eksempel på, hvordan du gør:

 

3. Nye neurale filtre

Photoshop har i de nyere opdateringer lanceret nogle super brugbare filtre. Her gennemgås tre af dem vi synes fungerer bedst.

  • Landscape Mixer-filteret kan sammensmelte landskabsbilleder, så belysningen og jordstrukturen passer sammen. Landscape Mixer indeholder både forudindstillede filtre, men du kan også bruge dine egne billeder.
  • Color Transfer-værktøjet tager udgangspunkt i et valgt billedes toner og lysforhold, hvorefter dataerne overføres til det billede, du ønsker at redigere.
  • Det nye dybdesløringsfilter, hjælper til at skabe naturlig dybde i portrætbilleder. Du kan for eksempel justere tonalitet og mætning af baggrunden samt belysningen.

photoshop-filters

 

4. Kompatibilitet mellem Photoshop & Illustrator

Vektorgrafik lavet i Illustrator har førhen været svært at importere direkte til Photoshop. Dette er løst i den seneste Photoshop version, så du nu kan beholde alle egenskaber såsom streg, fyld, opacitet og blandingstilstand, når du overfører dine filer fra Illustrator til Photoshop.

Få overblikket over Photoshop – kom godt fra start med et Photoshop kursus

premiere-pro-nyt

Nyheder i Premiere Pro

1. Forbedring af import og eksport

Både import af filer og eksport af projekter er gjort langt enklere i de nyere versioner af Premiere Pro.

I forhold til import er interfacet blevet gjort mere enkelt og intuitivt. Redesignet gør, at man nu kan klikke direkte på sine medieklip uden at skulle vælge diverse indstillinger for format og så videre.

Eksport-funktionen er ligeledes forbedret, så du nu nemt kan eksportere dine videoer direkte til eksempelvis YouTube, Facebook og Twitter, når dit projekt er færdigt.

 

2. Automatisk farvekorrektion

Auto Color er en smart tilføjelse i Premiere Pro. Værktøjet benytter Adobes AI-system Sensei til automatisk at lave first-pass farvekorrektioner.

For rutinerede brugere af programmet kan funktionen benyttes til hurtigt at få rettet farvekorrektioner til, før man går videre med de mere detaljerede justeringer. For mindre trænede brugere er Auto Color-funktionen en stor hjælp til at lære at arbejde med farvejusteringer generelt.

Se hvordan Auto color fungerer i denne video:

 

3. Ny remix-funktion

En anden kunstig intelligens tilføjelse er Remix funktionen, som lynhurtigt kan synkronisere en valgt sang med dit videoklip med spot-on timing. Tilpasning af musik og video er typisk en opgave, som er meget tidskrævende, men med dette nye værktøj bliver det en leg.

Se hvordan det virker i videoen her:

premiere-rush-nyt

Nyheder i Premiere Rush

1. Forbedret søgefunktion i musikbiblioteket

Med hver opdatering af Premiere Rush bliver der tilføjet flere gratis lydfiler og musik-samples, som du kan supplere dine videoer med. Nu har Adobe endelig lavet en længe ventet søgefunktion, hvor du med få keywords kan finde relevante lydfiler.

 

2. Nye farveindstillinger

Du kan nu vælge mellem mere end 40 forskellige farvefiltre, som nemt hjælper dig med at ændre på dine videoers udseende. Du har selvfølgelig stadig de sædvanlige manuelle muligheder for at styre farvesammensætningen i dine videoklip præcis, som du ønsker.

En anden smart og tidsbesparende farve-funktion er knappen ‘Apply to AI’. Som navnet antyder, kopieres farve-parametrene automatisk fra et valgt klip til alle de andre klip i dit videoprojekt.

farveredigering-premiere-rush

 

3. Nye sprog inklusive dansk tilføjet

Adobe har nu tilføjet sprogene dansk, finsk, norsk bokmål og tjekkisk til mobilversionens oversættelsesfunktion. Til desktop-udgaven er det dog kun norsk bokmål og ukrainsk, der er tilføjet.

Det virker lidt mærkværdigt, hvorfor der er forskel på mobil og desktop-versionerne, men dette opdateres forhåbentligt snart, så danske brugere får glæde af oversættelsesmulighederne begge steder.

indesign-nyt

Nyheder i InDesign

1. Adobe Capture tilføjet til InDesign

I de senere versioner af InDesign er Adobe Capture nu blevet integreret. Det betyder, at du kan importere inspirerende billeder til InDesign og ud fra disse billeder vælge specifikke farvetemaer, fonttyper og vektorgrafik, som du ønsker at arbejde videre med i InDesign.

De kreative elementer kan desuden gemmes i dit Creative Cloud-bibliotek, så du altid kan arbejde videre med dem eller gemme dem til andre projekter.

capture-

 

2. Skalerbar brugergrænseflade

Det er nu blevet muligt at skalere størrelsen af InDesigns brugergrænseflade (UI) på skærme med høj opløsning, så de passer til dine specifikke skærm-behov.

Book dit kursus i InDesign – se alle kommende InDesign kurser hos Softworld her

illustrator-nyt

Nyheder i Illustrator

1. Drag-and-Drop grafik til 3D-panel

Brugeroplevelsen er blevet forbedret med den nye drag-and-drop mulighed, når du vil tilføje ny grafik til dit 3D-panel. Vælg blot en illustration i dit dokument og træk den hen i 3D-panelet under ‘materials’.

gif-illustrator-nyt

 

2. Camera Perspective

Og mere nyt i forhold til at arbejde med 3D-grafik i Illustrator. Med værktøjet Camera Perspective kan du nu finjustere synsvinklen ved at rotere objektet du arbejder med. Værktøjet er enkelt og intuitivt at bruge.

 

3. AVIF-format understøttes

Endnu et filformat understøttes nu af Illustrator. Det drejer sig om AVIF, som er et åbent billedfilformat, der oprindeligt er blevet lavet for at understøtte online videotransmission.

illustrator-nyt-1

after-effects-icon

Nyheder i After Effects

1. Speculative Previews

Speculative Previews er en smart tilføjelse, som effektiviserer dit workflow i After Effects mærkbart. Den nye funktion gør, at After Effects automatisk arbejder med at rendere dit projekt i baggrunden, selvom du ikke aktivt bruger programmet.

 

2. Multi-Frame Rendering til video

Multi-Frame Rendering (MFR) er nu blevet opdateret, så funktionen ikke kun fungere til stillbilleder, men også kan bruges til eksport af video. Opdateringen gør, at din computers processor udnyttes optimalt, så previews og renderingsprocessen bliver markant hurtigere.

MFR-funktionen virker desuden også i partnerprogrammer til AE, såsom Media Encoder og Premiere Pro.

Se hvordan multi-frame rendering fungerer her:

 

3. Composition Profile

Med Composition Profile kan du optimere dit videoprojekt til hurtigere rendering. Tilføjelsen viser dig, hvilke lag og effekter i din komposition, der tager længst tid at rendere. Herefter kan du bestemme, hvilke lag og effekter der midlertidigt skal deaktiveres, så din renderingsproces optimeres.

Bliv dygtig til Adobe programmerne på et certificeret kursus

Hos Softworld kan du deltage på en række spændende kreative kurser i Photoshop, Premiere Pro, InDesign og Illustrator i København og Aarhus.

På vores kurser sørger vi for at klæde dig godt på med efterspurgte og relevante færdigheder. Dine instruktører på kurserne er certificeret fra Adobe og har lang praktisk produktionserfaring i programmerne.

Se alle kurser på dette link >>

Se alle InDesign kurser i København og Aarhus >>

Vi styrker dine grafiske, kreative og digitale kompetencer

På et kursus hos Softworld får du hands-on viden og undervisning i de mest populære grafiske og kreative programmer, emner og fagområder.

Kunstig intelligens

Udforsk tidsbesparende arbejdsgange med kunstig intelligens.

Adobe Illustrator

Lær at skabe dine egne illustrationer, logoer, ikoner og unikke grafikker.

Adobe InDesign

Lær at designe grafisk materiale og tryksager i det populære program.

WordPress

Lær at opbygge hjemmesider i det brugervenlige system.

Relaterede blogindlæg