Photoshop nyheder: Smarte værktøjer i den seneste version

Bedste nyheder i Photoshop

Adobe lancerer løbende en række nye funktioner og værktøjer i de opdaterede versioner af programmerne.

Nedenfor har vi samlet en liste over de 6 største ændringer i Photoshop CC.

Først på listen er den opgraderede og smarte Object Finder i Object selection værktøjet, der kan spare dig for meget tid.

Vi viser dig, hvordan du bruger denne funktion, og herefter kigger vi på de andre vigtigste opdateringer i det populære billedbehandlingsprogram.

1. Selection tool værktøjet har fået en solid overhaling

Til desktopversionen af ​​Adobe Photoshop har Sensei AI-teknologien fået en ny opdatering, der gør udvælgelsesprocessen langt mere effektiv.

Således har Adobe tilføjet Object Finder i Object Selection værktøjet, der egner sig særligt godt til at lave flot udskårne elementer som træer og blade.

Du kan stadig tilføje individuelle lag til det valgte objekt, som når du før arbejdede manuelt og valgte hvert element. Med det nye værktøj opnår du blot mere præcision og sparer masser af tid.

object-photoshop

Sådan bruger du Object Finder i Adobe Photoshop CC

  1. Åbn først et billede, der indeholder flere elementer. Gå til Object Selection værktøjet og find Object Finder-indstillingen i den øverste bjælke.
  2. Når du holder markøren over motiverne, vil Photoshop fremhæve dem i blåt for at vise grænserne for det udvalgte område.
  3. Klik på det ønskede element for at vælge det.
  4. For at tilføje nye elementer holder du blot SHIFT tasten nede og klikker. Fordelen ved dette er, at du med det samme kan se, hvad du er ved at vælge. Vær dog opmærksom på, at motiver der eksempelvis indeholder hår ikke vil matche 100 procent. Alligevel er det uden tvivl en hurtigere metode til at redigere dele af dine billeder.
  5. For at fjerne et valgt objekt skal du holde ALT tasten nede og klikke på det valgte objekt. Den nyeste genvej til at se, hvordan Photoshop sætter grænserne for dine motiver, er N, når Object Selection værktøjet er aktivt med Objekt Finder slået til.


2. Fuld XDR-understøttelse

På de nyeste Macbook Pro 14″ og 16″- skærme gør den indbyggede XDR-teknologi, at farverne forbedres mærkbart, idet de ikke længere bruger kunstige HDR-toner.

Photoshop CC understøtter nu fuldt ud disse skærme, hvilket gør dine farvetoner ekstra skarpe. Dette er især en fordel, hvis du arbejder med trykte formater.

Husk dog at hvis du arbejder med digitale formater, skal du kontrollere dit endelige billede på en anden skærm, da XDR i øjeblikket er eksklusivt til de nyeste Apple-enheder. Det kan derfor ende med, at sorte farver bliver en smule udvaskede på andre skærme.

3. Maskér alle objekter på én gang

Ligesom med det forrige værktøj gør den seneste opdatering det muligt at maskere alle objekter med blot ét klik, og dertil opdele dem i individuelle lag.

Du skal blot åbne billedet og klikke på Layer > Mask All Objects. En anden måde at gøre det på, er at højreklikke på det lag, du ønsker at maskere, og vælge Mask All Objects.

select-all-objects-photosho

Skal du lære Photoshop på et mere rutineret niveau? Bliv endnu skarpere med et Photoshop Rutineret kursus >>

4. Nye filtre: Landscape Mixer, Color Transfer & Harmonization

Disse tre nye neurale filtre gør, at du lynhurtigt kan skabe realistiske sammensmeltninger af billeder.

Med Landscape Mixer-filteret kan du tage et landskabsbillede og fusionere det med et andet, så belysningen og jordstrukturen passer sammen.

neural-landskab
Her ser du landscape-mixer filtret in-action. Billede: Adobe

Du kan f.eks. ændre et billede med kedeligt asfalt ved at overføre grønt græs fra et andet. Landscape Mixer tilbyder et sæt forudindstillede filtre, men du kan også bruge dine egne billeder blot ved at klikke på “Custom”.

Color Transfer-filteret kan bruges som en enklere version af farvegraduering i Photoshop. Det tager toneværdierne og lysforholdene for et billede, du vælger og synkroniser derefter dataene med det billede, du ønsker at redigere.

Harmoniseringsfiltret er super smart til at udskifte baggrunde fra transparente baggrundslag, så lys- og toneforhold optimeres. Filteret er særligt relevant at bruge i forbindelse med portrætserier, hvis du ønsker at fjerne eksempelvis dårlige vejrforhold i baggrunden.

I denne video fra Adobe ser du flere eksempler på, hvordan du kan bruge de spændende filtre:

5. Neuralfilter for dybdesløring

En anden ny funktion som er værd at nævne, er det såkaldte dybdesløringsneural-filter, som giver dig mulighed for at skabe naturlig dybde i portrætbilleder.

Med filteret kan du for eksempel tilføje filmkorn, uklarhed, justere tonalitet og mætning af baggrunden samt belysningen.

photoshop-dybde

Ovenfor ser du et eksempel på, hvordan du med dybde-filtret kan skabe en spændende effekt i et landskabsbillede. Billede: Adobe

6. Forbedret kompatibilitet mellem Photoshop & Illustrator

Det har tidligere været en udfordring at importere vektorer lavet i Illustrator direkte til Photoshop. Men dette er nu muligt samtidigt med, at du beholde alle egenskaber såsom streg, fyld, opacitet og blandingstilstand.

Når vektor-filerne fra Illustrator er indsat i Photoshop kan de dog ikke redigeres (da Photoshop er en pixel-baseret software, ikke vektor-baseret). Adobe har taget denne foranstaltning, hvis det værktøj, der er blevet brugt i Illustrator til at skabe vektor-filen med, ikke er tilgængeligt i Photoshop.

Grupper og lag oprettet i Illustrator til at udgøre vektorelementet vil også blive indsat i Photoshop. Vær dog opmærksom på, at indsættelse af Illustrator-filer i Photoshop vil øge filstørrelsen for dine PS-projekter betydeligt, og det kan også kræve ekstra RAM for at behandle opgaven.

Vi håber du vil få glæde af disse 6 nye funktioner i Photoshop CC! Du kan også læse mere om Softworlds Photoshop kurser, hvor du vil lære at benytte alle disse funktioner og endnu lidt mere.

Download en guide til digital grafik

Tilmeld dig Softworlds nyhedsbrev og hent en lynguide til digital grafik (PDF format). Lær om programmer, værktøjer og metoder til designprocessen.
Tilmeld dig og download guiden
GUIDE

Vi styrker dine grafiske, kreative og digitale kompetencer

På et kursus hos Softworld får du hands-on viden og undervisning i de mest populære grafiske og kreative programmer, emner og fagområder.

Kunstig intelligens

Udforsk tidsbesparende arbejdsgange med kunstig intelligens.

Adobe Illustrator

Lær at skabe dine egne illustrationer, logoer, ikoner og unikke grafikker.

Adobe InDesign

Lær at designe grafisk materiale og tryksager i det populære program.

WordPress

Lær at opbygge hjemmesider i det brugervenlige system.

Relaterede blogindlæg