Disse grafiske og kreative færdigheder er i høj kurs

Imens verden bliver mere og mere digital, er der ikke længere nogen tvivl om, at der også i fremtiden vil være et stigende fokus på ny teknologi, digitale designløsninger, online marketing og interaktive oplevelser på nettet.

Det store spørgsmål mange stiller sig er derfor:

Hvilke områder skal jeg som grafiker, designer og kreativ medarbejder fokusere på, for at holde mig opdateret indenfor mit felt?

Her kommer vi med vores bud på 5 områder, der vil være vigtige i den kreative branche i de kommende år.

1. Digitalt design
digital-design001

Er du en digital designer med forståelse for godt design til forskellige medier og platforme?

Så er du eftertragtet på tværs af mange brancher – hvadenten du arbejder på bureau eller i en grafisk in-house afdeling.

Dagens digitale designere skal kunne levere optimeret grafik til mange forskellige platforme f.eks. sociale medier, bannere, hjemmesider, infografikker, videoer, e-bøger og meget mere.

Hvordan kommer du i gang med digitalt design?

Der dukker stadig nye og spændende designtrends op, og det kan være svært at vide, hvordan man selv kan tage dem i brug i sine egne designs.

Nye og interaktive løsninger som f.eks. Internet of Things og AR (Augmented Reality) kræver designere, der kan tænke sine designs ind i stadig flere brugsområder.

Hos Softworld uddanner vores certificerede eksperter en række af morgendagens digitale medarbejdere i at bruge grafiske programmer på vores Illustrator kurser, Photoshop kurser og InDesign kurser.  Her lærer du at producere grafiske løsninger, web- og HTML-bannere, infografikker og animation.

 

2. Web design og UI / UX design

web-design001

 

Der er stor efterspørgsel på designere, som kan skabe intuitive, moderne og attraktive designs, der resulterer i engagerende brugeroplevelser på tværs af en virksomheds webshops, hjemmesider, apps og andre digitale løsninger.

Som grafiker skal man også være opmærksom på, at den grafik, man producerer til web, skal være optimeret til forskellige skærme og medier.

Hvordan kommer du i gang med UX og web design?

Web designere er i høj kurs og derfor glæder vi os til at kunne tilbyde mange spændende kurser rettet mod grafikere og designere med fokus på godt web design.

På det populære kursus UX design og digitale brugeroplevelser lærer du hemmeligheden bag en godt designet brugeroplevelse, forskellen på UX og UI samt bliver klædt på til at argumentere for dine designs.

(Læs mere om User Experience: 7 Myter om UX design)

WordPress er et andet værktøj, der er værd at lære for digitale og grafiske medarbejdere. På vores WordPress kurser lærer du at blive fortrolig med brugerfladen i det populære CMS

Læs også: 10 tips til at holde styr på din WordPress hjemmeside

 

3. Videoproduktion
videoproduktion001

 

Video som indhold og marketingmateriale bliver mere og mere populært på digitale platforme, og mange virksomheder har allerede implementeret levende og interaktivt indhold i sin faste digitale strategi.

Der er derfor stor efterspørgsel på medarbejdere, der kan planlægge, producere og publicere videoindhold til f.eks. virksomhedspræsentationer, interviews og produktlanceringer. En række undersøgelser viser nemlig, at brugere tager video til sig i stor stil.


4. Design til print og tryk

print-design001

 

Det store fokus på digitalt design i øjeblikket kan måske få mange grafikere og designere til at tænke, at færdigheder indenfor design til print og tryk ikke længere er så vigtigt.

Indenfor designindustrien står design til print og tryk stadig stærkt i modsætning til, hvad man måske kunne forestille sig.

Det er netop samspillet og summen af virksomhedernes tilstedeværelse på tværs af medier – både online og offline – der giver det bedste resultat. Ja, selv Uber har udleveret flyers.
Der er derfor behov for erfarne grafiske medarbejdere med styr på layoutprincipper, designregler samt opsætning og klargøring til tryk.

Hvordan får du styr på design til print og tryk?

Vores certificerede Adobe-eksperter underviser grafikere i nogle af landets største mediehuse og bureauer, så virksomhederne sikrer, at deres produktioner lever op til de standarder, der kræves fra branchen.

På et InDesign kursus lærer du f.eks., hvordan du sikrer, at dit design er sat rigtig op, når du sender det afsted til trykkeriet, og at din grafik står lige så skarpt på papiret, som det gør på din skærm.

 

5. Mobil og app-design
appdesign001

 

Vi bruger vores mobile enheder mere end nogensinde, og derfor er der også et behov for, at dem, der designer vores apps, er i stand til at fastholde vores opmærksomhed.

Sagen er den, at markedet for app-udvikling er blevet mere broget, idet samme bruger forventer at kunne tilgå f.eks. sin fitness app på sit ur, sin mobil og så senere dykke ned i sine data på sin iPad eller bærbar. Dvs. indhold, interface og muligheder skal tilpasses den platform brugeren er på, idet et iPad interface jo ikke fungerer på et ur.

Hvordan kommer du i gang med app design og udvikling?

App-udvikling kræver kendskab til og forståelse for kodesprog og opbygning af styresystemer.

Som app-designer skal man blandt andet have styr på UX, UI (brugerflade-design), designprincipper og optimering af grafik til forskellige enheder og skærme.

Vi styrker dine grafiske, kreative og digitale kompetencer

På et kursus hos Softworld får du hands-on viden og undervisning i de mest populære grafiske og kreative programmer, emner og fagområder.

Kunstig intelligens

Udforsk tidsbesparende arbejdsgange med kunstig intelligens.

Adobe Illustrator

Lær at skabe dine egne illustrationer, logoer, ikoner og unikke grafikker.

Adobe InDesign

Lær at designe grafisk materiale og tryksager i det populære program.

WordPress

Lær at opbygge hjemmesider i det brugervenlige system.

Relaterede blogindlæg